Kategoriler
Ne & Nasıl Özel

Max Payne 3 Oyununda Rockstar Games Social Club Hesabının Açılmaması ve Çözümü

Max Payne 3 Oyununu Oynayamıyorum

Özellikle birinci tekil şahıs silah (shooter) oyunu sevenler Max Payne oyununu bilirler. Max Payne oyununun en son çıkan versiyonu olan Max Payne 3 oyunu diğer oyunlardan biraz farklı. Farklı olan tarafı oyunun yapımcısı olan Rockstar Games’in “Social Club” şeklinde bir sosyal kulüp olayına girişmiş olması. Max Payne 3 oyununu açarken “RSC” yani “Rockstar Games Social Club” girişi yapılmakta. Yani “Social Club” hesabınızın açılması beklenmekte ve bu hesabınız otomatik olarak açıldıktan sonra oyuna girebiliyorsunuz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bende Max Payne 3 oyununu oynayanlardan birisi olarak bu durumu yaşıyordum ve dikkatimi çeken bir durumdu. Ama 3 gündür oyuna giremiyorum. Nedeni ise “Rockstar Games Social Club” üyeliğimin şimdiye kadar olduğu gibi otomatik olarak açılmaması. İlk gün önemsemedim ve ilgilenmediğim için bu sorundan dolayı oynamadım.

Max Payne 3 - Social Club hesabı sorunu

Sonra yine oynamak isterdiğimde yine oyun “Rockstar Games Social Club” hesabımın açılmamasından dolayı yine oynayamadım. Biraz araştırdıktan sonra bu sorunu çözdüm ama neden şimdiye kadar böyle birşey olmadı da şimdi oldu anlamadım. Yaklaşık 4-5 gün önce Windows güncelleme yaptı. Belki oldan. Bilemiyorum. Ama artık oynayabiliyorum. Şİmdi de sizlerle paylaşıyorum.

To access your Social Club features, press [HOME] Nedir?

Başlıktaki uyarıyı alıyorsanız boşuna Max Payne 3 oyununun açılmasını beklemeyin. Çünkü oyun açılmayacaktır. Nedeni ise “Rockstar Games Social Club” hesabınızın otomatik olarak açılmıyor olması. Şimdiye kadar neden açılıyordu da şimdi niye açılmıyor diye sormayın, bende bilmiyorum. Şimdi gelelim bu sorunun çözümüne.

Çözüm Antivirüs Programının Güvenlik Duvarı (Firewall)

Bu durum bilgisayarınızda bulunan antivirüs programının güvenlik duvarı ile ilgili. Bu yüzden bilgisayarınızda kullandığınız antivirüs programının ayarlarına girip güvenlik duvarı bölümünden Max Payne 3 oyununu bloke etmeniz gerekiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

McAfee Kullanıyorsanız;

Örneğin diyelim McAfee antivirüs programı kullanıyorsunuz. Masaüstünde en alt sağda bulunan McAfee programının ikonuna sağ tıklayın ve “Change settings / Firewall” bölümüne girin.

McAfee Ayarı - 1
McAfee Ayarı – 1

Buradan Max Payne 3 oyununu bulun, işaretleyin ve “Edit” tıklayın. Çıkan ekranda “Access” bölümünü “Outgoing” seçeneğinden “Block” seçeneğine getirin, “Net Guard” seçeneğini de “Off” seçin ve “Save” tıklayın. Eğer varsaaynı işlemi “PlayMaxPayne3” içinde yapın.

McAfee Ayarı - 2
McAfee Ayarı – 2

Norton 360 Kullanıyorsanız;

Eğer Norton 360 antivirüs programını kullanıyorsanız önce Norton 360 programının arayüzünü açın. “Ayarlar / Güvenlik Ayarları” bölümüne girin.

Norton 360 Ayarı - 1
Norton 360 Ayarı – 1

Önünüze çıkan sayfanın en üstünde bulunan “Program Kuralları” sekmesine geçin ve buradan Max Payne 3 oyununu bulun.

Norton 360 Ayarı - 2
Norton 360 Ayarı – 2
Norton 360 Ayarı - 3
Norton 360 Ayarı – 3

Karşısındaki “İzin Ver” seçeneğini “Bloke Et” seçeneği ile değiştirin ve “Uygula” tıklayın. Hepsi bu.

Sponsorlu Bağlantılar

Eğer kendinizin kullandığı bir antivirüs programı varsa o programda da ayarlar bölümüne gelip buradan güvenlik duvarı bölümünü açın ve Max Payne oyununu bulup izni kaldırın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com