Kategoriler
iOS Özel

iOS Dosya Yöneticisi Uygulamaları

iOS dosya yöneticisi uygulamaları konusu oldukça önemli bir konu. Eğer sizde bu alanda hem ücretsiz hemde profesyonel bir uygulama arıyorsanız bahsettiğimiz uygulamaları mutlaka inceleyin.

iOS Dosya Yöneticisi Uygulamaları Genel Bilgi

iOS dosya yöneticisi uygulamaları şüphesiz iOS bağlamında farklı bir dönüş gerektirir. iOS’taki uygulamaların korumalı doğası jailbroken olmadıkça her uygulamanın kendi yalıtılmış sanal alanında çalışmasını sağlar ve böylece genel bir global depolama konumu fikrini ortadan kaldırır. Bunun yerine kişisel dosyalarınızı kaydedebileceğiniz ve yönetebileceğiniz bir depolama alanı sağlayan bir uygulama kategorisidir. Peki iPhone, iPad veya iPod Touch için tipik bir dosya yönetimi uygulamasında ne ararsınız? İşte dikkate alabileceğiniz birkaç nokta:

Sponsorlu Bağlantılar

Dosya Desteği: Birincil özelliklerden biri her gün karşılaştığınız yaygın dosya formatlarını yerel olarak destekleme becerisidir. Bir dosya yöneticisi uygulamasında saklanan dosyaları başka bir yere aktarmak zorunda kalmadan doğrudan görüntüleyebilmeniz veya oynatabilmeniz gerekir.

Dışa Aktarma ve İçe Aktarma: Ardından uygulamanın çeşitli yollarla birden çok konumdan dosyaları içe ve dışa aktarmasını sağlaması gerekir. Bunlar, Fotoğraf ve Müzik kitaplığınıza erişim ile birlikte iyi bir Paylaşım menüsünün (Açık Giriş özelliği), Depolama Sağlayıcı uzantısı, iTunes Dosya Paylaşımı, WiFi aktarımı, WebDAV v.b.

Güvenlik: iOS platformu bir bütün olarak güvenliğiyle oluşturulmuştur. Üçüncü taraf dosya yöneticileri veri koruma sınıflarının daha iyi uygulanması, uygulamaya özel şifre ve Touch ID korumasıyla ek güvenlik katmanı ekleyebilir.

Bulut Entegrasyonu: Bulutta depolanmış önemli verileriniz de olabilir. Yani bir dosya yönetimi uygulamasında aramak için iyi bir özellik farklı bulut depolama hizmetlerini entegre etme yeteneği olacaktır. Bu bulut dosyalarınıza doğrudan uygulama içinde göz atmanıza ve senkronize etmenize olanak tanır.

Sponsorlu Bağlantılar

Diğer: Yerel arama ile iyi bir kullanıcı arayüzü ve sıralama, kopyalama, taşıma, yeniden adlandırma, silme, sıkıştırma, v.b. gibi farklı dosya işlemleri için destek de bir dosya yönetim uygulamasında tercih edilir. Ayrıca dosyaları internet’ten depolamak için entegre bir web tarayıcısı ve indirme yöneticisi de içerebilir.

iOS Dosya Yöneticisi Uygulamaları

Bu makalede, App Store’da mevcut olan veya bu ölçütlerin çoğunu veya tamamını yerine getiren bir iOS uygulama listesi hazırladık. Şimdi bu uygulamaları ayrı ayrı keşfedeceğiz.

Documents by Readdle – iOS İçin Dosya Yöneticisi

Documents by Readdle uygulaması kapsamlı dosya desteği ve sunduğu özelliklerin listesi göz önünde bulundurularak iPhone, iPad ve iPod Touch için en iyi dosya yönetimi uygulamalarından biridir. Dosya (MS Office & iWork) görüntüleyici, PDF okuyucu, müzik ve video oynatıcı, fotoğraf görüntüleyici, dosya indiricili web tarayıcısı, bulut sürücü tarayıcısı, hepsi tek bir uygulamaya entegre edilmiştir. Uygulama, Share menüsü, iTunes Dosya Paylaşımı, AirDrop, WebDAV ve diğer benzer seçenekler aracılığıyla çeşitli kaynaklardan dosyaları içe ve dışa aktarmanızı sağlar. Ayrıca desteklenen diğer uygulamaların içeriğine erişmesini sağlamak için bir Depolama Sağlayıcı Uzantısı sağlar.

