Kategoriler
Özel Yazılım

Mac İçin En İyi 10 Ekran Kaydedici Program

Mac İçin En İyi 10 Ekran Kaydedici Program

Mac için en iyi 10 ekran kaydedici program yazımız ile amacımız popüler hale gelen ekran kaydetme programlarının en iyilerini sizlere sunmakta. Günümüzde ekran kaydetme bir ihtiyaç haline geldi. Twitch veya YouTube kanalları, eğitim videosu oluşturmak, diğer profesyonel veya kişisel nedenler gibi yaygın bir şey ihtiyaç geldi. Ancak ekra kaydı yaparken bize yardımcı olabilecek yerleşik bir ekran kaydedici yoktur. Bu ekranınızın etkinliklerini yakalamak için üçüncü taraf bir yazılım aramanız gerektiği anlamına gelir.

Sponsorlu Bağlantılar

Neyse ki Mac bilgisayarınızın ekranınızı kaydetmenizi sağlayan yüzlerce araç mevcut. Ancak doğru ve en iyisi bulmak, farklı yazılımları araştırmak ve sonra bunları diğerleriyle karşılaştırmak, özelliklerini tanımak v.b. gibi oldukça sıkıcı ve zaman alıcı bir süreçtir.

Mac için 10 en iyi ekran kaydedicisinin bir listesini derledik. Bu liste Mac ekranını kaydetmek için en iyi araçlardan bazılarını içeriyor ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda herhangi birini seçmenizi kolaylaştıracaktır. Eğer Mac ekranını herhangi bir amaç için kaydetmeniz gerekiyorsa ancak nasıl yapılacağını bilmiyorsanız endişelenmeyin. Bu yazımızda MacOS için en iyi ekran kaydetme programlarını sizlerle paylaşacağız.

Mac İçin En İyi Ekran Kaydedici Programlar

Mac İçin En İyi 10 Ekran Kaydedici Program

Camtasia 2

Camtasia programı, Mac ekranınızı kaydetmek için bulabileceğiniz en güçlü yazılımdır. Katmanlı düzen ve düz ileri çalışma süreci, kullanıcılarının onu çalıştırmasını gerçekten kolaylaştırıyor. Camtasia 2 yazılımı, Mac ekranını kaydetmenizin yanı sıra video düzenleme ve karıştırma gibi diğer bazı görevleri de gerçekleştirebilmekte. Bu nedenle video eğitimciniz videonun görsel açıdan daha çekici olmasını ve çok sayıda görsel efekt sağlar. Aynı zamanda daha etkileşimli ve etkileyici olur. Son olarak filmlerde yapılan yeşil ekran özelliğine sahip. Böylece kendinizi bile videoya ekleyebilirsiniz.

Screen Flow

Mac için ekran kaydı için bir sonraki harika araç Screen Flow’dur. En iyi ekran kayıt araçlarından biridir. Harika bir deneyim sağlamak için gerekli tüm özellikleri içerir. Her ne kadar harika özelliklere sahip olmasının yanı sıra kullanım kolaylığına ve kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir. Program Mac ekranını kaydetmenizin yanı sıra aynı zamanda iPhone, iPod, iPad cihazları Mac’e bağlayabilir ve ekranını kaydedebilir. Bu harika, yenilikçi ve çok yararlı bir özellik. Yazılım ayrıca hareket kontrolüne sahip. Bu özellik sayesinde, daha fazla dikkat çekmek istediğiniz yerleri yakınlaştırabilirsiniz. Kayıtlar HD kalitesindedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Quick Time Player

Bir Mac kullanıcısı olarak Quick Time Player programının farkında olmalısınız. Mac’te varsayılan video oynatıcıdır. Ancak bu programı sadece video izlemek için değil aynı zamanda bu varsayılan video oynatma aracını kullanarak Mac ekranınızı da kaydedebildiğini bilmek şaşırtıcı olur. Quick Time Player’ı açın ve ardından “File (dosya) > New Screen Recording (yeni ekran kaydı) yolunu izleyin. Ekranı kaydetmeye başlamak oldukça kolay. Tüm ekranı kaydetmek istemiyorsanız ekranın belirli alanını seçmenize de izin verir. Kayıt, tüm iOS cihazlarında oynatmak için uyumlu olan .mov biçiminde otomatik olarak kaydedilir. Ancak Windows PC v.b. gibi diğer cihazlardaki kayıtları oynatmak için uyumlu biçime dönüştürmeniz gerekir.

8K Player for Mac

Mac ekranımızı kaydetmek için yüksek kaliteli, zengin özelliklere sahip bir araç istiyorsanız 8K Player for Mac programı sizin için en iyi seçenektir. Bu yazılım Mac ekranınızda herhangi bir şey kaydetmenizi sağlar. YouTube kanalı için öğretici videosu, oyun oynama videosu v.b. ekranı kaydetmek istediğinizde hepsini 8K Player for Mac ile kaydedebilirsiniz.

