Kategoriler
Ne & Nasıl

Android 5 Olan Asus ZenFone 5 Format Atma

Android 5’li Zenfone 5 Nasıl Format Atılır?

Daha önce Asus Zenfone 5 akıllı telefona nasıl format atıldığını anlatmıştık ama Zenfone 5 modeli Android 5 (Lollipop) işletim sistemine güncellendi ve bu nedenle donanımdan format atma yöntemi değişti. Bu işlem telefona erişim yapılamadığı zamanlarda uygulanmaktadır. Örneğin ekran desen kilidinin unutulması, mail adresi veya şifresinin unutulması gibi.

Sponsorlu Bağlantılar

Asus ZenFone 5 Telefona Format Atmadan Önce

ÇOK ÖNEMLİ: Her formattan önce yapmanız gerekenler;

1) Verilerinizi yedekleyin.

2) Şarjınız en az %25 – %30 civarında olsun

3) Format işlemi sırasında asla müdahale etmeyin.

Asus ZenFone 5 (Android 5) Donanımdan Format Atma

Format atma işlemini başlatmak için telefonunuzun kapalı olması gerekir. Telefonunuzu kapattıktan sonra telefonunuzun güç tuşu ile ses açma tuşuna aynı anda basın ve Android robotu görene kadar bekleyin. Android robotu gördükten sonra bütün tuşları bırakın. Karşınıza gelen ekran “NORMAL BOOT” ekranı. Zaten ekranın en üstünde “NORMAL BOOT” yazısını göreceksiniz. Sizin bu normal boot ekranından Recovery ekranına geçmeniz gerekiyor. Bunun için ses açma/kısma tuşuna kullanın. Ekranın en üstünde “RECOVERY MODE” yazısını görene kadar ses tuşlarına basın. “RECOVERY MODE” ekranına geldiğiniz zaman güç tuşuna basın ve böylece telefon yeniden başlatılacaktır.

Telefon yeniden açıldığı zaman telefonunuz kurtarma modunda yani “RECOVERY MODE” da açılacaktır. Ancak bu mod açılırken ekranda yatay bir Android robotu ve altında da “Komut yok” yazısı göreceksiniz. Bu ekrandan format atma ekranına geçmek için güç tuşuna basılı tutun ve bir defa ses açma tuşuna basın. Böylece format atacağınız ekran karşınıza gelecektir.

Asus ZenFone 5 Telefona Nasıl Format Atılır

Bu ekranda “wipe data/factory reset” yazısı üzerine ses kısma tuşuna basarak gelin ve güç tuşuna basın. Karşınıza çıkan ekranda “Yes – delete all user data” yazısı üzerine ses kısma tuşu ile gelin ve tekrar güç tuşuna basın. Artık format atma işlemini başlatmış olduğunuz. İşlem bitene kadar müdahale etmeden bekleyin.

İşlem bittikten sonra format atma ekranına geri döneceksiniz. Ama küçükte olsa bazı hataların tamamen ortadan kaldırmak için ses kısma tuşu ile “wipe cache partition” yazısının üzerine gelip güç tuşuna basın. Bu işlemde bittikten sonra yine format atma ekranına geri dönecektir. Artık telefonunuza format atmış oldunuz. Telefonu yeniden açmak için bu ekrandaki “reboot system now” yazısı üzerinde iken güç tuşuna basın. Telefonunuz açıldıktan sonra kurulumu yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com