Kategoriler
İnceleme

Google Pixel 2 İnceleme

Google Pixel 2 Hakkında Herşey

Google, Çok ünlü Nexus markasına son verdikten sonra geçtiğimiz yıl akıllı telefon pazarında “Pixel” ismi ile yeni bir pencere açtı. Bu cihaz sayesinde Google, yazılım ve donanım üzerinde tam bir kontrole sahip oldu ve Android deneyimini de bir üst seviyeye taşıdı. Pixel akıllı telefonlarıyla Google fiyat, kalite veya deneyim gibi doğrudan Apple’a karşı rekabet etmeye başladı. İlk Pixel akıllı telefonun piyasaya sürülmesinden kısa süre sonra cihaz özellikle fiyat açısından iddaalı bir yanıt verdi. Bir yıl sonra Google ikinci nesil Pixel akıllı telefonları ile Apple iPhone 8, Samsung Galaxy S8 ve diğerlerine karşı koymaya çalıştı. Google Pixel 2 telefonun kutusunu açtığınız zaman karşınıza Google Pixel 2 akıllı telefon, 2 pinli 18W hızlı şarj cihazı (5V-3A / 9V-2A), USB Type-C’den USB’ye C tipi kabloya (USB 2.0), Hızlı değiştirilebilir OTG adaptörü, 3.5 mm adaptör için USB Type-C, SIM ejektör aracı, Hızlı Başlangıç Kılavuzu ve Garanti bilgileri çıkacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Google Pixel 2 Kutu Açılışı

Gelin incelemeye geçmeden önce kısaca özelliklerinden bahsedelim.

Google Pixel 2 Kısaca Özellikleri

  • 5.0 inç (1920 x 1080 piksel) Corning Gorilla Glass 5 korumalı Amoled ekran
  • Adreno 540 GPU’lu 8 çekirdekli Snapdragon 835 işlemci
  • 64 GB ve 128 GB depolama alanı (microSD kart desteği yok)
  • 4 GB RAM
  • Android 8.0 işletim sistemi
  • Çift SIM kart
  • 12.3 MP, f/1.8 arka kamera
  • 8 MP ön kamera
  • Boyutlar: 145.7 mm x 69.7 mm x 7.8 mm
  • Ağırlık: 143 gram
  • Çıkarılamaz 2700 mAh batarya

Google Pixel 2 Özellikleri ve Fiyatı

Google Pixel 2 Ekran, Tasarım ve Donanım İnceleme

Google Pixel 2 akıllı telefon 5 inç (1920x 1080 piksel) AMOLED ekran ve 2.5D Corning Gorilla Glass 5 koruması ile geldi. Ekran kesinlikle mükemmel. Zengin renk çıkışı, iyi kontrast, yeterince parlak, metin net ve iyi görüş açısı bulunuyor. Ayrıca açık hava koşullarında oldukça okunabilir. Daha büyük ekranlı akıllı telefonlarla çevrili olan Pixel 2 rahat hissettiren keyifli bir boyuta sahip. Şu anda tek elle kullanılabilen çok az seçenekten birisi. 145.7×69.7×7.8 mm ölçülerinde ve 143 gram ağırlığında. Tıpkı selefi gibi, Pixel 2, cam gölgesinin daha küçük bir boyuta indirgenmesine rağmen iki tonlu cam ve metal tasarım markasıyla geliyor. Cam olmayan alanlarda Google, kullanıcılara pürüzsüz bir his ve iyi kavrama sağlamak için üstte metali seçmiş. Telefon aynı zamanda su ve IP67 derecelendirmeli tozlara dayanıklı.

Hızlı şarjla birlikte gelen bu model, kablosuz şarjı desteklemiyor. Eksileri açığa çıkardığında ön kısımdaki daha büyük çerçeveler kötü, sönük ve biraz aptal görünüyor. Ön bölüme stereo hoparlörler yerleştirilerek iyimser bir şekilde çerçeve kullanılmış. Bazı bölümlerde yükseltme hoş olsa da Pixel 2’ye sevilen 3.5 mm ses jakı maliyeti getiriyor. Aslında kutunun içinde kulaklık yok. Ayrıca HTC sayesinde cihazı sıkıştırarak Google Assistant’ı başlatabileceğiniz bir Active Edge özelliği bulunmakta.

