Kategoriler
İnceleme

Huawei P Smart İnceleme

Huawei P Smart inceleme yazımızda Huawei’nin uygun fiyatlı yeni modeli P Smart modeline daha yakından bakacağız. Bakalım fiyat-performans bakımından nasıl bir telefon ve kimlere hitap ediyor? Tabi alternatif telefonları da sıraladık.

Huawei P Smart İnceleme (Detaylı)

Huawei P Smart inceleme yazımızda Huawei’in uygun fiytlı yeni gözdesi P Smart modeline yakından bakacağız. Huawei P Smart altı ay önce piyasaya sürülenlere benzeyen ancak ultra geniş (veya uzun) bir ekrana sahip yeni telefonların dalgasının bir parçası. Aynı zamanda Honor 9 Lite modeline çok benziyor. Ama bir cam yerine bir alüminyum arka panel var. Ultra yüksek özellikli bir fotoğraf makinesi veya bir katil yonga seti bulunmuyor. Ancak doğru fiyata satılan kaliteli bir telefon.

Sponsorlu Bağlantılar

Huawei P Smart Genel Özellikleri

  • 18: 9 ekran
  • İyi bir tasarım
Huawei P smart Özellikleri ve Fiyatı

Huawei P Smart modeli Moto G5S Plus ve Honor 9 Lite gibi modellerle rekabet eden nispeten düşük maliyetli bir telefon. En önemli özelliği ekranın üstünde ve altında daha az boş kenar bırakan 18:9 en-boy oranlı ekran. Ayrıca, Moto ve Honor gibi daha pahalı bir telefondan kolayca ayırt edilemeyen bir yapı özelliğine sahip.

Huawei P Smart İnceleme

İç kısımdaki donanım bakımından düşük ila orta sınıf bir cihaz. Daha pahalı rakiplerde görülen kabarma performansı olmayan bir 8 çekirdekli yonga setine sahip. Huawei P Smart akıllı telefon 13 MP ve 2 MP dizisi çift arka kameralara sahip ama tabi ki bir iPhone X görüntü kalitesi yakalayamaz. Ancak beklentilerinizi fiyatla uyumlu tuttuğunuz sürece Huawei P Smart modeli, en iyi modellerden diyebiliriz.

Huawei P Smart Kutu Açılışı

Huawei P Smart Tasarım

  • Plastik kapaklı alüminyum arka
  • Düşük surround tasarım
  • 7.5mm kalınlığında ince

Huawei P Smart’ın işi sizi iPhone X gibi heyecanlandırmak değil. Sadece fiyatın 3-4 katını harcamaya yetecek kadar iyi görünmek ve hissetmek yetiyor. Huawei, orta sınıf bir yapıya en üst düzey model hissi vermek için iyi bir iş çıkardı. Önce arka tarafla başlayalım.

İki parlak gümüş şeritle çevrelenen dikdörtgen, anotlanmış alüminyumdur. Fakat bunun üstündeki ve altındaki uç kapaklar plastik. Huawei P Smart ayrıca güncel ve eski donanım özelliklerinin bir karışımına sahip.

Sponsorlu Bağlantılar

Arkada çok iyi bir parmak izi tarayıcısı var. Üstelik hızlı çalışıyor. Bununla birlikte Huawei P Smart ayrıca bir USB-C yerine bir mikro USB şarj soketine sahip. Ayrıca bir kulaklık jakı da var. Huawei P Smart suya dayanıklı değil. Bazı yeni ve daha pahalı telefonlar kadar çevreleyen ekranı da yok. Telefon bir Moto G5S’den daha dar ve kullanımı kolaydır.

Huawei P Smart Ekran

  • Trend olan 18:9 en boy oranı
  • 1080 x 2160 çözünürlük
  • IPS LCD paneli

Bu gibi çok geniş ekranlı telefonlar, büyük ​​ekran boyutunun ne olduğunu yeniden gözden geçirmenizi sağlar. Huawei P Smart telefon, 5.65 inçlik bir ekrana sahip ancak kullanım koşullarında telefon 16:9 – 5.2 inç ekrana benziyor.

Ekranı tüm düşük maliyetli 18:9 görünümlü telefonlarla aynı olan 1080 x 2160 çözünürlüğe sahip bir IPS LCD panel kullanıyor. Renk, kontrast, keskinlik ve parlaklık sağlam. Bazı nedenlerden dolayı birkaç uygulama 720p’de çalışıyor gibi görünüyor ancak bu yazılımın hatası değil.

