Kategoriler
Mobil

Mobil Uygulama Geliştirmeden Önce Bilmeniz Gereken 7 Önemli Nokta

İnsanlar Neden Sizin Uygulamanızı İndirsin? Sorusuna Cevap Bulun

Mobil uygulamalar bir çok amaç için kullanılabilir. Kullanıcılar için bu mobil uygulamalar hizmetler veya eğlence sağlar ve şirketler veya geliştiriciler için ek bir gelir kaynağı, müşteri desteği v.b. avantajlara sahiptir. e-ticaret şirketleri mobil cihazlardan siparişlerin önemli bir bölümünü elde etmekteler. Elektrik veya su faturalarını mobil uygulamalarla ödeyebilirsiniz. Birçok işletme müşterileri ile bağlantı kurmak, geri bildirim almak veya şikayetlerini kaydetmek için mobil uygulamalarını kullanmakta. Birçok uygulama geliştiricisi ve sahipleri mobil uygulamalarının çıldırtıcı başarısı nedeniyle oldukça zenginleşti. Flappy Bird oyununun başarısını duymuşsunuzdur. Flappy Bird çok kısa bir sürede milyonlarca indirme ile viral bir uygulama haline geldi. Böyle bir viral başarı uygulaması geliştiriciyi gerçekten zengin birisi yaptı.

Sponsorlu Bağlantılar

İnanılmaz derecede başarılı olabileceğini düşündüğünüz harika bir uygulama fikriniz varsa devam edin ve gerçeğe dönüştürün. Kodlama veya uygulama geliştirme hakkında hiçbir şey bilmeseniz bile bir uygulama oluşturabilirsiniz. Harika bir uygulama fikrine ihtiyacınız var. Kodlayıcıları çevrimiçi kiralayabilirsiniz. Yani bir mobil uygulama geliştirmeye başlamadan önce bilmeniz gereken birkaç şey var.

Mobil Uygulama Geliştirmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

1 – Kalkınma Maliyetinin Tahmini

Bir Android uygulaması geliştirmeyle ilgili birçok farklı maliyet türü vardır. Bir geliştirici kiralarsanız onun için ödeme yapmanız gerekecektir. Mobil uygulama geliştirme işlemini basit hale getiren birçok etkin şirket vardır. İstediğiniz uygulama türünü oluşturmak için sizinle birlikte çalışan bir takım geliştiriciler var. Bu tür şirketleri çevrimiçi olarak arayın ve masraflarını öğrenin. Geliştirme maliyetlerinin yanı sıra çeşitli uygulama pazarlarında kayıt olmak gibi bazı maliyetler de var.

2 – Küçük Bir Pazar Araştırması

Uygulamanızı piyasaya sokmadan önce piyasada neler olduğunu bilmeniz önemli. Pazar koşullarını analiz edin, rakiplerinizle ilgili verileri toplayın, hatalarını tekrarlayın. Böylece tekrar etmeyin. Rakiplerinizin aldığı kullanıcı yorumlarını ve puanlarına bakın. Potansiyel kullanıcı tabanınızın beğenilerini ve sevmediğiniz şeyleri bilin. Bu daha iyi bir uygulama oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

3 – Verimlilik

Her kullanıcı yalnızca etkili uygulamaları indirmek istiyor. Mobil uygulamanız verimli değilse kullanıcılar uygulamaları kaldıracak ve hatta kötü değerlendirme ve incelemeler yapacaktır. Etkinlik için uygulamanız doğru bir şekilde amacına hizmet etmeli, yük yüklemeli, hızlı işlem yapmalı, minimum 3G veya 4G verilerini kullanmalı, minimum kaynakları kullanmalı, takılmamalı veya aniden durmamalı.

Sponsorlu Bağlantılar

4 – Hedef Kitle

Bu uygulamayı tasarladığınız hedef kitleyi bilin. Gençler için bir oyun geliştiriyor musunuz yoksa gençler için bir egzersiz uygulaması mı geliştiriyorsunuz? İzleyici türü ve çıkarları tamamen farklı olacaktır. Uygulamanızın grafik ve arayüzü kitle türüne uygun olması gerekir. Bunların uygulamanızın onlara nasıl yardımcı olacağı, kullanıcılarınızın beklentileri v.b. gibi şeyleri biliyor musunuz?

5 – Fikriniz Benzersiz mi?

Her uygulama pazarında Google’ın oyun mağazası veya iTunes olması, aynı fikri içeren birçok uygulama olması demek. Örneğin çok fazla dosya yöneticisi, yarış oyunları, fotoğraf düzenleme veya takvim uygulaması var. Varolanlara kıyasla benzersiz veya en azından daha iyi bir fikriniz olmalı. Kendinize sorun; “Neden birisi benim uygulamamı cihazlarına indirmeli?” Farklı ve ilginç bir şeyler sunmaya çalışın.

6 – Ücretsiz mi Ücretli mi?

Bir mobil uygulama tasarlarken bir diğer önemli faktör fiyatı. Ücretsiz bir uygulama mı yoksa ücretli bir uygulama mı yapıyorsunuz? Ücretli uygulamalarda satış uygulamaları veya aylık/yıllık aboneliklerle gelir elde edebilirsiniz. Ücretsiz uygulamalarda ise reklamlar göstererek para kazanabilirsiniz. Kullanıcıların deneyimini bozmadan en etkili reklam yerleşimlerini bilin. Mobil uygulama yüklemesi reklamlarının en iyi uygulamaları hakkında bilgi edinin. Böylece ücretsiz olmasına rağmen iyi gelir elde edebilirsiniz.

7 – Pazarlama Stratejisi

Bir mobil uygulama küçük bir başlangıç gibidir. Farklı uygulamanız aracılığıyla mobil uygulamanızı tanıtmak için bir pazarlama stratejisi oluşturmanız gerekir. Ücretsiz veya ücretli uygulama tanıtım fikirleri arayabilirsiniz. Uygulama başlatmadan önce bir ses getirmek önemlidir. Yönlendirme bonusunu veya oyun puanlarını, uygulama yüklemeleri için ödüller gibi yöntemlere başvurun. Pazarlama planlarınızı gerçekleştirmek için yeterli zaman ayırın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com