Kategoriler
Donanım

Chromecast Nedir? VLC’den Chromecast’e Video Akışı

VLC’ye Chromecast Desteği Geldi

Hulu, Netflix, Youtube, Google oynatma veya başka hizmetlere abone olduysanız Chromecast gerçekten en iyi seçenektir. Ayrıca akıllı telefonunuzda video varsa Chromecast bunları büyük ekranda yani televizyonunuzda izlemek için en iyi seçenektir. Tüm bu güzel yararları elde etmek için Chromecast cihazını satın almanız gerekir. Ancak bilgisayarınızda veya Android telefonunuzda VLC’den Chromecast’e video akışı yapmak istiyorsanız bu biraz karmaşık bir iş. Hepimiz VLC Player’ın cihazınızda ücretsiz olarak video oynatabilecek en iyi medya oynatıcılardan birisi olduğunu biliyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

En iyi video izleme deneyimini sunar ve kullanımı oldukça kolaydır. Ancak VLC daha önce Chromecast’teki videoları akışını desteklemiyordu. Fakat VLC geliştiricilerinin yoğun çalışmasından sonra VLC Player’dan Chromecast’e video akışı yapmak artık mümkün. Artık VLC’deki herhangi bir videoyu Chromecast’e aktarabilirsiniz.

Chromecast Ne İşe Yarar?

Büyük ekranda video izlemek ve daha iyi bir deneyim elde etmek için bilgisayarınızdan veya Android telefonunuzdan televizyonunuza video akışı yapmak istiyorsanız Chromecast aradığınız şey. Peki Chromecast nedir? Chromecast’in Google tarafından tanıtılan ve bilgisyar, Mac, akıllı telefon v.b. gibi müzik ve videoları televizyonunuzda yayınlamanıza yardımcı olan bir cihaz. Bu cihaz 50 Dolar ile 80 Dolar fiyat aralığında mevcut. Online olarak alabilirsiniz. Akıllı telefonunuzda, TV’nizde en sevdiğiniz TV serisi, film v.b. izleyebilirsiniz.

Görüntüyü Televizyona Aktarma Cihazı – Google Chromecast

VLC’den Chromecast’e Video Akışı Yapma

VLC’den Chromecast’e videoların nasıl akılacağını bilmiyorsanız yazımızı okumaya devam edin. Bu yazımızda VLC’den Chromecast’e video akışının nasıl yapıldığını basit ve anlaşılır şekilde anlatmaya çalışacağız.

A – Bilgisayarda Eklenti İle VLC’den Chromecast’e Video Akışı

VLC’den Chromecast’e Akış videosu için VLC Player’ın Chromecast cihazının ve bir bilgisayarın en yeni sürümüne ihtiyacınız var. Chromecast yalnızca VLC’nin en yeni sürümü tarafından desteklendiğinden VLC’nin en yeni sürümüne sahip olmak çok önemlidir. Dolayısıyla gereken herşeye sahip olduğunuzda VLC’den Chromecast’e video akışı yapmak için aşağıda belirtilen adımları uygulamanız yeterli.

Sponsorlu Bağlantılar

1 – Her şeyden önce Chromecast Dongle’ı VLC’den videoları izlemek istediğiniz televizyona bağlayın.

2 – Sonrasında bilgisayarınızda Google Chrome tarayıcısını açın. (Eğer bilgisayarınızda Google Chrome yüklü değilse yükleyin).

3 – Chrome tarayıcınıza Google yayın yapma uzantısını ekleyin.

4 – Sonrasında VLC Player programını açın ve Chromecast üzerinden akış yapmak istediğiniz videoyu oynatın.

5 – Daha sonra Chrome tarayıcısında yeni bir sekme açıp Google yayın eklentisi aracılığıyla “Cast Screen (yayın ekranı)” seçeneğini belirtin.

Hepsi bu kadar.

B – Bilgisayarda Eklenti Olmadan VLC’den Chromecast’e Video Akışı

Google Cast eklentisini kullanmadan VLC’den Chromecaste video akışı da yapabilirsiniz. Bu yöntem videoları Android VLC’den Chromecast’e akış için de iyi bir yöntemdir.

Sponsorlu Bağlantılar

1 – Her şeyden önce sisteminizde VLC Player’ın son sürümünü indirin. Windows’unuzu 32-bit veya 64-bit sürümüne göre indirin.

2 – Sonraki adım Chromecast cihazını televizyonunuza doğru şekilde bağlayın.

3 – Şimdi VLC Player’da üstteki menü seçeneklerine gidin ve Video seçeneğine tıklayın.

4 – Seçeneklerde Render adlı bir seçenek var. Alt seçeneklerde ise “Scan (Tara)” seçeneğine tıklayın.

5 – Chromecast seçeneğini gördüğünüzde tıklayın.

6 – Şimdi, televizyonunuzda oynatmak istediğiniz VLC çalarda istediğiniz videoyu oynatın. Bunu yapmak bir istem kutusu göreceksiniz. “View certificate (Sertifikayı görüntüle)” butonuna tıklayın ve ardından “Accept (Kabul et)” seçeneğini seçin.

Sponsorlu Bağlantılar

7 – Artık video televizyonunuzda yayınlanmaya başlayacak.

C – Akıllı Telefonda (Android) Eklenti Olmadan VLC’den Chromecast’e Video Akışı

Android akıllı telefonunuzdan veya tabletinizden videoları televizyonunuza aktarabilirsiniz. Android’in videosunu televizyonun büyük bir ekranında aktarmak istiyorsanız Chromecast’e sahip olmanız yeterli. Herhangi bir videoyu Android cihazında VLC’den Chromecast’e kolayca aktarabilirsiniz. Aşağıdakiler bunu yapmak için eksiksiz bir prosedür. Adımları izlemeniz ve Android’in videolarınızın TV’nizde yayınlanmasını sağlamak yeterlidir.

1 – Bunun için Android cihazınızdaki VLC’den televizyona video akışı yapın. Önce Chromecast uygulamasını mobil cihazınıza indirmeniz gerekir.

2 – Şimdi Chromecast dongle’ını TV’ye bağlayın ve Chromecast uygulamasıyla eşleştirin.

3 – Ardından indirdiğiniz Chromecast uygulamasını açın ve menü düğmesine dokunun. Buradan Cast ekran seçeneğini seçin.

4 – Sonrasında talimatları takip edin.

5 – Android cihazınızda VLC’yi açın ve üzerinde bir video oynatmaya başlayın. Video televizyonunuzda yayınlanmaya başlayacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Hepsi bu kadar…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com