Ultra-derin renk, daha pahalı bir telefonla karşılaştırıldığında kaçırdığınız şey. Tonlar oldukça doğal ve iyi bir şekilde doygun görünüyor. Ancak yakın zamanda gözden geçirilmiş HTC U11 Plus’ın “DCI P3” sinema modu ile Huawei P Smart’ı karşılaştırdığınızda HTC’nin ekranı hala daha zengin. Huawei P Smart’ın doygunluğu veya kontrastıyla kandıramazsınız ama renk sıcaklığı kontrolü var.

Huawei P Smart Pil Ömrü

  • Tam 1 gün süren 3.000 mAh batarya
  • Hızlı şarj yok

Huawei P Smart, Full HD+ çözünürlükte bir telefon için iyi bir kapasiteye sahip 3000 mAh bataryaya sahip. Ama şunu belirtelim Huawei P Smart, normal kullanımda iki gününü tamamlayabilecek bir telefon değil. Maksimum parlaklıkta 90 dakikalık bir 720p video oynatmak şarj seviyesinin %22’sini alıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Hızlı şarj özelliği de yok. Turbo şarj cihazları bir telefonun bataryasını çok çabuk doldurmak için normalden daha yüksek voltaj veya akım kullanır, ancak Huawei P Smart sadece standart 5V, 2A fişini kullanır.

Huawei P Smart Kamera

  • Düşük ışık performansı
  • Her iki kamerada da arka plan bulanıklığı
  • İyi gün ışığı görüntü kalitesi

Huawei P Smart’ın arkasında iki kamera var. Huawei, diğer üreticilerden daha fazla çift kameralı cihaz yaptı ancak bu alt uç kurulumlarından biri. Derinlik bilgisi sağlamak için 13 MP ana sensör ve düşük çözünürlüklü bir 2 MP var. Bazı çift kamera dizileri görüntü kalitesini iyileştirmek, yakınlaştırma eklemek veya geniş açılı bir görünüm sağlamak için kullanılır. Huawei P Smart, sadece geniş diyafram çekimi, dramatik bir etki için arka plan veya ön planı bulanıklaştırmanızı sağlıyor.

Düşük çözünürlüklü bir derinlik sensörü kullanmak biraz ilkellik olmuş diyebiliriz. Yani özneniz makul derecede yakın ve basit olsa dahi arka plandan iyi bir şekilde ayrılmadıkça garip görünüşlü fotoğraflar çıkabiliyor. Ama bu her zaman olmuyor.

Huawei P Smart ayrıca bazı yüksek kaliteli telefonların yapay zeka sahnelerini de ortadan kaldırıyor. Gün ışığında çektiğiniz fotoğraflar Huawei P Smart’ın kendi ekranında harika görünüyor ama onları renk ayarlı monitörümüzde açtığınız zaman telefonun sadece giriş seviyesi donanıma sahip olduğu ortaya çıkıyor.

Huawei P Smart gece çekimini iyi yapmıyor. Fotoğraf çekmek için yavaş. Karanlık sahneler genellikle çok az pozlanıyor. Bu fiyata Huawei P Smart’ın kamerası gayet iyi ama yeni standartlar koymadı. Honor 9 ve OnePlus 5T gibi telefonlar çok daha iyi kameralara sahip. Bu nedenle bazıları daha fazla para harcama yapmak isteyebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Diğer Huawei telefonlarında olduğu gibi birçok ekstra mod var. Bunlar HDR, zaman atlamalı, ışık boyama ve deklanşör hızı, ISO ve pozlama gibi parametreler üzerinde kontrol sağlayan bir pro modu içeriyor. Yine de çekimlerinizi, bulanık çekimlerle bitmeden yavaşlatmanıza izin verecek bir denge olmadığı için ikinciden en iyi sonucu almak için bir tripod kullanmanız gerekebilir.

Ön taraftaki Huawei P Smart, tek bir 8 MP selfie fotoğraf makinesine sahip. Doğal görünümlü cilt tonları ve makul aydınlatma ile iyi detaylar üreten iyi bir ürün. Ayrıca ikinci bir kameradan ziyade bir selfie arka plan bulanıklaştırma modu da var. Arka bulanıklık etkisinde olduğu gibi ana hatlar her zaman mükemmel değil ancak genel olarak yeterli.

Huawei P Smart Yazılım ve Arayüz

  • Android 8.0
  • EMUI 8.0
  • Bazı performans sorunları

Huawei P Smart, Huawei’nin EMUI sürüm 8.0 ile Android 8.0 işletim sistemine sahip. EMUI ile bir telefonu incelediğimizde ana ekran stilini değiştirmek için doğrudan ayarlara yöneliyoruz. Standart olarak EMUI, daha iPhone benzeri Home ekranı tabanlı bir deneyim için uygulamalar menüsünü terk ediyor. Yine de onu yeniden kurabilirsin. Bu, Huawei P Smart’ı biraz garip yazılımla bir telefondan neredeyse sıfır öğrenme eğrisine sahip çok daha normal hisseli bir arayüze dönüştürüyor.

