Kategoriler
Mobil

Akıllı Telefonlardaki Gizli Menüler

Haberimizin Olmadığı Tuşlamalar

Teleofn kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça fazla. Özellikle akıllı telefonlar çıktıktan sonra bu miktar daha arttı. Eminim bu haberi okuyan sizlerde birçok telefona sahip olmuşsunuzdur.

Birçok Telefon Kullanıcısı Bilmez

Ama bu kadar telefon kullandığımız halde kullandığımız telefonların bazı özelliklerini bilemeyebiliyoruz. Bunlardan birisi de bazı tuşlamalarla görünen bilgiler. Buna örnek olarak IMEI numarası öğrenmeyi verebiliriz. “*#06#” tuşlaması ile telefonun IMEI numarasını öğrenebiliyoruz. Fakat sadece “imei sorgulama” değil. Daha birçok bilgiyi bu şekilde gizli tuşlamalarla öğrenebiliyoruz. İşte bu gizli tuşlamalar ve ortaya çıkan gizli menüler;

Sponsorlu Bağlantılar

ÖNEMLİ: GİRECEĞİNİZ MENÜLERDE HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK YAPMAYIN. AKSİ TAKTİRDE TELEFONUNUZ ZARAR GÖREBİLİR.

  • iPhone ile başlayalım. iPhone model bir telefonda örnek olarak “*3001#12345#*”yı tuşlayarak teknik bir menüye giriş yapabiliyorsunuz. Bu menüden SIM kartı bilgilerinizi görüntüleyebiliyor, telefon şebekesinin ayrıntıları ve diğer teknik şeyleri görüntüleyebiliyorsunuz.

akıllı telefonlarda gizli menüler

  • Android’de ise modele göre bu gizli menü için gerekli tuş kombinasyonu farklılık gösterebiliyor. Genellikle kullanılan ise “*#*#4636#*#*”. Bunun yanında “*#*#INFO#*#*” da deneyebilirsiniz. Bu menüden telefon, batarya, Wi-Fi bilgilerini görüntüleyebilir, kullanım istatistiklerinize göz atabilirsiniz.
  • Nokia Lumia akıllı telefonlarda ise “##634#”yı tuşlayabilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com