Kategoriler
İnceleme Özel

Asus Zenfone 3 (ZE552KL) İnceleme

Asus Zenfone 3 (ZE552KL) Hakkında Herşey

Asus’un Zenfone telefon serisi imrenilecek bir konumda. İyi dengelenmiş özelliklere sahip iyi bir cihaz. Asus, Zenfone 2’nin sayısız türevi ile bunu bir dereceye kadar kopyaladı. Zenfone 3’le çok farklı bir yaklaşım benimsiyor. Yüksek uç materyalleri, tasarım üzerinde daha büyük bir odaklanma ve bunlar daha yüksek bir fiyat ile sonuçlandı. Gelin incelemeye geçmeden önce kısaca özelliklerinden bahsedelim.

Sponsorlu Bağlantılar

Asus Zenfone 3 (ZE552KL) Kısaca Özellikleri

  • 5.5 inç (1920 x 1080 piksel) Full HD Süper IPS+ ekran (2.5D Corning Gorilla Glass 3 koruması ile birlikte)
  • Adreno 506 GPU’lu 2GHz 8 çekirdekli Snapdragon 625 14nm işlemci
  • 64GB depolama alanı ile 4GB RAM (microSD ile genişletilebilir hafıza)
  • Zen UI 3.0 ile Android 6.0 (Marshmallow) işletim sistemi
  • Hibrid Çift SIM (mikro + nano / microSD)
  • Çift tonlu LED Flash, PDAF, Lazer AF, f/2.0 diyafram, 6P Largan lens, 4 Stop OIS ile 16MP arka kamera
  • 8MP ön kamera, f/2.0 diyafram, 88 derecelik geniş açı lens
  • Parmak izi sensörü
  • Boyutlar: 152.59 x 77.38 x 7.69 mm
  • Ağırlık: 155 gram
  • VoLTE’ye sahip 4G LTE, WiFi 802.11ac (2.4 ve 5GHz) MU-MIMO, Bluetooth 4.2, GPS, USB Tip-C
  • 3000mAh batarya

Asus Zenfone 3 (ZE552KL) Özellikleri ve Fiyatı

Asus Zenfone 3 (ZE552KL) Tasarım İnceleme

Telefonun Cam ve Metal gövdesi gerçekten iyi görünüyor ve şirketten gördüğümüz her şeyden önce belirgin bir gelişme ve bu konudaki rekabette birçoğundan da iyidir. 5.5 inç Full HD ekranın etrafında fırçalanmış bir metal cephe var. Üzerine 2.5D eğri camdan koruyucu bir tabaka yerleştirilmiş. Camın kenarlarında hafifçe sızdırma açısı ve metalik çerçeveye sorunsuz şekilde harmanlanmasıyla iki renkli bir tasarım dili izlenimi vermiş. Metalik çerçeve her yerinde daha çok tasarım öğesine eklenerek pahlı kenarlara sahip.

Ekranın üst kısmında yakınlık sensörünün yanındaki 8MP ön kameraya yer verilmiş. Şirketin tasarım DNA’sının bir parçası olan Asus hala ekran alanının altında kapasitif düğmelere yer vermeye devam ediyor. Bu üç düğme geri, menü ve Home düğmeleri.

Hem ses hem de güç tuşları sağ tarafa ve çok iyi geribildirime sahip. Telefonun diğer düğmeleri de metalden yapılmış. Telefonun sol tarafı hibrid SIM yuvasının yerleştirildiği yer. Telefon en üste yerleştirilen bir kulaklık girişi sağlamaya devam ediyor.

Zenbook’un konsantrik halka tasarımı burada üst üste cam kaplamanın yanı sıra kopyalanmış ve kesinlikle muhteşem görünüyor. Parlak yüzeyin dezavantajı arkada komple bir parmak izi bırakıyor olması. Ayrıca cihazın arka kısmı çok kaygan. Kamera modülü en üstte ve bir milimetre civarında dışarı fırlamış. Her iki yanında da lazer otofokus ve LED flaş modülleri bulunmaktadır. Aşağıda dikdörtgen ve oldukça parlak parmak izi okuyucuda mevcut.

