Kategoriler
İnceleme Özel

iPad Pro 10.5 İnceleme

Apple iPad Pro 10.5 Hakkında Herşey

iPad piyasaya sürülecek ilk tablet değil ama birçok kullanıcı tablet kategorisinde bazı modeller denedi fakat olmadı. iPad, çok popüler olmayı başardı ve tablet pazarı için altın bir standart oldu. 2017 yılı iPad’in 7. yıldönümü ve zamanla tabletlere olan ilgi de iPad’in etrafındaki heyecan da azaldı. 7 yıl sonra Apple, daha eski iPad modelleri için yeni bir soluk getiren yeni iPad Pro cihazı tablet kullanıcılarını yeniden heyecanlandırmayı başardı. Apple Haziran ayında WWDC’de iPad Pro 10.5 tabletini piyasaya sürdü ve bu cihaz iPad Pro 9.7’den farklı. Apple, iPad Pro 10.5’in kutusunu da yeniledi.

Sponsorlu Bağlantılar

iPad Pro 10.5 Kutu Açılışı

Gelin incelemeye geçmeden önce kısaca özelliklerinden bahsedelim.

iPad Pro 10.5 Kısaca Özellikleri

  • 10.5 inç (2224 x 1668 piksel) Çatlamaya dayanıklı cam, oleofobik kaplama korumalı IPS LCD ekran
  • 12 çekirdekli GPU’lu 6 çekirdekli 64 bit mimariye sahip A10X Fusion çip, Tümleşik M10 yardımcı işlemci
  • 64 GB, 256 GB ve 512 GB depolama alanı
  • 4 GB RAM
  • iOS 10.3.2 işletim sistemi
  • Tek SIM kart
  • 12 MP, f/1.8 arka kamera
  • 7 MP, f/2.2 ön kamera
  • Boyutlar: 250.6 mm x 174.1 mm x 6.1 mm
  • Ağırlık: 469 gram
  • Çıkarılamaz Li-Po 30.4 Wh batarya

iPad Pro 10.5 Özellikleri ve Fiyatı

iPad Pro 10.5 Tasarım İnceleme

Bir elle kullanılan kullanım sayesinde bileğiniz zorlanmaz. Ancak uzun saatler kullanım için her iki elinizi de kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Daha büyük ekran Apple’ın tam boyutlu bir klavyeyi hem ekran üstü hem de yeni Akıllı klavye ile sığabileceği anlamına geliyor. iPad Pro 10.5, Uzay grisi, Rose altın, altın, gümüş renk seçeneklerine sahip.

iPad Pro 10.5 Ekran İnceleme

Yeni iPad Pro, 9.7 inç versiyona kıyasla %40 daha az çerçeve ile daha geniş bir ekrana sahip. Ekran çözünürlüğü inç başına 264 piksele çevrilen 2224×1668 pikseldir. Ekran yenileme hızı 120Hz’e kadar çıkabiliyor ve daha yumuşak kaydırma ve daha yüksek yanıt verme özelliği için ProMotion teknolojisini kullanıyor. Daha yüksek yenileme hızından yararlanan uygulamalar panelin 120 Hz’e kadar çalışması için dinamik olarak tetiklenecek ve gerekmedikçe güç tüketimini korumak için yenileme hızı küçültülecektir.

Ekran 600 nits’de gerçekten parlak ve hem içeride hem de dışarıda görüntülemek çok rahat. iPad Pro 10.5’i bir süre kullandıktan sonra iPad Pro 9.7’ye dönerseniz ekranın ne kadar eski ve rahat olmadığı hissine kapılacaksınız büyük ihtimalle.

Apple Kalemi yani Apple Pencil, daha akışkan ve doğal çizim için 20 milisaniye gecikme süresi olan yeni panel sayesinde daha hızlı tepki veriyor. Kalem ile Notes uygulamasını ve OneNote gibi diğer birkaç uygulama kullanmayı denediğinizde, önceki nesil iPad’lere göre daha duyarlı olduğunu fark edeceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

iPad Pro 10.5 Donanım İnceleme

iPad Pro, 2.34 GHz hızında çalışan 64-bit A10X Fusion çipi ile güçlendirilmiştir. Altı çekirdekli bir CPU ve 12 çekirdekli GPU’ya sahip. Önceki yongaya göre yüzde 30 daha hızlı CPU performansı ve yüzde 40 daha hızlı grafik performansı sunuyor. A10X yongası, TSMC tarafından Apple için yapılan ilk 10nm çip olabilir ve Apple’ın kendi silikonunu geliştirmedeki ilerlemelerini ve piyasadaki hazır çözümlerden uzaklaştığını kanıtlıyor.

Cihaz 4GB RAM içeriyor ve bu da oyun ve video düzenleme gibi en yoğun görevler için bile oldukça yeterli olmalı. iPad Pro 9.7 sadece 2GB RAM, 12.9 inç versiyonu ise 4GB RAM içeriyordu. Daha büyük bir ekrana ve pille ihtiyacınız olmadığı sürece 10.5 inç aynı donanıma sahip olduğundan 12.9 inç sürümüne bakmak için hiçbir neden yok. iPad Pro 10.5, 64/256/512 GB dahili depolama alanı seçenekleri ile geldi. Bir başka büyük değişiklik daha önce iPad Pro 12.9’da bulunan bir özellik olan Lightning Port noktasındaki USB 3 hızlarına verilen destek. Bir kart okuyucu veya kamera adaptörünü bile takabilir ve dosyaları USB 3 hızlarında aktarabilirsiniz.

iPad Pro 10.5 Bağlantı İnceleme

Hücresel versiyon LTE bandında neredeyse dünyanın her yerde sorunsuz çalışabilir. En iyi özelliklerden birisi de iPad Pro’nun çift SIM işlevselliğidir. İlk SIM, herhangi bir GSM operatörü SIM kartını alan fiziksel nano-SIM kart yuvasıdır. 2. SIM, birçok ülkede kullanılabilen Apple SIM veya yerleşik SIM (e-SIM) ‘dir. Yalnız çift SIM özelliği ülkeye göre değişebiliyor. Örneğin “Apple SIM ve yerleşik Apple SIM, Çin’de kullanılamaz” gibi.