Dosyaları uygun şekilde görüntülemenizi sağlamak için Liste Görünümü / Tablo Görünümü desteğiyle birlikte sıralama, arama, kopyalama, taşıma, yeniden adlandırma, zip v.b. gibi yaygın dosya yönetimi özellikleri kullanılabilir. Dokümanlar iOS cihazınızdaki uygulamaya yetkisiz erişimi önlemek için şifre / Touch ID korumasını destekler. Uygulama aynı zamanda iTunes Dosya Paylaşımı için özel bir klasör sağlar. Böylece sadece belirli bir klasördeki dosyalar güvenilir bir bilgisayarda iTunes’dan erişilebilir olacaktır.

Bu uygulama iCloud, Box, Dropbox, Google Drive ve OneDrive hizmetleriyle entegrasyon sunar. Ayrıca internetten dosya indirmek için entegre bir web tarayıcısı ve downloader var. Hepsinden iyisi uygulama, App Store’da ücretsiz ve reklamsız bir deneyim için de ücretsiz!

Sponsorlu Bağlantılar

Pocket Drive – iPhone ve iPad için Kablosuz Sürücü

Pocket Drive uygulaması, bir iOS dosya yönetimi uygulamasında aradığınız neredeyse tüm özellikleri sezgisel ve çekici bir arayüzde sunar. App Office ve iWork dosyaları, Zengin Metin (RTF, TXT) dosyaları, fotoğraflar (JPG / JPEG, PNG, BMP, GIF, TIF, ICO, XBM), popüler ses ve video formatları ve sıkıştırılmış ( ZIP) dosyaları için yerleşik destek içerir.

iTunes / WiFi Paylaşımı veya Share (Paylaş) menüsünü kullanarak dosyaları dosyaya aktarabilirsiniz. Ayrıca fotoğrafların ve videoların doğrudan kameradan içe aktarılmasını veya doğrudan fotoğrafın içinden bir fotoğraf veya video çekmeyi de destekler. Metin dosyalarının ve klasörlerinin oluşturulması da desteklenmektedir. Uygulama hakkında beğeneceğiniz özelliklerden biri de otomatik bağlantı özelliğidir. Mac ve iPhone’unuzun aynı WiFi ağına bağlı olması koşuluyla Cep Sürücüsü dosyalarınıza Mac’inizin Finder’ında anında erişebilirsiniz. Ancak Windows PC için WebDAV bağlantısını manuel olarak ayarlamanız gerekir.

Uygulama dosya yönetimi ve organizasyon için farklı bir arayüze sahip. Izgara ve liste görünümü arasında seçim yapabilir, dosyaları tarihe göre sıralayabilir, ad veya özel klasörler oluşturabilirsiniz. Ayrıca şifre ve Touch ID kilidi gibi güvenlik seçeneklerini de içerir. Ancak bunlar ekstra özellikleridir. Uygulama içi satın alma yoluyla kilitlenebilir. Uygulamanın ayrıca her tür indirilebilir dosyayı destekleyen yerleşik bir web tarayıcısı ve dosya indiricisi vardır. Entegre bir bulut çözümüne sahip değil. Bunun dışında uygulama iOS için iyi bir dosya yöneticisidir.

File Hub – Güçlü ve Sezgisel Dosya Yöneticisi

Sezgisel arayüz ve kapsamlı bulut entegrasyon özellikleri nedeniyle File Hub uygulaması bu listeye giriyor. Uygulama, iTunes / WiFi aktarımı, Paylaşım menüsü, FTP, SFTP, WebDAV, SMB ve daha fazlası dahil olmak üzere uygun tüm içe aktarma ve dışa aktarma seçenekleriyle birlikte tüm ortak metinleri, belgeleri, fotoğrafları, videoları ve müzik formatlarını destekler. Bir Depolama Sağlayıcı uzantısı sunmaz. Bu nedenle uygulama dosyalarını doğrudan diğer uygulamalardan ekleyemez veya yükleyemezsiniz. Ancak diğer uygulama izin veriyorsa uygulamadaki dosyaları Paylaş menüsünü kullanarak içe aktarabilirsiniz.

