Kategoriler
Mobil Özel

Mobil İçin Çalan Şarkıyı Bulma Yöntemleri

Bu Çalan Hangi Şarkı? Nasıl Öğrenebilirim?

Bazen gerçekten hoşlandığınız bir şarkıyı dinlediğiniz zaman o şarkının hangi şarkı olduğunu bilmek istersiniz. Saatlerce dilinize takılır ama hangi şarkı olduğunu bir türlü bulamazsınız. İşte böyle durumlarda hoşunuza giden bu şarkının hangi şarkı olduğunu size söyleyen bazı uygulamalar var. Böylece hoşunuza giden o şarkıyı tekrar dinleyebilirsiniz. Android, iOS ve Windows Phone için hem ayrı hemde ortak uygulamalar mevcut. Gelelim bu uygulamaları anlatmaya. İşte size duyduğunuz ama unuttuğunuz veya metroda duyduğunuz ve hatırlayamadığınız herhangi bir şarkıyı bulmanıza yardımcı olacak farklı uygulamalar. Bu uygulamalar bir şarkıyı tanımlamak için farklı modlar kullanmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bazı uygulamalar melodiyi dinleyebilir ve ardından şarkıyı belirleyebilir. Bazı uygulamalarda şarkıyı, şarkının bir kısmını veya sözcüğünü kullanarak şarkıları bulabilir. Bu yüzden zamandan tasarruf edin ve o şarkıyı bilmek için bu uygulamalara kullanın.

Siri (iPhone Kullanıcıları İçin)

iOS işletim sistemli iPhone, iPad ve iPod kullanıcıları Siri ile çok yakından tanışırlar. iOS cihazlarda oldukça popüler olan dahili bir uygulamadır. Siri’ye bir şey sorabilirsiniz ve size cevap verecektir. Şimdi uygulama ayrıca pek çok üçüncü parti uygulamayla entegre olabiliyor. Böyle bir durumda Siri’ye çalan şarkının ne olduğunu sorabilirsiniz. Sadece Siri’ye “Name that song(Bu şarkıyı adlandır)” veya “What is that song playing? (Çalan şarkı nedir?)” sorulması gerekir. O zaman Siri, şarkıyı dinleyecek ve şarkının adını size söyleyecektir.

Google Now (Android Kullanıcıları İçin)

Google Now, Android telefonların çoğunda dahili bir uygulamadır. Bu uygulama alarm ayarlama, sesli arama gibi birçok işlevi yapmanızı sağlar. Böylece Siri’de olduğu gibi Android kullanıcıları da sizinle birlikte çalan bir şarkıyı tanımlamak için Google’ı kullanabilir. Uygulama şarkıyı hızla tahmin ediyor ve size sonuçlar sunuyor. Bunun için uygulamayı başlatmanız ve Google Now’a “Name tihs song (Bu şarkıyı adlandır)” veya “What is this song (Bu şarkının adı ne)” sorun. Böylece birkaç saniye içinde size çalan şarkıyı söyleyecek.

Cortana (Windows Phone Kullanıcıları için)

Siri gibi Cortana da Windows kullanıcısı için kendinize sorduğunuz her şeye cevap veren dahili bir kişisel asistandır. Ancak bu sadece Windows telefon kullanıcıları için. Yakınınızda çalan bir şarkıyı tanımlamak için Cortana’dan yardım alabilirsiniz. Cortana’ya “Name tihs song (Bu şarkıyı adlandır)” veya “What is this song (Bu şarkının adı ne)” sorun. Cortana, kısa sürede cevap verecektir.

Sponsorlu Bağlantılar

Shazam

Yukarıda iOS, Android ve Windows cihazları için dahili uygulamalardan bahsettik. Shazam ise cihazınızdaki mağazadan indirmeniz gereken üçüncü taraf bir uygulama. Shazam yanınızda çalan şarkıyı tanımlamak için en iyi uygulamalardan birisi. iOS, Android ve Windows cihazları için kullanılabilir. Herhangi bir şarkıyı tanımlamak için Shazam uygulamasını başlatmanız ve müzik çalınırken Shazam butonuna dokunmanız yeterli. Bir süre sonra şarkının video, sanatçı biyografisi, konser biletleri ve önerilen parçalar gibi şarkının bazı ayrıntılarını size gösterecektir. Uygulamayı ücretsiz indirebilirsiniz.

Musixmatch

Musixmatch uygulaması yanınızda çalan bir şarkıyı tanımak için mükemmel bir diğer uygulama. Uygulama her cihaz için ücretsiz olarak indirilebilir ve kullanılabilir. İster iOS ister Android isterse Windows telefon kullanıcısı olsun uygulamayı herhangi bir cihaz için alabilirsiniz. Müzik tanıma aracıyla birlikte aynı zamanda kendi şarkılarınızı çalabilmenizi sağlayan bir müzik çalar. Bir şarkıyı tanımlamak için simgeye dokunmanız ve sonra şarkı sözlerini tanımla seçeneğini seçmeniz yeterli. Uygulama bulmak istediğiniz şarkıyı dinleyecek ve şarkıyı nın detaylarını veren büyük veritabanından bulacaktır.

Soundhound

Soundhound uygulaması yakınınızda oynayan herhangi bir şarkıyı tanımak için harika bir uygulamadır. Bu uygulamanın en iyi yanı şarkının melodisini çalsanız bile bir şarkıyı bile tanımlamasıdır. Dolayısıyla şarkının şarkı sözlerini unuttuysanız ancak şarkıyı hatırlıyorsanız bu uygulama son derece yararlı olacaktır. Uygulamanın kullanımı da oldukça kolay. Öncelikle telefonunuzda Soundhound uygulamasını başlatın ve daha sonra tanımlamak istediğiniz şarkıyı çalın. Şarkıyı tanıyacak ve ayrıntılarını verecektir. Soundhound uygulaması Android, iOS ve Windows cihazları için kullanılabilir. Bu uygulamayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

MusicID

MusicID uygulaması kullanarak da etrafınızdaki şarkıyı da tanıyabilirsiniz. Uygulama bu amaçla özel olarak hazırlanmıştır. Yakınınızdaki bir şarkıyı herhangi bir sorun yaşamaksızın kolayca tanıyabilirsiniz. Bunu yapmak için yalnızca uygulamayı indirin ve başlatın. İlk önce başlangıçta dinle seçeneğini etkinleştirmeniz gerekir. Bundan sonra çalmakta olan şarkıyı dinlemeye başlayacak ve size ayrıntıları verecektir.

Sonuç

Bunlar yakınınızda oynayan bir şarkıyı tanımlamanın en iyi ve kolay yollarından bazılarıydı. Uygulamalar birçok durumda size yardımcı olacaktır. Size göre en iyi yöntem hangisi? Yorum bölümünden fikirlerinizi bizimle paylaşın.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com