Kategoriler
İnceleme

Huawei Mate 10 Pro İnceleme

Huawei Mate 10 Pro (Detaylı)

Huawei Mate 10 Pro inceleme yazımızda Huawei’nin şimdiye kadar ki en etkileyici cihaz olan Huawei Mate 10 Pro telefona yakından bakacağız. Aynı zamanda pazardaki en etkileyici amiral gemilerinden biri ve bazı önemli alanlarda daha fazla teklif sunarken rekabetin altını çiziyor. Huawei Mate 10 Pro, premium tasarıma ek olarak ekran, Google Pixel 2 XL ve iPhone X’de bulunana benzer 18:9 en-boy oranına sahip canlı, OLED teknolojisini kullanıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Huawei’nin Mate 10 Pro modeli de mükemmel bir iPhone 8 Plus ve Galaxy Note8 modelini anımsatan bir çift kamera ayarına sahip. Hatta Android işletim sisteminin en son sürümü olan Google’ın işletim sistemi olan Android 8 ile birlikte yüklü durumda. Amiral gemi yarışmasında Huawei Mate 10 Pro bazı önemli alanlarda kazanıyor diyebiliriz. Yeni başlayanlar için daha fazla depolama alanı sunuyor. Diğer amiral gemilerinde standart olarak 64 GB ve 128 GB var.

Ayrıca Samsung Galaxy Note8 modelinde 3300 mAh ve iPhone 8 Plus’ın 2.691 mAh’ı ile karşılaştırıldığında 4000 mAh büyüklüğünde bir batarya ile rakiplerini geride bırakıyor. Huawei Mate 10 Pro, hatta bazı nostalji faktörleri için bir IR blaster’e sahip. Bu, arkadaşlarınızla pub’ınızı karıştırmaya çalıştığınız zamanlar için bir TV uzaktan kumandası olarak ikiye katlanabilir.

Huawei Mate 10 Pro İnceleme

Ekran, Sony Xperia XZ Premium gibi rakip akıllı telefonlarda kristal netliğinde 2K ve hatta 4K ekranların altına kalarak 1080 x 2160 seviyesinde ve keskin değil. Ayrıca kulaklık jakı veya microSD kart yuvası yok. Bu nedenle kablolu kulaklıklarınız için bir dongle kullanmanız ve yeterli dahili depolama biriminin telefonun tüm kullanım ömrünü uzatmak için yeterli olmasını sağlamanız gerekir.

Huawei Mate 10 Pro ÖzellikleriHuawei Mate 10 Pro Özellikleri ve Fiyatı

Premium kaplama, telefonun camı ile birleştirildi. Şimdiye kadar Huawei Mate serisi her zaman Huawei P10 ve Huawei P10 Plus’ın gölgelerindeki daha niş, phablet serisi gibi hissediyordu ancak Mate 10 Pro bunu değiştirmek için ayarlanmış görünüyor. Şu anda bloktaki en büyük ana telefon değil ve Huawei, sert rakiplerinden biraz daha az ücret alıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Huawei Mate 10 Pro’da Ne Var Ne Yok?

  • OLED ekran
  • Bir f / 1.6 çift objektifli kamera
  • Çok fazla depolama alanı var ama microSD yuvası veya kulaklık bağlantı noktası yok
  • Huawei Mate 9 ile kâğıt üzerinde çok benzer olan Huawei Mate 10 ile birlikte piyasaya sürüldü.

Mate 10 Pro ve Mate 10 arasındaki ana farklar, aynı zamanda Mate 10 Pro ve Mate 9 arasındaki temel farklardır.

Yeni başlayanlar için, Huawei Pro için IPS LCD ekran teknolojisini kapattı bunun yerine bir OLED ekranını seçti ve kesinlikle doğru seçimdi. Ayrıca, kulaklık jakı ve microSD kart yuvası da boşalmış. Fakat 128 GB ile iki kat depolama var. Mate 10 ve Mate 10 Pro, Mate 9’da bulunmayan bazı ortak ortak özellikleri paylaşıyor. Her ikisi de cam desteği.Eski püskürtülen metalden anında daha zengin hissettiriyorlar. Ayrıca Android’in en yeni sürümünü, Huawei’nin özel arayüzü olan Emotion UI’nın en yeni sürümü ile tamamlıyorlar.

Ayrıca bilinen EMUI 8.0, bu iki telefonu bir çok somut yolla geliştiriyor. Bunlardan en önemlisi bir HDMI kablosu kullanarak bir monitöre veya TV’ye bağlandığında elde edilen PC deneyimi. Huawei, kamera modüllerinin her birinde f/1.6 diyafram ile işleri hızlandırmış.

