Kategoriler
Mobil

Cep Telefon ve Tabletlere Taksitli Satış Yasağı Kalkıyor

Taksit Yasağı Kalkıyor

Hatırlanacağı üzere yaklaşık 2 yıl önce Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu yani BDDK cep telefonu, akıllı telefon ve tabletler için taksitli satış yasağını getirmişti. Bunun nedeni ise iç tüketimi kısıtlamak ve cari açığın büyümesinin önüne geçmek.

Sponsorlu Bağlantılar

Dolayısıyla telefon yada tablet satın almak isteyenler ya kredi kartına tek çekim ile satın alabiliyor yada Turkcell, Türk Telekom (Avea) ve Vodafone’un faturaya ek tarifelerinden faydalanarak satın alabiliyorlar. Ama artık bu dönem sona erdi. Çünkü BDDK, getirmiş olduğu bu yasağı kaldırıyor.

Taksitle Telefon ve Tablet Alma Geri Geldi

Gelen yasa ile birlikte elektronik eşya, bilgisayar, araç kiralama, telekomünikasyon ve kuyumculukla ilgili işlemlerde 6 taksit, beyaz eşya ve mobilya satışında ise 9 taksit ile sınırlandırılmıştı. Ama artık taksitli satış sınırı 12 aya çıkarılacak.

Cep Telefon ve Tabletlere Taksitli Satış Yasağı Kalkıyor

Çıkacak olan yasa ile birlikte Bu yasaktan sonra başta telefon ve tablet olmak üzere birçok ürünün satışının taksit yasağının kalkacak. Ayrıca tüketici kredilerindeki mevcut 36 ay sınırı da 48 aya çıkacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com