Yerleşimlerden bahsetmek gerekirse cihazın f/2.4 diyafram açıklığı ve üst kısmında hoparlörü barındıran kulaklıklı 8MP ön kamera bulunuyor. Aynı zamanda bir jiroskop ve manyetik bir sensör ile birlikte yakınlık ve ortam ışığı algılayıcıları olağan setine sahip. En altında sadece başka bir hoparlör var. Ayrıca fiziksel anahtarlar olmadığı için ekranda gezinme düğmelerini tercih etmiş.

Cihazın sağ tarafında güç düğmesi ve ses kilitleyici, sol tarafta ise bir SIM yuvası bulunuyor. Aşağıya inerken USB Type-C bağlantı noktası, birincil Mikrofon ve üstte ikincil mikrofon var. Arkaya döndürdüğümüzde f/1.8 diyafram, lazer otofokuslu, LED flaşlı 12.2 MP kamera var. Hemen altında ise telefonun kilidini açmak için parmak izi modülü var. Pixel 2, bildirim LED’inden yoksun ancak her zaman açık bir ekran ile telafi ediliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Google Pixel 2 Performans İnceleme

Kapağın altında 2.4GHz hızında çalışan 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 835 yongasetini, Adreno 540 grafik işlemcisini göreceksiniz. Beklediğiniz gibi burada performans, herhangi bir donma, gecikme veya takılma olmaksızın iyi. 4GB RAM sayesinde artık çok görevli işlemler her zamankinden daha kolay. Aynı zamanda grafik yoğun oyununu tek bir kare düşüşü olmadan çok sorunsuz bir şekilde hallediyor.

Google Pixel 2 Kamera İnceleme

Google Pixel 2, LED flaşlı, Optik Görüntü Sabitleme (OIS) + Elektronik Görüntü Sabitleme, lazer + çift pikselli faz tespiti, 1.4μm piksel boyutu ve f/1.8 diyaframı olan 12.2 megapiksel arka kamera ile birlikte geliyor. Hem ön hem de arka kameradan arka plan bulanıklıkları olan portre çekimleri yapmanızı sağlıyor ve çekimin etrafında birkaç saniyelik video çeken yeni hareketli fotoğraflar özelliği var. Cihazın ön yüzü, f/2,4 diyafram açıklığına sahip 8MP kamera mevcut.

Pixel cihazlarının eşsiz özelliği tabii ki kamerası. Bu kez hata yapmadı. Gün ışığı koşulları altında Pixel 2, mükemmel dinamik aralık ve hassas renk doyumu ile bazı şaşırtıcı fotoğraflar üretiyor. Kamera donanımı Google’ın görüntü işlemiyle birleştirildiğinde fotoğraf kalitesi tamamen yeni bir seviyeye çıkıyor.

Google Pixel 2 ve OnePlus 5T – Hangisi Daha Hızlı

Pixel 2’nin tek kameralı kurulum nedeniyle Portre modu gibi trend özelliklerinin eksik olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Pixel 2, belirli bir sahne derinliği haritası oluşturmak için her pikseli ikiye bölen ve nesnenin arka planından ayrılmasını sağlayan çift piksel teknolojisini kullanıyor. Geniş diyafram göz önüne alındığında düşük ışık altındaki fotoğraflar hoşunuza gidecek. Şaşırtıcı bir şekilde ön kamerada da Portre modu var ancak arkadaki kadar iyi değil.

Sponsorlu Bağlantılar

Genel olarak Android’de en iyi kamera akıllı telefonu arıyorsanız cevap Pixel 2. Güvenilir ve yüzünüzde mutlaka bir gülümseme koyacak olan mobil fotoğrafçılık için mükemmel.