Sponsorlu Bağlantılar

Telefon 152.59×77.38×7.69 mm ölçülerinde ve çıkıntılı kamera modülünden çok daha incedir. 155 gram ağırlık telefonun boyutu için hafif ağır ancak Asus Zenfone 3’ü ağırdan ziyade iyi hissettiriyor.

Asus Zenfone 3 (ZE552KL) Yazılım İnceleme

Kilit ekranın önceden yüklenmiş uygulamalara kadar tümüyle özelleştirmeler yapılmış. Asus’un Peter Chang’la yaptığı son görüşmede kullanıcıların bu uygulamadan oldukça memnun oldukları söylendi ama buna rağmen inanmak biraz zor. Kilit ekranı saat, tarih, hava durumu ve bildirimleri gösterir. Köşeden yukarı doğru kaydırdığınızda kamera modülünü ortaya çıkarırken burada da üç kısayolunuz olabilir.

Ana ekranı bırakın ve burada yerleştirilen tüm uygulamalara ve widget’lara erişin. Ana ekran ek simge paketleri, temalar ve daha fazlasıyla değiştirilebiliyor. Ayrıca son cihazların aksine ikinci seviye uygulama çekmecesine girmek için ana ekrandaki bir kısayolu kullanabilirsiniz. Asus kullanıcılara mümkün olan her kullanım için bir uygulama sunma görevini üstlenmiş. Dosya yöneticilerinden görev listelerine kadar bir lazer cetveli. Google’ın uygulamaları saymazsak çok sayıda önceden yüklenmiş uygulamalar var. Neye değer olduğu konusunda bunlardan birkaçı kaldırılabilir. Diğerlerinin çoğunu devre dışı bırakabilirsiniz ancak yine de telefonda yer kaplıyorlar.

Android’in çok ağır bir şekilde uyarlanmış bir sürümü olmasına rağmen eklemeler çoğunlukla oldukça yararlıdır. Performans ve oyun canavarları için Mobil Yöneticisi ve Game Genie uygulaması cihaza yerleştirilmiştir. İzin yöneticisi, veri kullanımı izleyici ve güvenlik yöneticisi gibi bazı yararlı özellikleri tek bir yerde sunmaktadır. Ayrıca RAM’i temizlemek için kullanabilirsiniz ancak bu Android’de gerçekten tavsiye edilmez.

Adından da anlaşılacağı gibi Game Genie uygulaması tamamen hardcore oyuncular için tasarlandı. Oynarken ekranınızı yakalamak için YouTube veya Twitch ile canlı akışı gerçekleştirmek için bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Burada çok güzel bir özellik ön yüz kameraya ait canlı bir videoyu bir sosyal platforma yayın yaparken ekranınızdaki akışın üzerine yerleştirebilmenizdir. Bir arayüz perspektifinden Zenfone 3’teki yazılım oldukça zararsız ve genellikle birkaç ek seçenek sunarken rakipler kadar iyi seviyede.

Sponsorlu Bağlantılar

Asus Zenfone 3 (ZE552KL) Performans İnceleme

Adreno 506 GPU’lu 2GHz 8 çekirdekli Snapdragon 625 14nm işlemci ile güçlendirilen Asus, Zenfone 3’te daha dengeli bir performans sergiliyor. En üst seviye Snapdragon 820 işlemciden kaçınarak telefon ısınma ve batarya ile ilgili sorunları önlüyor.

İşlemci düzenli çoklu görev için yeterli 4GB RAM ile eşleştirilmiş. Arayüz içinde dolaşmak ve uygulamalara dalmak her şey beklendiği kadar pürüzsüz. Oyun oynarken ön kameradan video yakalamak için Game Genie uygulamasını kullanabilirsiniz.

Asus Zenfone 3 (ZE552KL) Kamera İnceleme

Zenfone 3’teki kamera hakkında çok şey söyleniyor. Spesifikasyonlara baktığımızda kullanıcılar burada oldukça şık bir paket elde ediyor. 16MP arka kamera, çift tonlu LED Flash, PDAF’nin yanı sıra Lazer AF, f/2.0 diyafram, 6P Largan lens ve 4 OIS durdurucu ile eşleştirildi. Açıkçası donanım çok rekabetçi bir kamera performansı sunacak kadar iyi. Asıl fark yazılımda yatıyor ve kamera sensöründen elde edilen verileri ne kadar iyi işlediği önemli. Daha iyi veya daha kötüsü için Zenfone 3, birinci ve ikinci nesil Zenfonlar tarafından belirlenen kamera kalitesi örneklerini sürdürüyor.

