Kategoriler
Bilgisayar

Çalışmayan veya Bozuk DVD’leri Yedekleme ve Kopyalama

Çalışmayan veya Bozuk DVD Disklerin Yedeğini Alma

DVD diskler dosyalarınızı saklamak ve korumak için eski bir yöntem. Evlerimizde çok sayıda CD ve DVD bulunan zamanlar oldu. Çünkü dosyalarınızın kopyalarını tutmanın en yaygın yolu buydu. Videolar, müzikler, görüntüler v.b. verileri DVD’ye yazabilir ve bunları DVD oynatıcıyı veya bilgisayarınızı kullanarak istediğiniz zaman ve herhangi bir yerde oynatabilirsiniz. Ama bugün bu küçük ve kolayca taşınabilir USB sürücüler tercih edilmekte. Ama eskiden DVD’lere kaydedilmiş çok değerli hatıralarınız ve deneyimleriniz olabilir. Ancak DVD’lerin ana sorunu DVD yaşlanmasıdır. Zaman geçtikçe çizikler, korozyon, bozulma ve benzeri gibi DVD’lerde gerçekleşebilecek birçok sorun olabiliyor. Bu talihsiz olaylar nedeniyle DVD kalitesi düşük olur ve bu DVD’lerin çalınması zorlaşır. En kötü ihtimalle eski DVD’ler kopabilir ve verileri kalıcı olarak kaybedebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Önemli Verileri Bozuk DVD’den Kopyalama

Burada söz konusu problem için WinX DVD Copy Pro isimli program ile 3 adımlı bir çözüm önereceğiz. Adından da anlaşılacağı üzere WinX DVD Copy Pro programı ISO dosyasına DVD’lerinizi başka bir DVD’ye kopyalamanıza yardımcı olan bir yazılım ve DVD’nizi birkaç saniye içinde VIDEO_TS klasörüne yedekleyebilirsiniz. 9 kopya modu, sektör bazında DVD yedekleme, tüm bölge kodlarına tam erişim v.b. özelliklere sahiptir.

WinX DVD Copy Pro Özellikleri

WinX DVD Copy Pro programı DVD’leri yedeklemek için en iyi yazılımlardan biri. DVD’inizin eski, yeni veya çizik olsun hepsini yedekleyebilirsiniz. Programın sektör bazında DVD özelliği tüm rakiplerinden farklı hale getiriyor ve 9 Kopyalama Modu, DVD’nizi yedeklemek için sunulan çeşitli modlar eşsiz. Tabir-i caizse kopyala/yapıştır kadar kolay. Tek yapmanız gereken en iyi DVD yedekleme çözümünü indirmek.

DVD’den DVD’ye Yedekleme

Eğer biraz bozuk ya da birden çok çizik olan eski bir DVD’ye sahipseniz bu program DVD’nizi herhangi bir güçlük çekmeden başka bir DVD’ye kopyalamanıza yardımcı olacaktır. Bu işlemi uzun ve karmaşık süreçler olmadan birkaç saniye içinde yapabilirsiniz. WinX DVD Copy Pro’nun 3 adımlı çözümü eski DVD’nizi yeni bir DVD’ye geri döndürmenizi sağlar.

DVD’den ISO veya VIDEO-TS’ye Çoğaltma

DVD içeriğinizin altyazılarını, dilini ve menülerini kaybetmeden DVD’nizi ISO veya video_TS klasörüne kopyalayın. WinX DVD Copy Pro programı DVD’yi çok fazla zaman harcamadan ve gereksiz prosedürler uğraşmadan kolayca ISO veya Video_TS olarak kopyalayabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Sektör Bazında Kopyalama

Hasar görmüş bir DVD’niz varsa DVD sektöründeki mevcut verileri halen kopyalayabilir ve eski DVD’nin kötü bölümlerini atlayarak DVD hasarını giderebilir ve tamamen yeni bir DVD oluşturabilirsiniz. Böyle bir DVD’ye sahip olduğunuzda ve verilerini kopyalamak istiyorsanız WinX DVD Copy Pro ihtiyacınız olan tek adımlı bir çözümdür.

DVD Başlık/Bölüm Kopyalama

Artık özgün ses ve/veya video verilerini Xbox, PS3, TV, Wii’de veya bir flash sürücüden oynatabileceğiniz bir MPEG-2 dosyasına hızlı bir şekilde kopyalayabilirsiniz. Herhangi bir güçlük çekmeden onları Windows medya merkezinde de düzenleyebilirsiniz.

Yerleştirme / Yaz(dır)ma

WinX DVD Copy Pro programı DVD içeriğini yeniden inşa etmenizi ve yeni bir görünüm vermenizi sağlar. ISO dosyalarını yerleştirme için ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir ISO mounter aracı da bulunmaktadır.

Verileri Eski DVD’den Yeni DVD’ye Kopyalama Nasıl Yapılır?

İşte eski DVD’yi yeni bir DVD’ye kopyalamak için basit ve hızlı bir kılavuz. WinX DVD Copy Pro yeni bir DVD oluşturmak ve eski ve kötü DVD’nizin yeni kopyasını elde etmek ve eski bir içeriği eklemek için kolay ve anlaşılır bir işlemi desteklemektedir. DVD’leri kopyalamak için bu 3 adımlı çözüm WinX DVD Copy Pro’nun en iyi özelliklerinden biridir.

1 – Her şeyden önce sisteminize WinX DVD Copy Pro’yı indirip yüklemelisiniz. Bu yazılım Windows XP’den Windows 10’a kadar tüm Windows sürümleri için geçerlidir. Özelliklerini test etmek için deneme sürümünü indirebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

2 – Aralarından seçim yapabileceğiniz birden çok seçenek içeren bir sol kenar çubuğu göreceksiniz. Verilen seçenekler arasından “Full DVD Backup (Tam DVD Yedekleme) bölümünde bulunan “Clone DVD to DVD (DVD’yi DVD’ye Kopyala) seçeneğini seçin.

3 – Bundan sonra sisteminize iki DVD yerleştirmeniz gerekiyor. Bunlardan biri kopya oluşturmak istediğiniz diğeri ise önceki DVD.

4 – Eğer bilgisayarınızda aynı anda iki DVD takılı değilse önce verileri önce sabit diske kopyalayabilirsiniz. Ancak DVD içeriğini kopyalamak istediğiniz konumda en az 9 GB boş alan bulunmalıdır. Bu nedenle geçici klasörün saklanmasını istediğiniz konumu seçin. Sonrasında ise DVD’yi çıkarın ve kopyalanan verileri yazdırmak istediğiniz boş DVD’yi yerleştirin.

4 – Boş DVD’yi yerleştirdikten sonra ekranda görünecek olan açılır pencerede bulunan Burn butonuna tıklayın. Birkaç dakika sonra verileriniz yeni DVD diske yazılmış olacak.

Sonuç

Hiç şüphe yok ki WinX DVD Copy Pro isimli bu program DVD’den DVD’ye, DVD’den ISO’ya yedekleme, DVD’den MPEG-2’ye kopyalama yapmanıza izin veren inanılmaz bir programdır. İhtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığını kontrol etmek için kullanabileceğiniz deneme sürümünü var ve daha sonra tam sürümünü satın alabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

WinX DVD Copy Pro Programını İndirmek İçin Tıklayın

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com