Kategoriler
İnceleme

Ayet Bul – Kuran-ı Kerim Meali (Android) İnceleme

Nedir? Ne İşe Yarar?

Ayet Bul – Kuran-ı Kerim Meali isimli uygulama hem Kuran-ı Kerim meali, hem Kuran-ı Kerim dinleme, hemde okuma uygulamasıdır. Kuran-ı Kerim mealini okuyabilir, hem Kuran-ı Kerim dinleyebilir, hemde Fasrça olarak okuyabilirsiniz. Aynı zamanda sureler arasında istediğiniz bir kelimenin geçtiği ayeti de arayarak hemen bulabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Ayet Bul - Kuran-ı Kerim Meali

Nasıl Kullanılır?

Uygulamayı öncelikle ücretsiz bir şekilde indirmek için tıklayınız

Daha sonra uygulamayı açınız. Açtığınızda bütün surelerin alfabetik sırayla sıralandığını göreceksiniz.Kuran-ı Kerim’deki gibi sıralnamasını istiyorsanız sağ üst köşede yer alan “Alfabetik” butonuna tıklayarak “Kuran Sırası” olarak değiştiriniz.

Uygulamanın en üstünde yer alan ok işaretine tıklarsanız karşınıza 6 adet tefsircinin meali seçeneği ile birlikte “Arapça-Latin Harfli” ve “Arapça-Arap Harfli” seçenekleri gelecektir. Buradan istediğiniz tefsircinin mealini yada Arapça veya Latin harf seçeneklerini seçebilirsiniz.

Ayet Bul - Kuran-ı Kerim Meali 1

Yine uygulama sayfasında arama kutucuğuna istediğiniz kelimeyi girerek ayetleri bulabilirsiniz. Örneğin, “namaz” kelimesini yazıp arama yaptığınız vakit, namaz ile ilgili ayetler listenelecektir.

Herhangi bir surenin içersine girdiğiniz vakit Sağ üst köşede yazıyı büyütme ve küçültme seçeneklerini göreceksiniz. Buradan yazıyı istediğiniz boyuta getirebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Yine sure içerisine girdiğiniz vakit sayfanın sol üst köşesinde media player çalma ve durdurma simgelerini göreceksiniz. Bu simgelerden çalma yani oynatma simgesine tıklarsanız surenin Arapça okunuşu çalacaktır. Ancak tabi ki internete bağlı olmanız gerekiyor.

Ayet Bul - Kuran-ı Kerim Meali 2

Yine sure içerisinde de istediğiniz kelimeyi girerek arama yapabilirsiniz. Böylece sadece açmış olduğunuz sure içinde arama yapmış olursunuz.

İstediğiniz bir ayetin üzerine basılı tuttuğunuz vakit, karşınıza seçenekler gelecektir.Bu seçeneklerden ilgili sureyi favori sürelerinize ekleyebilir, ilgili ayeti favori ayetlerinize ekleyebilirsiniz veya kaldığınız yer olarak işaretleyip sonra tekrar kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Aynı zamanda seçenekelerden ayeti kopyalayabilir veya paylaşabilirsiniz.

Favori sure ve ayetlerinizi ve kaldığınız yeri görüntülemek için uygulama ana sayfasından seçeneklere tıklayarak gidebilirsiniz.

Uygulama çok faydalı ve kullanışlı. Kesinlikle tavsiye ederim.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com