Yazılım etkileşimli ve mükemmel kalitede videolar oluşturur. Sadece kayıt için değil aynı zamanda videoları sosyal medyada veya arkadaşlarınızla paylaşmak için GIF oluşturabilirsiniz. Ayrıca bir video oynatıcıdır. Böylece filmleri ve dizileri de izleyebilirsiniz. Çıkış formatı diğer cihazlarda da oynayabileceğiniz HD .MP4’dür. Yani ekranınızı kaydetmeyi tercih etmek için harika bir seçim.

Snapz Pro X

Snapz Pro X, Mac’inizin ekranını kaydetme amacına hizmet eden hafif bir yazılımdır. Bu yazılım ekran kaydı için özel olarak tasarlanmıştır. Böylece ilgili tüm özellikleri içerir ve diğer gereksiz özellikleri hariç tutar. Yani ekran kaydı için özel bir yazılım arıyorsanız bunu düşünebilirsiniz. Ekranın istenilen alanını seçmenizi sağlar ve hatta kutucuklarınızı gereksinimlerinize göre yeniden boyutlandırabilirsiniz. Snapz Pro X tarafından sağlanan bir diğer harika özellik ise kayıttan önce ekranın hangi bölümünün yakalanmasını istediğinizi görebilmeniz için önizlemeyi yapabilmenizdir.

SnagIt

Snagit, Camtasia’yı geliştiren aynı geliştiricinin bir başka ürünüdür. Bu basit bir ortam ve sadece ekranı yakalamak isteyen, gelişmiş özelliklere ihtiyaç duymayanlar için ideal bir programdır. Videoların yanı sıra fotoğraf çekmenizi de sağlar. Bu yazılım ayrıca Scrolling Capture özelliğine sahip. Bu özellik birçok amaç için çok yararlı olan uzun web sayfalarının ekran görüntülerini almak için oldukça kullanışlıdır. Videoları videonuzu geliştirmek için temel düzenleme özelliklerini sağladığından videoları mobil cihazınızdan içe aktarıp düzenleyebilirsiniz. Videoları kaydetmeyi ve düzenlemeyi tamamladıktan sonra bunları farklı platformlarda anında paylaşabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Jing

Jing programı video kaydı için başka basit ama etkili bir program. Diğerleri kadar süslü değil ama ekran kayıt amacına mükemmel şekilde hizmet ediyor. Görüntüleri yakalayabilir veya ekran etkinliklerini Jing ile kaydedebilirsiniz. Bu aracın dezavantajı sistem ses kaydını desteklememesidir. Avantajı ise ücretsiz bir araç olmasıdır. Dolayısıyla sistem sesini kaydetmeniz gerekmiyorsa denemeniz gereken Jing’dir.

Screencast-o-Matic

Screencast-o-Matic programı, diğer ekran kayıt araçlarından farklıdır. Çevrimiçi bir hizmettir. Böylece sisteminize herhangi bir araç veya yazılım indirmeniz ve yüklemeniz gerekmez. Yapmanız gereken tek şey aracın gerektirdiği bir başlatıcıyı kurmak ve ekranınızı istediğiniz zaman kaydetmeye başlamak. Aracın kullanımı tamamen ücretsiz olsa da sadece 720p çözünürlükte 15 dakikaya kadar kayıt yapabileceğiniz gibi ücretsiz sürümde bazı sınırlamalar var. Ancak daha uzun bir süre kaydetmek istiyorsanız Pro sürümünü satın almalısınız. Pro sürümü sadece sınırsız kayıt sağlamakla kalmaz aynı zamanda videoyu gerçek zamanlı olarak düzenleyebilir, sistem sesini kaydedebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

Apowersoft Screen Recorder

Apowersoft, Mac ekranını yakalamanızı, mikrofon girişini ve sistem sesini kaydetmenizi sağlayan mükemmel bir yazılımdır. Tüm ekranı kaydedebilir veya kaydedilecek bölgeyi seçebilir veya kameranızı kullanarak kayıt yapabilirsiniz. Ekranı kaydettikten sonra videoları diğer cihazlarla uyumlu hale getirmek için farklı biçimlere de dönüştürebilirsiniz. Ne yazık ki sadece 3 dakikaya kadar kayıt yapabilmenizi ve videoya filigran eklemenizi sağlar.

Mono Snap

Ayrıca Mac ekranınızı Mono Snap kullanarak da kaydedebilirsiniz. Bu araç ücretsiz bir yazılımdır ve Mac ekranını mikrofon sesi ve sistemin sesi ile kaydetmenizi sağlar. Görüntüleri düzenleyebilir ve kayıtlı videoları doğrudan arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Kısacası Mac ekranını kaydetmek için gereken tüm gerekli özellikleri sunar.

Kolay gelsin…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com