Kategoriler
Mobil

Google Ara Projesi İle Toplama Akıllı Telefonlar

Toplama Bilgisayarlar Gibi Toplama Akıllı Telefon

Günümüzde bilgisayarlar iki türlü satın alınıyor. Ya hazır halde satılan marka bilgisayarlar yada parça parça alınıp toplanarak satın alınan bilgisayarlar. Bilgisayar parçaları ile ilgisi olan insanların çoğusu ihtiyacına göre bilgisayar parçalarını satın alıp kendisi toplamakta. Bu durum bilgisayar için alışık olduğumuz bir durum ama bunu yakın zamanda akıllı telefonlarda da görebiliriz. Çünkü teknoloji devlerinden Google üzerinde çalıştığı bu projeyi eğer hayata geçirirse artık marketlerde bile akıllı telefonumuzun dış iskeletini ayrı içindeki parçaları ayrı satın alabileceğiz.

Dış İskeleti Ayrı OEM Parçaları Ayrı Satılacak

Bu cihaz, üst sınıf bir kullanıcı kitlesini hedeflemiyor. “6 milyar insan için özel olarak geliştirildi” sloganıyla tanıtılan cihazın fiyatı “iskeletiyle” 50 dolardan başlıyor ve içerisinde sadece cihazın ana iskeleti, ekranı ve bir Wi-Fi alıcısı bulunan bu sete daha sonra kamera vb. gibi diğer parçalar eklenebiliyor. Google’ın hedefleri tutarsa, önümüzdeki yıl süpermarketlerde dahi Google Ara telefonun ana kasasını ve çeşitli parçalarını bulmak mümkün olacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Google Ara (Project Ara) projesi

Zira Google, 2015 yılında cihazı son kullanıcıya perakende mağazalarda sunmayı planlıyor. Google yetkilisi Paul Eremenko’nun Time’a yaptığı açıklamaya göre, Project Ara için ilk aşamada maddi getiriden önce olası talebi belirleyip bunu karşılamak geliyor. Şimdilik kulağa bilim kurgu gibi gelse de, modüler telefon Ara için önümüzdeki aylarda bir geliştirici konferansı yapmayı planlayan Google projeye tüm kalbiyle inanıyor olmalı. Üstelik, henüz bir iki yıl önce Google Glass’ın da (belki de Ara’dan çok daha fazla) kulağa imkansız geldiğini hatırlarsak, önümüzdeki süreçte Google’dan heyecan verici adımlar beklemek boş olmaz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com