Kategoriler
Teknoloji

Kablosuz Şarj Teknolojisi Bilgisayarlara Gelecek

Akıllı Telefon Teknolojisi Bilgisayarlar İçin Geliyor

Son birkaç yılda akıllı telefon sektöründe hizmete sunulan kablosuz şarj yakın zamanda bilgisayarlar içinde geçerli olacak. Dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak olan bu teknoloji ile artık prizin olduğu yere mahkum olmayacağız. Özellikle Samsung ile ön plana çıkan ve günümüzde yaygınlaşmaya başlayan kablosuz şarj şu anda en son teknoloji olayı olarak görülmekte.

Sponsorlu Bağlantılar

Kablosuz Şarj Olan Bilgisayarlar

Laptop üreticilerinden olan Dell, akıllı telefonlarda kullanılan kablosuz şarj teknolojisini dizüstü bilgisayarlarında kullanacağı iddaa edilmekte. Çünkü Dell, bu konuda yeni bir anlaşma imzalama arefesinde. Ayrıca Computex 2016 fuarında konsept aşamasında olan ve kablosuz şarj özelliğine sahip bir modelini tanıttı.

Kablosuz Şarj Olan Bilgisayarlar Dell

Dell, alanında lider firmalardan olan WiTricity ile anlaşma yaptı. Yapılan açıklamada WiTricity firması manyetik alan üretmeyi başarmış ve böylece bu alan içinde şarj edilebildiği belirtildi. Bütün bunlar göz önünde alındığında yeni Dell marka dizüstü bilgisayarlarda kablosuz şarj özelliği olacağını tahmin etmek zor değil.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com