Kategoriler
Ne & Nasıl

Ekranı Kırık ve Kararmış Samsung Telefondan Rehber Kurtarma

Ekranı Kırılmış yada Ekranında Görüntü Olmayan Samsung Telefondan Rehberin Yedeği Nasıl Alınır?

Bu durum çok sık yaşanmasa da Samsung telefonların ekranlarının arızalanması veya kırılması büyük sorunlara neden olabiliyor. Ben burada ekranı kırılmış, ekran görüntüsü olmayan, ekranı kararmış, dokunmatiği çalışmayan kısacası hurdaya ayrılmış, çöp olmuş bir Samsung telefondaki kayıtlı numaraları yani rehberi nasıl yedek alacağınızı anlatmaya çalışacağım. Rehberin yanı sıra mesaj, video, fotoğraf/resim, müzik verilerinizi de kurtarabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Normal şartlarda ekranında yaşanan sorundan bir telefona dolayı erişemiyorsanız bunun tek yolu bilgisayardan kontrol etmek. Ama internette araştırma yaparsanız size birçok program yüklemenizi söylüyorlar. Kimileri de aynı programın uygulamasını da Samsung telefonunuza yükleyin ve açın diyor. Ama bir Samsung telefonun dokunmatiği çalışmıyorsa yada ekranı kararmış ise bu uygulamayı bilgisayardan yükleseniz dahi telefondan açamazsınız.

Kısacası eğer Samsung telefonunuzun ekranını göremiyorsanız, erişim yapamıyorsanız bu telefondan artık rehber yedeğini alma kısmına geçmelisiniz. Benim başıma gelen bu sorunu çok araştırdım ve bilgisayarıma adını ilk defa duyduğum bir çok program yükledim. Birçok seçenek karşıma çıktı ama hepsinde telefondan da işlem yapmam gerektiği söylendiği için ve telefona erişemediğim için hiçbiri çözüm olmadı.

ekranı kırılmış samsung telefondan rehber kurtarma

Kies Programı Çözüm Getirdi

Sorunumu Kies programı ile çözdüm. Öncelikle BURADAN Kies programını indirin (İndirirken dikkat edin. Çünkü Android OS 4.2 veya altı için farklı bir Kies programı var, Android OS 4.3 veya üstü için ayrı bir Kies programı var). Sonrasında ekranına ulaşamadığınız telefonu USB kablo ile bilgisayara takın ve telefonunuza uygun olan Kies programını çalıştırın (Telefonunuzun işletim sistemini Ayarlar’dan Cihaz Hakkında bölümüne girerek görebilirsiniz).

Sonrasında sekmelerden “Yedekleme/Geri Yükleme” sekmesine geçin. Buradan Rehberi işaretleyin ve “Yedekle” butonuna tıklayın. Bu şekilde rehber yedeğiniz alınmış olur. Alınan yedekler “C:\kullanıcılar\KullanıcıAdı\belgeler\samsung” bölümüne kayıtlıdır.

Sponsorlu Bağlantılar

Kies rehber kurtarma yedekle

Rehber Yedekleme Yapanlar Dikkat!!!

Rehber yedeği alacağınız zaman şunu unutmayın ki bu şekilde rehber yedeği alırken Kies programı sadece cihazdaki kayıtlı numaraların yedeğini alır. Yani SIM kart, Gmail yada başka bir şekilde rehber kayıtlarınız varsa bunların yedeğini Kies almaz.

Aldığınız Rehberi Geri Yükleme

Kendi Samsung telefonunuz bozuk olduğu için almış olduğunuz yedeği görmek için başka bir Samsung telefona ihtiyacınız var.

ÇOK ÖNEMLİ!!! Temin ettiğiniz Samsung telefonun rehberindeki numaraları cihazdan SIM karta yada mail adresine taşıyın yada kopyalayın. Daha sonra görünen kişiler bölümünden sadece cihazı seçin ve sadece cihazdaki numaralı silin.

Temin ettiğiniz Samsung telefonunu USB ile bilgisayara bağlayın ve bu telefona uygun olan Kies programını açın. Sonrasında sekmelerden “Yedekleme/Geri Yükleme” sekmesine geçin. “Geri Yükle” bölümüne geçin ve aldığınız yedeği “Klasör seç” bölümünde seçerek “Geri Yükle” butonuna tıklayın. Artık bozuk olan Samsung telefonunuzdaki bütün numaralar yeni Samsung telefonunuzda.

Kies rehber kurtarma geri yükle

Rehberdeki Numaraları Kendi Telefonunuza Yükleme

Sonrasında Google Play’den MCBackup isimli uygulamayı temin ettiğiniz telefona  BURADAN yükleyin ve uygulamayı açın. Uygulamayı açtığınız zaman cihazda kayıtlı kaç adet numara olduğunu ekranda göreceksiniz. Sonrasında ekrandaki yedek al butonuna dokunun. Yedekleme işlemi bittikten sonra “Gönder” butonu gözükecek. Gönder butonuna dokunun ve aldığını yedeği mail ile kendi telefonunuza gönderin.

Sponsorlu Bağlantılar

Sonrasında kendi telefonunuza gelen maildeki ekteki yedeği indirin ve içe aktar bölümünde yeni telefonunuzdan bütün numaralara tekrar sahip olun.

Sponsorlu Bağlantılar

“Ekranı Kırık ve Kararmış Samsung Telefondan Rehber Kurtarma” için 26 yanıt

Android sürümümu hatırlamıyorum ekran görünmediği içinde ayarlardan öğrenemiyorum başka yolu varmı öğrenmenin

evet. rehber, resim, müzik gibi verileri Kies ile yedekleyebiliyorsunuz. Yalnız telefonunuzun açık olması lazım.

Kies sadece Samsung telefonlarda kullanılabilir. Eğer Kies gibi LG’nin resmi bir programı varsa tabi ki yapabilirsiniz. LG PC Suite programının olduğunu biliyorum ama hiç kullanmadım. Siz bu programı kullanarak rehber yedekleniyor mu bir bakın.

evet arkadaşlar ekran kilidi olduğu anda program ölü. bilginiz olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com