Kategoriler
İnternet

Blog Yapmak İçin Önemli 4 İpucu

Başarılı Bir Blog İçin

Bir blog açmak için pek çok neden vardır ancak blogların büyük çoğunluğu akılda kalıcı olarak oluşturuluyor. Peki nasıl iyi trafik üretiyorsunuz? Ve okuyucunuzun daha fazla bilgi için geri gelmesini nasıl sağlayabilirsiniz? Bu yazımızda blogunuza trafik çekmek için en önemli düşündüğümüz 4 ipucunu anlatacağız. Amatör WordPress bloglarından büyük kurumsal sayfalara kadar bu faydalı ipuçlar akla gelebilecek her tür için geçerlidir.

Sponsorlu Bağlantılar

1 – Sosyal Kalın

Blogunuza yayınladığınız her şeyin blogun ötesinde bir hayatı vardır. Temel olarak içeriğinizin boşlukta olmaması gerekir. Çok fazla sayıda blog yazarı potansiyel bir okuyucu kitlesini ilk etapta bulmanın bir yolunu sunmadan içeriğini internetin içine yerleştirir. İster Facebook, Pinterest veya bir WordPress blogu, yayınlarınızın farklı platformlarda görünme biçimlerini göz önünde bulundurun. Bloglamanın altın kurallarını hatırla: her zaman kitlenizi düşünün. Her kitle farklıdır ve dolayısıyla paylaşımlarınız ve yayınlarınız platformlar arasında farklılık göstermelidir.

2 – Blogunuza Yatırım Yapın

Blogunuzdan biraz para kazanmaya çalışıyorsanız önce biraz para yatırmanız gerekebilir. Elbette yatırımınızın getirilerini hızlı bir şekilde göreceğiniz konusunda bir garanti mevcut değil ancak blogunuzun profilini yeteri kadar artıran ve gelir elde edecek bazı ipuçları bulunmaktadır. Web hosting çoğu zaman trafik kazanmak ve SEO’yu iyileştirmek için bir araç olarak göz ardı edilir ancak özellikle bloglamaya nispeten yeni iseniz veya sitenizin web geliştirme tarafını korumak için zamanınız yoksa özellikle inkar edilemez derecede faydalıdır.

Başarılı blogların çoğunluğu barındırmanın bir biçimine bağımlıdır. Barındırma zorluğunu aşan birçok hizmet vardır. Bazı blog yazarları yeni temalar ve tasarımlar üzerinde yüzlerce dolar harcamak ister ve bunun faydalı olabileceği halde bir blog ile gelir elde etmenin özüne pek erişmez.

3 – Etkileyici Unsurlardan Yardım Alın

Blogunuza yatırım yapma fikrine bağlı olarak sizin için yazmak için etkileyenlerden yardım alabilirsiniz. Etkilenenler çok çeşitli şekillerde web trafiğini artırmanın anahtarıdır. Seçtiğiniz alanda büyük bir izleyici ile bir etki yaratıcıdan bir katkı veya konuk postası temin edebiliyorsanız faydalar genellikle oldukça şaşırtıcı olabilir. Açıkçası en geniş takipçileri olanlar en iyi trafiğe neden olabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Sitenizdeki bir etki düzenleyicisinden bir mesaj geldiğinde yalnızca paylaşılabilir bir içerik elde etmekle kalmaz aynı zamanda etki alanının sosyal medya ağı aracılığıyla da bir dağıtım kanalı açarsınız. Elbette sizin için yazmak için bir etki yaratacak kişi varsa kendi kanallarında da içeriği paylaştıklarından emin olun.

4 – Erişilebilir Olmasını Sağlayın

Bloglar artık sadece bu günlerde masaüstü tarayıcıları tarafından erişilemiyor. Blogunuzun tabletlerden akıllı telefonlara ve hatta TV’lere kadar her tür cihazda görünebileceğini unutmayın. Okuyucuları kaybetmemek için sistem/dosya desteğine sahip olduğunuzdan emin olun. Whatsapp ve Apple gibi teknoloji devleri belirli telefonlar ve cihazlar için sistem desteğini iptal ederken bunu yapmaya güçleri yetiyor. Oysa çoğu blog yazarı kesinlikle yapamıyor.

Bu nedenle sizin için bunu yapacak bir barındırma hizmeti bulmak anlamına gelse bile işleri güncel tutun ve erişilebilir olmasını sağlayın. Çok sayıda blog yazarı dosya/sistem güncellemelerinin okuyucu ve bir blogun erişilebileceği çoklu yollarına yapabileceği farkı hafife alıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com