Apple Telefonların ve Tabletlerin Listesi

Bazı operatörler iPad Pro’nun muazzam pili sayesinde bulabileceğiniz en uzun ömürlü mobil hotspot olduğu için çok yardımcı olan Hotspot özelliğini açmanıza izin veriyor. Cihaz 1’den 38’e kadar LTE bantlarını destekliyor. Hem 2.4GHz hem de 5GHz’lik 802.11 ac ve kalem için kullanılan Bluetooth 4.2 LE’de gerçekten hızlı WiFi ağlarını destekliyor.

iPad Pro 10.5 Ses (Audio) İnceleme

iPad Pro, dörtlü stereo hoparlörler içeriyor ve bunlardan gelen ses çıkışı çok yüksektir ve çoğu durumda dış hoparlörleri kullanmak zorunda kalmazsınız. iPhone 7 ve 7 Plus ile gelen lightning temelli kulaklıkları kullanmayı veya hala iPad’den çıkartılmamış 3,5 mm ses girişini kullanmayı seçebilirsiniz. Video yakalama, Facetime çağrıları ve Siri için 2 mikrofon bulunmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

iPad Pro 10.5 Kamera İnceleme

12MP arka kamera ve 7MP ön kamera içeren iPhone 7’deki ile aynı kameraya sahip. İyi aydınlatma koşullarında inanılmaz çekimler yapılıyor. iPad, fotoğraf çekmek için zor olsa da kameranız için gerçekten büyük bir vizör elde edersiniz ve fotoğrafları kontrol etmek için ekran en iyisidir. f/1.8 diyaframı olan 12MP kamera, OIS’yi veya Optik Görüntü Sabitleme özelliğini destekliyor ve çizgi önlemek için objektif Sapphire kristali ile kaplanmış. Düşük ışıklı fotoğraflar için kamera modelinin altında Dörtlü LED Gerçek Ses yanıp sönüyor.

Ekranın ön bölümünde ise f/2.2 diyafram değerine sahip 7MP birimi olan ön kamera mevcut. 1080p HD video çekimi yapabilirsiniz ve eğer bir flaş olarak kullanmak isterseniz bu mümkün.

iPad Pro 10.5 Yazılım ve Batarya İnceleme

iOS 10.3.2 işletim sistemi ile çıktı. iPad Pro 10.5 ile gelen yazılım, cihazın donanım yeteneklerinin tam potansiyeline için yeterli değil. Bölünmüş görüntü, video yer paylaşımı v.b. gibi çoklu görev özelliklerini kullanabilirsiniz. Apple iPad’i iOS 11’e güncelleme sözü verdi.

10.5 inç iPad Pro, 30.4 watt saatlik bir pile (WiFi sürümü için 10 saatlik, hücresel sürüm için 9 saatlik pil ömrü) sahip. Dahil olan şarj cihazı ile iPad’i şarj etmek biraz yavaş olsa da %100’e ulaşması 3 saatten fazla sürüyor. Bu iPad’i şarj etmek için 29W USB Type-C şarj cihazının kutunun içindeki 12W şarj cihazını kullanmaktan çok daha hızlı. iPad’ler her zaman çok iyi bekleme sürelerine sahip ve bu iPad’in bir istisna değil.

iPad Pro 10.5 Artıları

  • Çarpıcı görüntü
  • İyi kameralar
  • Mükemmel performans
  • Taşınabilirlik
  • Mükemmel pil ömrü

iPad Pro 10.5 Eksileri

  • Bu yılın ilerleyen aylarında iOS 10.3, iOS 11’e güncellenecek.
  • Sınırlı aksesuar kullanılabilirliği ve yüksek fiyat.

iPad Pro 10.5 İnceleme Sonucu

iPad Pro 10.5, belki de kullandığınız en iyi tablet. Aslında bu taşınabilirlik için 12.9 sürümü üzerinden tavsiye edebiliriz. Samsung Galaxy Tab S3 mükemmel bir cihaz ancak Tablet işletim sistemi olan Android sürümü iOS’un sunduğu avantajlardan yoksun. Özellikle iOS 11 ile birlikte iPad Pro 10.5’i birkaç hafta kullandıktan sonra bilgisayarınızı daha az kullanabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir dosya yöneticisi olan Dropbox, iOS 11’deki Google Drive ve bir Office 365 aboneliğiyle eşleştirildiğinde çoğu kullanıcı işlerini bu iPad’de bir PC kullanmadan yapabilir. Bu iPad’in Kablosuz veya Hücresel versiyonu kafanızı karıştırdysa dünya çapındaki LTE bantlarını destekleyen hücresel sürüm, yolcuların veya kullanıcılarınızın her zaman hareket halindeyken göz ardı edilmeyeceği anlamına gelir. iPad’i çoğunlukla evde veya işyerinde kullanmayı düşünenler Wi-Fi sürümünü düşünebilirler.

iPad Pro 10.5 Alternatif Modeller


iPad Pro 12.9 (2017) Özellikleri ve Fiyatı

iPad 9.7 Özellikleri ve Fiyatı

Samsung Galaxy Tab S3 Özellikleri ve Fiyatı

Microsoft Surface Pro 4 Özellikleri ve Fiyatı

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com