Kategoriler
İnceleme

Lenovo P2 İnceleme

Lenovo P2 Nasıl Bir Telefon?

Mobil cihaz üreticilerinin çoğunun donanım güvenliği ve diğer özellikler üzerinde yoğunlaşmasına rağmen Lenovo, bataryaya ağırlık veren az sayıdaki şirketten biri. Bunlardan bazıları Lenovo Vibe P1, K6 Power, K6 Note, Zuk Z1. Artık iyi bir ekrana, performansa ve gerçek pil ömrüne sahip bir kombinasyonlu akıllı telefon almak çok nadir görülüyor. Ekran olsun performans olsun veya pil ömrü olsun herhangi bir alanda amacına hizmet eden akıllı telefonlar gördük. Eğer telefonu satın alacak olursanız kutuyu açtığınız zaman karşınıza Lenovo P2 akıllı telefon, çizilmeye karşı koruma, Şeffaf Arka Kapak, SIM çıkartma aleti, 2 pinli hızlı şarj cihazı (5.2V-2A, 7V-2A, 9V-2A, 12V-2A), Micro USB Kablosu, OTG adaptörü, Hızlı başlangıç kılavuzu ve Garanti Bilgileri çıkacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar
Lenovo P2 Kutu Açılışı

Peki şu an için 1.400 TL civarında fiyata sahip P2 modeli parasını hak ediyor mu? Gelin incelemeye geçmeden önce kısaca özelliklerinden bahsedelim.

Lenovo P2 Kısaca Özellikleri

  • 5.5 inç (1920 x 1080 piksel) Full HD Süper AMOLED ekran, %100 NTSC renk gamutu
  • Adreno 506 GPU’lu 2GHz 8 çekirdekli Snapdragon 625 14nm işlemci
  • 3GB ve 4GB RAM seçenekleri
  • 32GB dahili bellek, microSD ile genişletilebilir bellek
  • Android 6.0.1 (Marshmallow)
  • Hibrid Çift SIM (nano + nano / microSD)
  • Çift tonlu LED flaşlı, PDAF, f/2.0 diyaframlı, 4K video kaydı olan 13MP arka kamera
  • 5MP önden bakan kamera, f/2.2 diyafram
  • Parmak izi sensörü
  • 3.5mm ses girişi, FM Radyo, TI Amplifikatör
  • 4G VoLTE, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1 LE, NFC
  • Hızlı şarj ile 5100mAh yerleşik pil

Lenovo P2 Özellikleri ve Fiyatı

Lenovo P2 Tasarım, Donanım ve Ekran İnceleme

Her şeyden önce tasarımın ardındaki ekibe teşekkürler. Çünkü böylesine ince ve cazip bir kasaya bu büyüklükte bir batarya yerleştirmek zor. Tasarım açısından P2 akıllı telefon elde biraz ağır ve sağlam hissettiren metal bir birleşik tasarım ile birlikte geliyor.

Tasarım olarak Lenovo Vibe P1 neredeyse benzemekte ve ufak tefek düzenlemeler içermektedir.

153 x 76 x 8,3 mm ölçülerinde ve 177 gram ağırlığında. Yerleşimler hakkından bahsedersek cihazın ön kısmında 5MP ön kamera, kulaklık ve sensörler bulunurken ekranın alt kısmında da gezinti düğmesi olarak işlev gören bir parmak izi sensörü barındırıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Sağda telefonda bir üst düzey ses tuşları ve güç tuşu, üstte 3.5mm ses jakı bulunuyor ve alt kısmında hoparlör ızgaralı mikro USB bağlantı noktası ve her iki tarafında bir mikrofon var. Sola baktığımızda bir güç tasarrufu sağlayan anahtar ile karma bir SIM yuvası (Nano SIM + Nano SIM / microSD) görürsünüz.

Cihazın arka yüzü çift tonlu LED flaşlı, NFC etiketli 13MP kameraya ev sahipliği yapıyor. Lenovo P2 modeli piksel yoğunluğunu 401 ppi’ye çeviren 5.5 inç (1920 x 1080 piksel) Full HD Süper AMOLED ekrana sahip. Ayrıca yaklaşık %71 ekran-gövde oranına sahip.

Pil dışında bu cihazın bir başka önemli özelliği Full HD Super AMOLED ekran. Lenovo ekran, performans ve pil ömrü arasındaki denge yönetim sırrını kırdı. Ekran parlak, canlı ve güneş ışığında iyi okunabilirlik ile birlikte zengin renkler sunuyor. Ayrıca Corning Gorilla Glass 3 koruması da var.

Lenovo P2 Performans İnceleme

Lenovo P2 akıllı telefon kapanırken GPU olarak Adreno 506 ile 2GHz hızında çalışan 8 çekirdekli Snapdragon 625 14nm işlemciyle güçlendiriliyor. Beklendiği gibi günlük kullanım ve çoklu görevler sırasında herhangi bir gecikme olmaksızın sorunsuz bir performans sunuyor. Telefonda herhangi bir sorun yok.

Samsung Galaxy J7 Prime ve Lenovo P2 – Hangisi Daha Hızlı

Akıllıca bir şekilde Lenovo, evrensel bant genişliği sıkıştırması gibi verimliliği artıran özelliklerle pil ömrünü tamamlayan Snapdragon 625 yongasetini tercih etti. Oyun herhangi bir sorun olmaksızın iyi.