Huawei Mate 10 Pro Tasarım ve Ekran

  • En iyi görünen Mate modeli
  • Metal ve camın şık karışımı
  • Rakipler daha keskin ekrana sahip

Honor adı altında çok iyi görünümlü cam destekli telefonlar üreten birkaç nesil sayesinde Huawei, Mate 10 ve Mate 10 Pro ile ne yaptığını tam olarak biliyor. Kavisli bir Gorilla Glass arka paneli, şık görünen, zengin hissettiren ve aynı fiyat-performans alanındaki diğer telefonların yanında hayal kırıklığına uğratmayan bir telefon oluşturmak için metal bir çerçeveyle birleşiyor.

Telefonun ön yüzü, ekranın ağırlığını taşıyor ve 6 inçlik bir ekran deneyimi sunarken 5.5 inçlik iPhone 8 Plus’dan daha küçük bir alan kaplıyor. iPhone X, Samsung Galaxy Note 8 ve LG V30 gibi %80.9 ekran-gövde oranı da klasik iPhone 8 ve iPhone 8 Plus tasarımı ile karşılaştırıldığında etkileyici. Ekranın en boy oranı, 18:9 en boy oranıyla ultra genişliğindedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bazı eklenmiş HDR10 desteği ile OLED teknolojisi, Mate 10 Pro’nun ekran görüntüsünü nispeten sessiz Google Pixel 2 XL’den daha yüksek yapıyor. Yine de tam HD çözünürlükte Sony Xperia XZ Premium, Galaxy Note8 ve Galaxy S8 serileri ile rekabet edebilmek için yeterli netlik yok.

HDR10 özelliği hem Mate 10 Pro donanımı hem de yazılımı üzerinde destekleniyor. Buna rağmen renk bütünlüğü ve bakış açıları söz konusu olduğunda ve ekranı hiyerarşisinin tam ortasında yer aldığında Google Pixel 2 ve LG V30’dan hala daha iyi. Önceden yerleştirilmiş bir ekran koruyucu ve kutuda yumuşak bir plastik kasa ile yüklü. Aynı zamanda yeni akıllı telefonunuzu her yönden koruyacak ek yatırımlar yapmanız gerekmediğini de teyit ediyor.

Yine de bir kılıf ve ekran koruyucu olmasa bile Mate 10 Pro, Gorilla Glass 5’in her iki tarafında ve IP67 su ve toz dayanımı sayesinde sağlam bir model. Camın arka kısmı her iki eksende hafif bir eğriye sahip ve hissi biraz yumuşatıyor. Ayrıca parlak metal kenarlara sorunsuzca geçiş yapıyor ve kavrama şekli ve doku kombinasyonu için yeterince kolay bir ürün üretiyor.

Bütün cam sayesinde Huawei Mate 10 Pro’nun tasarımı da çok fazla parmak izi tutuyor. Çift kamera, iki mini fotoğraf makinesi çarpmasıyla sonuçlanırken parmak izi tarayıcısı doğal bir parmağın doğal olarak bulunacağından emin olmak için güzel bir dokunuş hissine sahip.

Fotoğraf makinesi darbelemeleri ideal değilken Google Pixel 2’de olduğu gibi kameraların fiziksel olarak bağımsız cam diskleri olması, parçalanmış bir geri dönüşün mutlaka ezilmiş bir kamera anlamına gelmeyeceği anlamına geliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Telefonun sağ tarafına basılması kolay tuşlar, SIM tepsisi sol tarafta yer alırken, USB-C bağlantı noktası da altta. Bu tasarım ve ekran konusunda gerçek bir şikayette bulunmadığı zaman hafifçe rahatsız edici kamera darbelerini kurtarmak için bazı şeylerin mükemmel bir başlangıca dönüştüğü anlamına gelir. Renk seçenekleri de oldukça etkileyici.

Huawei Mate 10 Pro Pil ömrü

  • Büyük 4000 mAh batarya
  • Uzun süre dayanır ve hızlı şarj eder
  • Mate 10 Pro’nun içindeki 4000 mAh pil ile ana rakiplerinden daha büyük kapasiteli bir hücreye sahip.

Büyük kapasiteli batarya etkileyici ama performansı yonga setinden yazılım optimizasyonuna ve hatta hileli üçüncü parti arka plan uygulamalarına kadar çeşitlilik gösterir. Mate 10 Pro bataryası ile ilgili ilk raporlar aslında tam bir gün gittiğini belirtmekte ve bu durum biraz can sıkıcıydı. Ekran burada mükemmel. Ara sıra oyun oynama, film izleme, hotspotting ve Tinder swiping ile bile telefon çok rahat bir gün geçiriyor.