Google Pixel 2 Yazılım İnceleme

Google Pixel 2, Android 8.0 Oreo ile birlikte geliyor. Ayrıca Pixel 2, Android P ve Android Q’yu alan ilk cihazlar arasında yer alacak. Bu durumda yazılım ve donanım akışkan bir kullanıcı deneyimi için mükemmel bir şekilde optimize edildi. Kilit ekranından Google Asistanına ve kamera uygulamasına erişebilirsiniz. Bu akıllı telefonda Google Asistanı erişmek için Active Edge olarak adlandırdığı Home düğmesine ve hafifçe sıkıştırın. HTC’nin aksine Pixel 2’deki sıkıştırma sadece Google Assistant’ı açıyor.

Alttan yukarı doğru kaydırarak üstten ve uygulama çekmecesinden aşağı kaydırarak bildirim paneline erişebilirsiniz. Yeniden tasarlanmış Pixel başlatıcısı ile Google arama çubuğu en altına taşındı. Ayrıca Google, kullanıcı deneyimini akıcı, pürüzsüz hale getiren ve diğer tüm Android cihazlarından sıyrılıyor hale getirmek için çok fazla değişiklik yaptı. Müzik çalar söz konusu olduğunda bunun için yapılan bildirim paneli, albümdeki değişiklikleri renklere göre renklendirir. Duvar kağıdı karanlıksa bildirim paneli ve uygulama çekmecesi karanlık bir temaya dönüşüyor veya tam tersini yapıyor. Ayrıca uygulamaları açmadan bilgilendirmeyi kapatabilir veya okuyabilirsiniz.

Google Pixel 2 ve iPhone X – Hangisi Daha Hızlı

Google Pixel 2 Parmak İzi Okuyucu İnceleme

Pixel 2’de parmak izi tarayıcı metal parçanın arkasında duruyor. Tıpkı selefi gibi burada parmak izi çok hızlı ve saniyenin biraz altına açılıyor. Her zaman aktif. Parmak izi ekleme işlemi de oldukça hızlı ve toplam 5 parmak izi kaydedilebiliyorsunuz. Depolama alanı hakkında konuşan Pixel 2, 64GB ve 128GB yerleşik depolama özelliklerine sahip iki varyasyon sunuyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Galaxy S8 ve Google Pixel 2 – Hangisi Daha Hızlı

Google Pixel 2 Bağlantı, Arama ve Mesajlaşma İnceleme

Pixel 2, tek SIM yuvası ile birlikte geliyor ve 4G VoLTE, WiFi 802.11ac 2x2MIMO (2,4/5 GHz), Bluetooth 5 LE ve NFC’yi de içeren bir dizi bağlantı seçeneğini destekliyor. Çağrı kalitesi iyi, hoparlör ve kulaklık da aynı.

Google Pixel 2 Batarya İnceleme

Google Pixel 2, hızlı şarjlı 2700mAh bir pille çalışıyor. Başlangıçta sayı dikkate alındığında pil ömrü konusunda biraz kuşkulu oabilirsiniz. Ancak rahat kullanım ile Pixel 2, bir gün rahat çıkarıyor. Eğer yoğun kullanacaksanız bir powerbank taşımanız faydalı olur.

Google Pixel 2 Artıları

  • Pürüzsüz Android deneyimi
  • Parlak kamera
  • Mükemmel performans
  • İyi yapı kalitesi

iPhone 8 ve Google Pixel 2 – Hangisi Daha Hızlı

Google Pixel 2 Eksileri

  • Aynı eski tasarım
  • Dev kapaklar
  • Kulaklık girişi yok

Google Pixel 2 İnceleme Sonucu

Google Pixel 2, çok yönlü bir tasarımda şaşırtıcı bazı dahili malzemelerle dolu. Selefi ile karşılaştırıldığında hızlı bir işlemci, geliştirilmiş kamera modülleri ve olağanüstü bir Android deneyimi sunuyor. Büyük çerçevelerden hoşlanmıyorsanız Pixel 2 size göre. Daha küçük çerçeve tercihiniz olursa ve daha fazlası para harcayabilirseniz ekran ve pil haricinde pek de farklı olmayan Pixel 2 XL’yi satın alın.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com