Sponsorlu Bağlantılar

Lenovo P2 Kamera İnceleme

Lenovo P2 çift tonlu LED flaş, PDAF, f/2.0 diyafram ve 4K video kaydı olan 13MP arka kamera ile donatılmış olarak geliyor. Cephede, f/2.2 diyafram açıklığına sahip 5MP cephe kaplama kamerası bulunuyor. Bu telefonun kamerası faz tespit otofokus özelliği sayesinde nesnelere hızlı bir şekilde odaklanıyor. Ama makro çekimler ve düşük ışık söz konusu olduğunda odaklanma biraz problem gibi görünüyor. Çoğu zaman odak doğru yerde kilitlenmeyebiliyor.

Ayrıca gün ışığı çekimleri iyi ışık koşullarında iyi olmasına karşın düşük ışıkta daha fazla gürültü yapma eğiliminde. Ön bölümdeki 5MP kamera da iyi selfieler çekiyor. Kamera kullanıcı arayüzü ön kamera, flaş, ayarlar, özellikler ve video seçenekleri arasında geçiş yapacak kadar basit. Ayrıca uygulama Pro, Panorama, Sanat geceleri, Sanatsal HDR, Hızlı hareket ve Yavaş hareket gibi çeşitli özellikler de sunuyor.

Ayarlar seçeneği kullanıcının Beyaz Dengesi, ISO, fotoğraf çözünürlüğü ve çok daha fazlasını ayarlamasına olanak tanıyor. Üstelik fotoğrafların geliştirilmesine yardımcı olan akıllı kompozisyon özelliğine de sahiptir. Ama bu özellik pek kullanışlı değil gibi. 30 fps’de 4K çözünürlükte videolar çekebilir ve ayrıca 720p çözünürlükte slow-motion ve hızlı video kaydı yapabilirsiniz. İkincil mikrofon sayesinde video kalitesi iyi.

Lenovo P2 Yazılım İnceleme

Lenovo P2 Android 6.0.1 Marshmallow’da Pure Vibe UI üzerinde çalışıyor. Lenovo P2’nin kullanıcıların uygulamayı, hesapları, duvar kağıtlarını ve çok daha fazlasını yapılandırmasına olanak tanıyan “Güvenli Bölge” özelliği de var. Bir kez aşağı kaydırdığınızda bildirim çubuğuna erişebilirsiniz.

Ayrıca Facebook, YouTube, Twitter ve benzeri gibi sık kullanılan uygulamalara erişmek için yüzen bir çubuk oluşturmanıza olanak tanıyan geniş bir dokunmatik seçeneği var. Kilitlendiğinde ekranı uyandırmak için çift dokunarak ekranı açmak için ayarlardan “Knock to light” özelliğini açın.

Sponsorlu Bağlantılar

Aynı zamanda VR kulaklık ile birleştirildiğinde kapsamlı bir VR deneyimi için TheaterMax teknolojisi de sunuyor. ANT VR kulaklıklı mikrofon setini ayrı ayrı satın almanız gerekiyor. VR moduna girmek için güç düğmesine basılı tutun ve VR moduna dokunun. Bundan sonra ekran iki eşit parçaya (ekranınızı manzara modunda tutun) bölünecektir. 32GB dahili bellekten 24GB kullanılabilir depolama alanı elde ederken 3GB RAM’den 1.8GB boş RAM yüklemiş oluyor.

Lenovo P2 Uygulamalar, Müzik Çalar, Arama İnceleme

Uygulamalara bakıldığında bu akıllı telefon Tema merkezi, Google uygulamaları, faydalı uygulamalar ve McAfee Security gibi bazı önceden yüklenmiş uygulamalarla birlikte geliyor. Özel bir müzik çalar olmadığından Google Play Müzik’i kullanmalısınız. Yerleşik amplifikatör sayesinde kulaklıklı mikrofon setiyle ses kalitesi iyi. Hoparlör çıkışı da iyi. Ayrıca kayıt desteği olan FM Radyosu var. Lenovo P2’de arama kalitesi iyi ve kulaklık herhangi bir ortam için yeterince yüksek.

Her iki SIM de 4G’yi destekliyor ancak bir seferde yalnızca bir SIM’de 4G’yi etkinleştirebilirken diğeri 2G’ye geçebilirsiniz. Sesli arama, mesajlaşma veya veri bağlantısı için varsayılan SIM’i ayarlayabilirsiniz. Çift bant Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS, NFC ve USB OTG desteği vardır. Telefon ayrıca jiroskop ve manyetometreye sahip.

Lenovo P2 Batarya İnceleme

Lenovo P2 hızlı şarj teknolojisine sahip 5100mAh pile sahip. Bu akıllı telefonun pil ömrü tam bir canavar. Lenovo, 3 günlük kullanım sözü verirken ağır kullanım sonrasında tek bir şarjla yaklaşık 2 günü görürsünüz. Bu durum Lenovo’nun etkileyici özelliklerinden.

Lenovo P2 Artıları

  • Pil
  • Hızlı şarj
  • Görüntüle
  • İyi yapı kalitesi

Lenovo P2 Eksileri

  • Biraz ağır
  • Hibrit SIM yuvası
  • Aynı eski tasarım

Lenovo P2 İnceleme Sonucu

Lenovo P2 pil performansı konusunda orta düzey bir canavar. Bu akıllı telefon iyi bir görüntü, performans ve canavar bir pil ömrü kombinasyonu sunuyor. 7 gün 24 saat çevrimiçi kalması gereken zor bir kullanıcıysanız o zaman bu telefon tam size göre. Ayrıca Lenovo Snapdragon 652 gibi daha hızlı ve güçlü bir işlemci kullanmış. Bu fiyat aralıkta başka telefonlar bulmak mümkün ama aynı şekilde güçlü bataryaya sahip olur mu – biraz zor – ?

Sponsorlu Bağlantılar

Lenovo P2 Alternatif Telefonlar

Zenfone 3 (ZE552KL)
Moto Z Play
Galaxy J7 Prime
Xiaomi Redmi Note 4

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com