Bu arada, arada sırada e-postalara ve haber güncellemelerine daha fazla odaklanan hafif ve orta düzey bir kullanıcıysanız ve uyurken telefonunuzu kapatırsanız Mate 10 Pro’yu tam bir ikinci günde görebileceksiniz. Huawei tarafından sağlanan güç tasarrufu modlarını da keşfetmeyi ihmal etmeyin. Bu durum, şu andaki amiral gemisi alanında duyulmamış, iPhone 8 Plus, Note8 ve Google Pixel 2 XL, tam günde kapanması pil ömrünü, Mate 10 Pro’nun en güçlü yanlarından biri haline getirdi.

Bu mükemmel pil ömrü, Huawei’nin tescilli Super Charge teknolojisi sayesinde hızlı şarj yetenekleriyle de eşleştirilmiş. Bu, yarım saatlik bir zamanda %50’nin üzerinde şarj ettiğini ve bir kez daha Mate 10 Pro’nun iyi ve rekabetçi olmasını sağladığını gösterir.

Huawei Mate 10 Pro Kamera

Mate 10 Pro’nun arkasındaki iki kamera modülü vardır, bunlardan biri 12 MP renkli (RGB) sensör ve optik görüntü sabitleme (OIS), diğeri ise 20MP siyah-beyaz (tek renkli) sensör ve OIS içermez. Bu, Mate 10 serisine tüm çift kameralı akıllı telefonlarda en geniş birleşik diyafram açıklığına sahip ve böylece düşük ışık performansını artıran bir durum.

Sponsorlu Bağlantılar

Çoğu kameralı telefonun aksine Mate 10 Pro’nun rakiplere kıyasla en zayıf olduğu alan. Odak ve renk doğruluğu mükemmel olsa da Google Pixel 2 XL modelinden daha fazla ve daha dinamik bir aralığa sahip olma eğilimi, bu alandaki lider modellerin hemen arkasında yer alması anlamına geliyor. Buna rağmen makro çekimde detaylar iyi.

iPhone 8 Plus, Pixel 2 ve Samsung Galaxy Note8’deki Portre modlarına rakip olacak geniş diyafram modu ile yüklenen Mate 10 Pro’nun Diyafram modu, rekabette birçok avantaj sunuyor. En geniş görüş açısı ile bokeh efektleri sağlıyor. Böylece birden çok nesneyi kolayca çerçeveye sığdırabilirsiniz. Ek olarak çekim yapıldığında daha sonra farklı bir öğeye yeniden odaklanabilirsiniz. Yarı otomatik modlar da dikkat çekici. Akıllı bir gece modu güzel. Ön kamera için ise mükemmel elektronik stabilizasyon, 8 MP fotoğraf çözünürlüğü ve 1080p video yetenekleri ile güzel.

Huawei Mate 10 Pro Arayüz ve Güvenilirlik

Android Oreo’yu çalıştırıyor. Monitöre bağlandığında masaüstü deneyimi sunuyor. Emotion UI veya EMUI 8.0, Android’in en son Android sürümü olan Oreo olarak bilinen Android 8’in üzerinde bulunan Huawei’nin özel arayüzüdür. Bu, Google Play Store’dan erişilebilen tüm uygulamalara ek olarak Mate 10 Pro, Spotify albüm resmini güzel bir şekilde sergileyen tam sayfa bildirim çubuğu widget’larından en son güvenlik yamaları ve UI özelliklerine sahip.

Huawei, Google’ın deneyimini ağır bir şekilde desteklemektedir. Yeni başlayanlar için varsayılan olarak uygulama tepsisi yok. Bunu açmak isterseniz ayarlardan etkinleştirmek zorundasınız. Çekirdek kullanıcı arayüzünün geri kalanı Saf Android’de bulunanla aynı kalıyor. Değişken sayıda ana ekran, soldan bir Google ekranı ve tepeden aşağı çekilebilen bir bildirim tepsisi. Ama biraz daha derine inerseniz burada çok daha fazlası var.

Gezinme denetimlerine başka bir düğme eklemek, bunları tamamen gizlemek, ekranın renk kalibrasyonunu değiştirmek, yalnızca eklemlerin girebileceği eklemeler eklemek, temayı değiştirmek, Huawei tarafından sağlanan yüzlerce özelleştirmeler ve temalar v.s.

