Kategoriler
İnternet

Farklı Gmail Hesaplarını Birleştirme ve Tek Bir Yerden Yönetme

Birden Fazla Gmail Hesabınızı Birleştirin ve Bir Yerden Yönetin

ARtık birden fazla Gmail hesabına sahip olmak oldukça sıradan bir durum. Ama bunları ayrı ayrı kontrol etmek can sıkıcı. Bir hesaptan çıkıp diğer hesapta oturum açmanız gerekir. Gmail bu sorunu çözmek için bir seçenek içerir. Gmail hesaplarınızı birincil hesaba bağlayarak farklı hesaplardan gelen e-postaları kontrol etmek istediğinizde her defasında giriş ve çıkış girişimleri yapmaktan kaçınabilirsiniz. Bu paylaşılan Gmail hesabı e-postaları görüntülemek, yanıtlamak, kişileri görüntülemek, etiketler eklemek v.b. için tam erişim sağlayacaktır. Tüm e-posta hesaplarınızı birleştirmek istiyorsanız bu oldukça basittir. Çeşitli Gmail hesaplarını tek bir yerde birleştirip yönetmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Sponsorlu Bağlantılar

Çeşitli Gmail Hesapları için Gmail Hesabı Kurun

1 – Birincil Gmail Hesabı’nı Seçin; Yapmanız gereken ilk şey birincil bir Gmail hesabı seçmektir. Böylece diğer hesapları yönetebilirsin.

2 – Yıldız Yönlendirmesi Alternatif Gmail Hesapları; Bu ikincil hesaba diğer e-posta hesaplarını ekleyin ve gelen postaları birincil Gmail adresine yönlendirin. Bunu başarmak için adımları izleyin.

A – Gmail hesabına giriş yapın ve Ayarlar bölümüne gidin.

B – Ayarlar bölümünde “Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemi” sekmesine geçiş yapın ve “Diğer hesaplardaki postaları kontrol et” bölümündeki “Posta hesabı ekleyin” seçeneğine tıklayın.

Sponsorlu Bağlantılar

C – Böylece yeni bir Gmail hesap kurulumu isteyen yeni bir açılır pencere çıkacak. Ayrıntıların kullanıcı adını ve ikincil hesabın şifresini girin. POP sunucusu alanını olduğu gibi ve Bağlantı Noktası 995’i Gmail tarafından otomatik olarak yönlendirildiği şekilde tutun.

D – Daha fazla Gmail hesabı eklemek isterseniz aynı açılır pencereden bulacağınız Hesap ekle’ye gidin.

E – Onaylamayı tıklayın. Bu ikincil e-posta adresine doğrulama e-postası gönderir.

F – Bu ikincil Gmail hesabından doğrulama bağlantısını tıkladığınızda birincil Gmail hesabına e-posta hesapları eklemeyi tamamlamış olursunuz.

Bir Gmail hesabına hem Google hem de Google dışı hesap ekleyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

3 – E-postaları Birincil Gmail Hesabı’na Yönlendirme; Tüm ikincil e-posta adreslerini birincil Gmail hesabına eklemeyi tamamladıktan sonra gelen tüm postaları ikincil e-posta hesabından birincil Gmail hesabına iletmeniz gerekir. Böylece birincil Gmail hesabından postalara erişebilirsiniz.

Postaları Birincil Gmail Hesabına Nasıl İletirim?

1 – İkinci Gmail hesabına giriş yapın ve ayarlara gidin ve yönlendirmeye ve POP / IMAP’ye geçin.

2 – “Bir kopyayı gelen postaların bir kopyasını ………@gmail.com adresine ilet” seçeneğine tıklayın.

Bu şekilde bu hesabın her bir postasını birincil Gmail hesabınıza alacaksınız. Şimdi başka Gmail hesaplarını tekrar tekrar açmanız gerekmez. Hatta ikincil e-posta adresinizi kullanarak e-posta gönderebilirsiniz. Artık birden fazla Gmail hesabını tek bir yerde birleştirdiniz. Bunları nasıl ele alacağınızı öğrenmeniz gerekiyor.

Birden Fazla E-Postayı Tek Bir Yerden Yönetme

1 – Bu belirli bir e-posta adresinden gönderilmesi gereken çeşitli bir e-postayı yanıtladığınız anlamına gelir. Birincil Gmail hesabınızdan ayara gidin ve “Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemi” bölümüne gidin.

Sponsorlu Bağlantılar

2 – Başka bir e-posta adresi eklemek için e-posta gönder bölümünü kullanın ve bir e-posta adresi girin ve İleri’yi tıklayın.

3 – Gmail size E-posta ile Gönder veya SMTP sunucusu aracılığıyla gönder seçeneklerini sağlayacak. Send To Gmail’i tıklayıp Sonraki adıma tıklayın.

4 – Daha sonra eklediğiniz e-posta adresinin doğruluğunu soracaktır. Doğrulama gönder’i tıklayın.

5 – Doğrulama kodu sadece girilen adrese gönderildi ve e-posta doğrulamanız tamamlanacak.

Herhangi bir postayı oluştururken e-posta adresini seçebilirsiniz veya Gmail e-posta hesabını varsayılan olarak hatırlar.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com