Huawei P Smart’ın arayüzü, temalar ile değiştirilebilir. EMUI yavaş değil. Huawei P Smart cep telefonunda telefon bozucu performans sorunları yok. Ancak klavyede ara sıra gecikme olabiliyor. Performans, rahatsızlığı önlemek için üst düzey telefonlara yeterince yakın.

Film İzleme, Müzik Dinleme ve Oyun Oynama

  • Sağlam ama mükemmel olmayan oyun performansı
  • Oyunlar ve filmler için mükemmel geniş ekran
  • Biraz ince sesli hoparlör

Grafik işlemeyi gerçekleştiren donanım parçası olan GPU, Huawei P Smart’ın zayıf parçalarından birisi. Moto G5S Plus’ın Adreno 506’sından daha az güçlü olan çift çekirdekli bir Mali-T830 yongası kullanıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Asfalt 8 gibi üst düzey oyunlarda yüksek kare hızlarında istekli olanlar kaydırma sahnesinde düşüşler görecekler. 18:9 ekran boyutu da Dead Trigger 2 ve Asfalt 8 gibi konsol tarzı oyunlar için kullanışlı. Sanal kontroller için daha fazla yer bırakıyor.

Huawei P Smart’ın sesi daha net bir şekilde anlaşılıyor. Altta bir hoparlör var ve nispeten zayıf geliyor. Zengin bir dokunuş katmak için düşük frekanslara yeterli miktarda ses sağlıyorlar.

Ses veya video için FM radyosunun çoğunun görmezden geleceği ve basit bir Dictaphone tarzı ses kayıt cihazı uygulaması için ekstra uygulama yok. Yine de bu yaklaşım, bloat yazılımı ile indirilen bir telefondan daha çok tercih ediliyor ve Google Play’den ücretsiz olarak indirebileceğiniz pek çok medya oynatıcı var.

Huawei P Smart Performans ve Karşılaştırmalar

  • Huawei yapımı 8 çekirdekli işlemci
  • Fiyatla uyumlu performans

Huawei P Smart’ın donanımına biraz daha derinden baktığımızda HiSilicon Kirin 659 yongaseti bulunuyor. Bu bir Huawei ürünü. Diğer orta sınıf telefonlar Qualcomm veya MediaTek CPU’larını kullanma eğiliminde.

Daha zayıf GPU’ların yanı sıra performans, Snapdragon 625 ve 630 gibi popüler yonga setleriyle kabaca karşılaştırılabilir. İki kümede sekiz Cortex-A53 çekirdeği var. 4 tanesi 2.36GHz’de ve diğer 4 tanesi ise 1.7GHz’de çalışıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Sonuç olarak hafif bir sistem gecikmesi ve sadece iyi oyun performansı nedenleri ile bu telefonu bir çok insan için tavsiye edebiliriz. Bu 3 GB RAM, bu telefon seviyesi için standart görünüyor ve çok fazla uygulama ve oyun yüklemek için 32 GB boyutunda yeterli bir alana sahipsiniz.Daha fazlası için bir de microSD kart yuvası var.

Huawei P Smart Artıları

  • Uygun fiyat
  • Her iki kamera için arka plan bulanıklığı
  • Büyük 18:9 ekran

Huawei P Smart Eksileri

  • USB-C değil Mikro USB bağlantısı var
  • Geceleri kamera zayıf
  • Zaman zaman performans kaybı

Huawei P Smart İnceleme Sonucu

Büyük bir 18:9 ekrana sahip uygun fiyatlı bir telefon arıyorsanız Huawei P Smart akıllı bir seçim. Çünkü ultra geniş 18:9 ekranlı telefonu uygun bir fiyata bulabileceğiniz iyi bir telefon. Bu fiyata kamera kalitesi ve performans ile her zamanki ödün vermeler var. Huawei P Smart telefon, uygun fiyatlı ve plastik yerine modern bir tasarım ve metal bir yapı isteyen insanlar için son derece uygun.

Huawei P Smart Alternatif Modeller

Galaxy J5 (2017)Samsung Galaxy J5 (2017)
Moto G5s PlusMotorola Moto G5s Plus
Mi A1Xiaomi Mi A1
Nokia 6Nokia 6

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com