Sponsorlu Bağlantılar

Huawei, Mate 10 Pro’yu bir monitöre veya TV’ye bağladığınızda Samsung’un DeX kafasını takarken bile bir PC deneyimi içeriyor. Huawei’nin EMUI Desktop olarak da bilinen tecrübesi ile en önemli fark bağlanmak için tek gereken bir USB-C-HDMI kablosu olması.

Hiç bir zaman Huawei’nin sunduğu seçeneklere girmenize gerek yok. Çünkü her şey düzgün çalışıyor ve çok kararlı.

Huawei Mate 10 Pro Filmler, Müzik ve Oyun

  • Filmler 18:9, HDR10 ekranında harika görünüyor
  • Stereo hoparlörler yüksek ama en iyisi değil

6 inçlik Mate 10 Pro, 1080×2160 piksel çözünürlüğünde OLED ekrana sahip. Dahası OLED panelin kalitesi, yazılım ve donanım genelinde HDR10 desteği ile çok iyi. Sonuç olarak filmleri mükemmel ve daha net bir şekilde görüntüleyen Google Pixel 2 XL’yi geride bırakıyor.

Muhtemelen HDR içerik kaynakları olarak Amazon Prime Video veya Netflix’e bakacak olsanız da kendi HDR çekimlerinizi yüklüyorsanız Mate 10 Pro gerçekten göze çarpıyor ve renkleri ve derinliği çarpıcı bir şekilde sergiliyor.

Oyunlar da daha önce hiç olmadığı kadar 18:9 en boy oranını desteklemek için optimize edilmiş daha fazla başlık ile mükemmel görünüyor. Kirin 970 yonga seti ve 6 GB RAM, telefonun attığınız herhangi bir oyunla başa çıkabileceği anlamına geliyor. Kulaklık takıp takmamanıza rağmen stereo hoparlör kurulumu sayesinde sesi tamamen engellemeyeceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Kart üzerindeki 128 GB’lık geniş depolama alanıyla eşleştirdiğinizde en büyük oyunları bile yüklemek için yer bırakmak istemeyeceksiniz. Hoparlörler, Mate 10 Pro’da güzel ve gürültülü olsa da hiçbir şekilde en iyi performansa sahip değiller. Kulaklıklar üzerindeki ses kalitesiyle ilgili olarak USB-C dongle’ları yine de müzik çaların saygın bir kalitede çalınmasına rağmen iyi bir iş çıkarmaktadır. Huawei, USB-C ile 3,5 mm’lik kulaklık adaptörünün cihazla birlikte gönderileceğini de doğrulamamış. Bu yüzden satın almadan önce yerel satıcınıza danışın.

Huawei Mate 10 Pro Performans

Hem gerçek kullanımda hem de kıyaslamalarda hızlı. 6 GB’lık RAM ile eşleştirilen parlak yeni Kirin 970 yongasetinin gerçek anlamda bir şampiyon gibi görevleri yerine getirdiğini göreceksiniz.

Huawei Mate 10 Pro Artıları

  • Mükemmel tasarım
  • Büyük kamera
  • Sınıfında lider pil

Huawei Mate 10 Pro Eksileri

  • Kulaklık girişi yok
  • Kablosuz şarj yok

Huawei Mate 10 Pro İnceleme Sonucu

Huawei, Mate 10 Pro ile çağ atladı. Çarpıcı bir ekran, su direnci ve stereo hoparlörler ile güzel bir akıllı telefon. Aynı zamanda mükemmel bir tutkulu kamerayı ve kaputun altında bol miktarda gücü bir araya getiriyor. Tonlarca depolama ve sınıfında lider pil ömrü de diğer atrıları. Mate 10 Pro herkes için olmayacak. Çünkü birçoğu kulaklık jakı eksikliğini görmezden gelmeyecektir. Aynı zamanda microSD kart desteğinin olmaması da diğer bir konu.

Ama fiyatı bir Huawei telefon için yüksek olsa da rakipleri ile kıyaslandığında ilk tercih olabilir. Şu ana dek yayımlanan 128 GB varyantı ve batarya ömrü, ana rakiplerinin çoğundan %50 daha uzun süren kutu deposu dışındadır. Önceden takılmış bir ekran koruyucusunun ve kutuda yumuşak bir plastik kasanın eklenmesi, Huawei’nin en yeni telefonunun paranızın karşılığını almak için oldukça yüksek bir prim ve nispeten iyi bir değer gibi hissettiriyor.

Huawei Mate 10 Pro Alternatif Modeller

Galaxy Note8Samsung Galaxy Note8 Özellikleri
iPhone 8 PlusiPhone 8 Plus Özellikleri
LG V30LG V30 Özellikleri
Galaxy S8+Samsung Galaxy S8 Plus Özellikleri

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com