Kategoriler
Ne & Nasıl

Bilgisayar ve Android Cihazlar Arasında Kablosuz Veri Aktarımı

PC ve Telefon/Tablet Arasında Kablosuz Dosya Transferi

Fotoğrafları akıllı telefonunuzdan ya da tabletinizden yedekleme amacıyla bilgisayarınıza aktarmak mı istiyorsunuz? Bilgisayarınızdaki videoları ve şarkıları mobil cihazınıza aktarmanız mı gerekiyor? Dizüstü bilgisayarınızda Android mobil cihazınıza aktarmak istediğiniz bazı uygulamalarınız mı var? Eğer öyleyse yazımızı okumaya devam edin. Bilgisayarınız ile tablet ve telefon gibi mobil cihazlarınız arasında resim, video, müzik, döküman, belge gibi veri aktarımı oldukça yaygın bir iştir. Her gün fotoğraflarınızı, videolarınızı, uygulamalarınızı, belgelerinizi v.b. akıllı telefonumuzdan veya tabletimizden bilgisayara (veya tersi) aktarmanız gerekebilir. Örneğin bilgisayarınızda harika bir şarkı koleksiyonunuz varsa ve aynı koleksiyona sahip olmak istiyorsanız en iyi yol tüm koleksiyonunuzu akıllı telefonunuza aktarmaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bilgisayardan mobil veya tersine veri aktarmanın en yaygın yolu şüphesiz USB kablosunu yöntemidir. Ancak bunun için bir USB kabloya sahip olmanız gerekir. Ancak o zaman verilerinizi aktarabilirsiniz. Ayrıca USB kablosu ile veri aktarımı işleminde ilk önce bağlamanız gerektiğinden biraz zaman alıcı olabiliyor. Ardından akıllı telefonunuzun depolama alanından dosyaları bulabilir ve veriyi mobil cihazdan bilgisayara veya bilgisayardan mobil cihaza kopyalayıp yapıştırabilirsiniz. Ama bir USB kablosu bulamazsanız ne yaparsınız?

2 Samsung Galaxy Telefon Arasında Wi-Fi İle Veri Transferi Yapma

Peki bu işlemi ücretsiz bir şekilde kablosuz olarak aktarabileceğinizi biliyor musunuz? Dr. Fone Online Transfer programı yardımıyla bilgisayar ve mobil cihazlar arasında kesinlikle ücretsiz veri transferi yapabilirsiniz. Dr. Fone Online Transfer programı bilgisayardan mobil cihazlara veri aktarmanın hızlı ve kolay bir yolunu sağlar.

Dr. Fone Online Transfer Programının Özellikleri

Kullanımı Kolay

Bu Dr. Fone Online Transfer programının en iyi özelliği. Oldukça basit ve kullanımı kolay. Verilerinizi bilgisayar ve mobil cihazlar arasında ayarlamak veya aktarmak için uzun veya karmaşık bir işlem yapmanız gerekmez. Bu çevrimiçi aracın web arayüzü basit ve kullanıcı dostu. Aslında bütün web sayfasında yani veriyi almak ve göndermek üzere yalnızca iki seçenek var. Ayrıca aynı zamanda bir öğretici. Dr. Fone Online Transfer programının bilgisayarınızla Android telefonu arasında veri aktarımı için nasıl kullanılacağını gösteriyor. Tek sayfalık bir araç. Üstelik web arayüzü oldukça kullanıcı dostu.

Sponsorlu Bağlantılar

Android Telefonlarda Uygulamaları SD Karta Kopyalama (Aktarma)

Fotoğraf, Video, Müzik, Belge v.b. Her Türlü Veriyi Aktarma

Dr. Fone Online Transfer programı yalnızca fotoğrafları transfer etme ile sınırlı değil. Ancak her şeyi ve her tür veriyi aktarabilirsiniz. Bilgisayarınızda bir video koleksiyonunuz varsa veya onu telefonunuza aktarmak istiyorsanız veya bir takım uygulamaları telefonunuza bilgisayardan aktarmak istiyorsanız hepsini yapabilirsiniz. Dr. Fone Online Transfer programı fotoğraf, video, uygulama, müzik ve dosya/belge aktarmanıza izin verir.

2 Samsung Galaxy Telefon Arasında USB İle Veri Transferi Yapma

Toplu Transfer

En iyi özelliklerinden birisi de Dr. Fone Online Transfer programını kullanarak bir defada birden fazla dosyayı aktarabilmenizdir. Aynı anda fotoğraf, müzik, uygulama, dosya v.b. aktarımı yapabilirsiniz. Bu program verileri toplu olarak aktarmanızı sağlar. Bu programın bu toplu transferi zamandan ve enerjiden tasarruf sağlar.