Dosya organizasyonu söz konusu olduğunda bu uygulama sıralama, arama ve sıkıştırma özellikleriyle birlikte taşıma, kopyalama, yeniden adlandırma, silme v.b. gibi yaygın dosya işlemlerini destekler. Ayrıca video ve ses çalma listesi yönetimi, dosya yönetimi uygulamaları arasında nispeten benzersiz bir özellik sağlar. Güvenlik bölümünde ise şifre ve Touch ID kullanarak erişim kısıtlaması sunuyor. iOS cihazınız veya Apple ID yetkili bilgisayarınız tehlikeye girmediği sürece Dosya Merkezi verileriniz oldukça güvenlidir. Ayrıca özel verilerinizi saklamak istiyorsanız ayrı klasörleri ayrı bir şifreyle de kilitleyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Uygulamanın en belirleyici özelliklerinden biri de bulut hizmetleriyle kapsamlı entegrasyonu. App Baidu Cloud, Box, Dropbox, Google Drive, OneDrive, SugarSync, Yandex ve daha fazlasına bağlamanızı sağlar. Bu, iOS cihazınız ile ilgili bulut servisleri arasında sorunsuz bir şekilde dosya aktarmanıza olanak tanır. Ancak diğer yandan bir web tarayıcısı / dosya indiricisi özelliği içermez.

FileExplorer – Bilgisayar, NAS Dosya Yöneticisi

FileExplorer uygulaması iyi bir arayüz sunan iOS için ücretsiz bir dosya yöneticisi uygulaması ve tipik bir iOS dosya yönetimi uygulamasının tüm temel özelliklerini ve çok daha fazlasını içerir. Entegre bir PDF görüntüleyici içerir ve Microsoft Office, Excel, Powerpoint, Apple iWorks belgelerini v.b. destekler. Dosya içe aktarma ve dışa aktarma seçenekleri arasında iTunes USB Dosya Paylaşımı, WiFi aktarımı, FTP Paylaşımı ve Paylaşım’ı kullanarak diğer uygulamalarda dosya açma olanağı bulunur.

Uygulamanın içinde Ad, Tarih, Boyut veya Tür’e göre dosyaları sıralayabilir, yerleşik arama özelliğini kullanarak belirli bir dosyayı arayabilir ve kopyalama, taşıma, yeniden adlandırma, postalama, v.b. gibi dosya işlemleri yapabilirsiniz. MP3, AAC, AIFF, WAV, FLAC, APE vb. gibi çeşitli müzik formatlarını destekleyen entegre müzik çalar var. Ayrıca CUE veya M3U gibi müzik çalma listesi dosyalarını da okuyor. Desteklenen görüntü formatları arasında JPG, PNG, GIF, CR2, NEF, ARW, DNG v.b. bulunurken desteklenen video formatları MOV ve MP4.

Yukarıda belirtilen diğer uygulamalar gibi bu uygulama da dosyaları şifre / Touch ID ile korumanızı sağlar. Ancak uygulamanın en çarpıcı özelliklerinden biri çoklu depolama hizmetlerine bağlanma yeteneğidir. MacOS, Windows, Linux, NAS, SMB / CIFS protokolü, WebDAV Sunucusu, FTP Sunucusu ve SFTP Sunucusu’na erişim, iCloud, Box, Dropbox Google Drive, OneDrive v.b. gibi bulut depolama hizmetleri gibi ağa bağlı sürücülere bağlanabilir.

FileApp – iPhone ve iPad Dosya Yöneticisi

FileApp uygulaması hafif ve karmaşasız bir ücretsiz dosya yöneticisi uygulamasıdır ve bulut entegrasyonu olmadan tipik bir dosya yöneticisi uygulamasının tüm temel işlevlerini içerir. Fotoğraf ve video çekimlerini kameradan ve diğer dosyaları Paylaş menüsünü kullanarak alabilirsiniz. FTP ve WiFi transferleri ile birlikte iTunes üzerinden USB Dosya Paylaşımı da desteklenmektedir. Dosyaları ve içeriği iOS panosundan uygulamaya içe aktarabilirsiniz. Uygulama PDF, Metin, MS Office, iWork, HTML dosyaları v.b. dahil olmak üzere çok çeşitli dosya formatlarını destekler. Resimler için birden fazla filtre ve geliştirmeyi destekleyen yerleşik bir fotoğraf editörü içerir. Müzik ve videolar için MP3 VBR, AAC, ALAC, AIFF, WAV, H.264, MPEG-4 formatları desteklenmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Son olarak uygulama iOS veri şifreleme ile birlikte şifre / Touch ID koruması içerir. Bulut depolama hizmetleriyle herhangi bir entegrasyon içermez ancak iPhone, iPad veya iPod Touch’ınız için hafif, çevrimdışı dosya yönetimi uygulaması olarak iyi bir iş yapılacağını düşünüyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com