Kategoriler
İnceleme

Hangi Akıllı Telefonların Bataryaları (Pil Ömrü – Şarj) Kaç Saat Gidiyor?

Şarjı En Çok Giden Akıllı Telefon

Akıllı telefonların çıkması cep telefonlarına farklı bir hava getirdi. Akıllı telefonlarla beraber dokunmatik cihazlarda tabi kendini gösterdi. Akıllı telefonlar çıktığından beri bu telefonlar için her gün yeni bir şeyler çıkıyor. Bunlar oyunlar, programlar, uygulamalar v.s.

Sponsorlu Bağlantılar

Akıllı telefonlar için bu kadar uygulama, oyun, program… çıkmasının nedeni her şeyi cep telefonlarından her yerde yapabilmek. Ancak böyle bir durumda en önemli sorun karşımıza çıkıyor. Bu sorun geçmişten beri gelen batarya ömrü. Yani telefonun pil ömrü veya şarj süresi. Akıllı telefonlara o kadar uygulama, oyunu, program yüklüyoruz ki bir şarjın normal de 2 günde bitmesi gerekirken 1 günde bitiyor. Diğer taraftan oyun severler günün büyük bir çoğunluğunu oyun oynayarak geçirdiği için artık telefonlar şarjda iken kullanılıyorlar veya iş gereği günün belkide en az 15 saati telefon ile görüşmeler yapılıyor. Bu kadar yoğunluğa da telefonların şarjları yetmiyor. Bu sorundan dolayı artık insanlar telefon alırken dikkate aldığı kriterlerden birisi de şarj ömrü oluyor.

Akıllı-Telefon-batarya ömrü

Peki günümüzde en uzun pil ömrüne sahip telefonu hangisi?

Sizlere en uzun şarj süresine sahip 10 adet telefonunu söyleyeceğiz. Bu konuda en uzun batarya ömrüne sahip telefonu olarak 8 saat 6 dakika ile “OPPO N1” modeli ön plana çıkıyor. Ardından 7 saat 27 dakika ile “HTC One Max” modeli geliyor. Son sırada ise 4 saat 43 dakikalık şarj ömrü ile Sony Xperia Z1 var.

İlk 10 sıradaki akıllı telefonların listesi aşağıdadır;

telefon şarj ömrü

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com