Hızlı Transfer

Dr. Fone Online Transfer programını kullanarak veri aktarımı kablosuz veri aktarımını sağladığı için hızlıdır. Yani cihazları USB kablosuyla bağlamanız ya da ShareIt’te yaptığımız gibi uygulamanızda bu cihazın hesabını arayarak diğer cihaza bağlamanız gerekmez. Önce cihazı aramanın zamanını ortadan kaldırır ve bu yazımızın sonraki bölümünde açıklayacağımız veri paylaşımı için tamamen farklı bir yöntemi destekler.

Bilgisayardan Telefona Bağlantı Kurma Programı – Pushbullet

Yazılımı İndirmeye Gerek Yok

Fone Online Transfer programı çevrimiçi bir hizmet olduğundan bilgisayarınıza indirme ve yükleme gereksinimini ortadan kaldırır. Ancak bu uygulamayı Android telefonunuza yüklemek zorundasınız. Sadece bilgisayara kurulum yapmanız gerekmez.

Sponsorlu Bağlantılar

Dr. Fone Online Transfer İle Telefondan PC’ye Kablosuz Veri Aktarma

Dr. Fone Online Transfer programı hakkında çok bilgi edindiğinize göre bunun nasıl işlediğini ve Dr. bu programı bilgisayarınızla mobil cihazlar arasında kablosuz olarak veri aktarımına nasıl nasıl kullanabileceğinizi anlatalım.

iPhone ve BlackBerry’den Samsung’a Smart Switch İle Veri Aktarma

1 – Mobil Uygulamayı İndirin

Öncelikle dosya paylaşım işlemini başlatmak için Dr. Fone’un mobil uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Yazımızın sonuda gerekli bağlantıları verdik.

2 – Dosyaları Seçin ve Gönderin

Dr. Fone uygulamasını açın ve uygulamanın giriş sayfasında bulunan büyük, dikdörtgen mavi transfer butonuna dokunun. Şimdi aktarmak istediğiniz tüm dosyaları seçin. Aktarılacak veriyi seçtikten sonra aşağıdaki resimde gösterildiği gibi gönder butonuna dokunun.

3 – Dosyaları Al

Android cihazınızdaki gönder butonuna dokunduğunuz zaman altı rakamdan oluşan bir kod göreceksiniz. Bu altı rakamdan oluşan kod aracılığıyla dosya gönderip alabileceksiniz.

4 -Web’den Devam Edin

Şimdi, bilgisayarınızdan http://web.drfone.me/ adresini ziyaret edin. Aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi 6 rakamdan oluşan kodu ilgili alana girin.

Sponsorlu Bağlantılar

5 -Kodu Girin

Android cihazınızda bulunan altı basamaklı kodu girdikten sonra “Receive (Al)” butonuna tıklayın. Böylece dosyalar indirilmeye başlanacaktır.

Dr. Fone Online Transfer İle PC’den Telefona Kablosuz Veri Aktarma

Bilgisayardan dosya göndermek istiyorsanız aynı prosedürü izlemeniz gerekir. Ancak bu sefer bilgisayarla başlamak zorundasınız. URL’yi ziyaret edin ve gönderme butonuna tıklayın. Ardından göndermek istediğiniz tüm dosyaları seçin.

Eski Telefondaki Verileri Yeni Telefona Aktarma

Sonrasında Android telefonunuzda Dr. Fone uygulamasını açın ve “Transfer” butonuna dokunun. Daha sonra “Receive” butonuna dokunup bilgisayardan alacağınız kodu mobil cihaza girin. Hepsi bu kadar. Böylece dosyalar telefonunuza aktarılacaktır.

NOT: HEM BİLGİSAYARINIZ HEMDE TELEFON VEYA TABLETİNİZ AYNI AĞA / Wİ-Fİ’YA BAĞLI OLMALIDIR.

Sonuç

Hiç şüphe yok ki Dr. Fone Online Transfer programı mobil cihazlar ve bilgisayar arasında kablosuz ve tamamen ücretsiz olarak veri aktarımı yapmanızı sağlayan harika bir hizmet. Şimdi bilgisayarımdaki bir dosyayı veya şarkıyı istediğim zaman akıllı telefonuma aktarabilirim. USB kablosu aramanız gerekmiyor. Ücretsiz olduğundan denemenizi öneririz. Görüşlerini bizimle paylaşmayı unutmayın.

Sponsorlu Bağlantılar

Android Dr. Fone Online Transfer Uygulaması İndirin

Dr. Fone Resmi Web Sayfası

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com