Görüntüler genel olarak sevindirici fakat tonlar daha soğuk tonlara doğru yöneliyor. İstediğiniz renkleri elde edebilmeniz için beyaz dengesini burada ayarlamak mümkün. Faz Algılama Oto Odaklı (PDAF) ve lazer tabanlı otomatik odaklamanın bir kombinasyonu telefonun nesnelerin odakta keskin durmalarını sağlamayı ve onları çok iyi takip etmeyi başarması anlamına geliyor. Düşük ışık çekimleri Zenfone 3’ün kamerasından çok kötü değil ancak bunun için hala hareketsiz kalmak gerekiyor. Ayrıca çevresinde ve özellikle gölgelerde bir miktar gürültü var.

Gün ışığı fotoğrafları kesinlikle ortalamanın üzerinde. Zenfone 3’teki kamera oldukça iyi ancak belirli sınırlamalar getiriyor ve bu hayal kırıklığı yaratıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Asus Zenfone 3 (ZE552KL) Ekran İnceleme

Zenfone 3’teki Full HD ekranın piksel yoğunluğu yaklaşık 400 ppi’dir. Burada kullanılan panel yalnızca gerçekten parlak IPS paneli gibi görünse de Super IPS+ ekranı olarak adlandırılıyor. Ekran gerçekten çok parlak ve hareketli olmasına rağmen hiçbir zararı yok.

Zenfone 3’ü açık havada ve hatta parlak güneş ışığında cam kaplamalı ekranın son derece yansıtıcı niteliğine rağmen görüntüleme konusunda hiç sorun yaşanmıyor. Çözünürlük ise daha yüksek olabilirdi ancak 5.5 inçlik bir çerçevede 2K’lık bir ekran kritik değil. Simgeler ve metin keskin görünüyor ve ekranda medyayı izlemek eğlenceli bir deneyim.

Asus Zenfone 3 (ZE552KL) Bağlantı ve Batarya İnceleme

Bir bağlantı perspektifinden Zenfone 3, beklediğiniz seçeneklerin çoğuyla iyi donatılmış. VoLTE, WiFi 802.11ac (2.4 ve 5GHz) MU-MIMO ve Bluetooth 4.2 ve GPS ile 4G LTE desteği var. Telefon melez bir SIM aygıtı. Bu nedenle 2. SIM yuvasını kullanmazsanız hafıza kartı kullanma seçeneğiniz var. Depolama hakkında konuşursak telefonun içine yerleştirilen 64GB’dan kullanıcıya 51GB kullanılabilir alan kalıyor.

Pil ömrü açısından sadece 3000 mAh birimi dahili olarak beklemiyorduk ama hoş bir sürprizle sonuçlandı. Zenfone 3, tam bir gün kullanıma sahip. Telefon çok hızlı bir şekilde şarj oluyor.

Asus Zenfone 3 (ZE552KL) Artıları

  • Harika tasarım
  • İyi yapı kalitesi
  • İyi pil ömrü

Asus Zenfone 3 (ZE552KL) Eksileri

  • Bloatware (Önyüklü uygulamalar)
  • Orta Ölçekli Özellikler

Asus Zenfone 3 (ZE552KL) İnceleme Sonucu

Şüphesiz bugüne kadar Zenfone 3 serisinde en iyisi ve tasarım konusunda birinci sınıf bir cihaz olarak tasvir edilmekte. Donanım harika görünüyor ve ekran da en az donanım kadar iyi. Pil ömrünün kesinlikle şaşırtıcı. Bunların hepsi telefonda ciddi miktarda şifre çözücü olması gerçeğinden uzaklaşmıyor. Buna ek olarak kamera kesinlikle ortalama. Ama fiyat konusunda rekabetin biraz gerisinde kaldı. Benzer özelliklere sahip uygun fiyatlı modeller mevcut.

Sponsorlu Bağlantılar

Asus Zenfone 3 (ZE552KL) Alternatif Modeller

Huawei Nova Plus
Samsung Galaxy C7
Xiaomi Mi 5s Plus

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com