Kategoriler
İnceleme

Motorola Moto G5S Plus İnceleme

Motorola Moto G5S Plus Hakkında Herşey

Kısa zaman önce Türkiye dahil dünya genelinde satışa çıkan Motorola Moto G5S Plus modeli, Moto G5 Plus modelinin küçük bir yükseltmesi olmasına rağmen derinlik efekti ile görüntü yakalamak için çift arka kamera ile geldi. Aynı zamanda geliştirilmiş bir ön kamera da bulunuyor. Kutuyu açtığınız zaman telefon kutusunun içinden Moto G5S Plus akıllı telefon, mikrofonlu kulaklık, 2 kutuplu Turbo Şarj Cihazı (5V-3A / 9V-1.6A / 12V-1.2A), Micro USB Kablosu, SIM ejektör aracı, Hızlı başlangıç kılavuzu ve garanti bilgileri çıkmakta. İncelemeye geçmeden önce kısaca özelliklerinden bahsedelim.

Sponsorlu Bağlantılar

Motorola Moto G5S Plus Kutu Açılışı

Motorola Moto G5S Plus Kısaca Özellikleri

  • 5.5 inç (1920 x 1080 piksel) Corning Gorilla Glass 3 korumalı IPS LCD ekran
  • Adreno 506 GPU’lu 8 çekirdekli Snapdragon 625 işlemci
  • 32 ve 64 GB depolama alanı (microSD kart desteği ile beraber)
  • 3 GB ve 4 GB RAM
  • Android 7.1 işletim sistemi
  • Tek/Çift SIM kart
  • Çift 13 MP, f/2.0 arka kamera
  • 8 MP, f/2.0 ön kamera
  • Boyutlar: 153.5 mm x 76.2 mm x 8 mm
  • Ağırlık: 168 gram
  • 3000 mAh batarya

Motorola Moto G5S Plus Özellikleri ve Fiyatı

Motorola Moto G5S Plus Ekran, Donanım ve Tasarım İnceleme

Moto G (2.Gen) ve Moto G (3.Gen) akıllı telefonlardaki 5 inç ekranından Moto G4 Plus’daki 5.5 inç ekrana geçtikten sonra Motorola, şimdi G5 Plus için biraz daha küçük 5.2 inçlik bir alana taşındı. Bu model ile de 1920×1080 çözünürlüğü ve yaklaşık 401 ppi piksel yoğunluğuyla 5.5 inç ekrana geri döndü. Ayrıca bir Corning Gorilla Glass 3 ekran koruması da var. Ekran parlak, renkler canlı, görüş açısı ve güneş ışığı okunabilirliği ve görüntü kesinlikle de iyi.

Ekran ayarlarında Standart ve Canlı renk modları bulunmakta. Ekranın altında ve üstünde büyük çerçeveler var. Bu nedenle telefonun ekran-gövde oranı yaklaşık %71. Moto G5S modelinde bu oran %67.

Ekranın üzerinde bir kulaklık var. Ön tarafında 8 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya sahip olan flaş, G5 Plus’daki 5 megapiksel kameradan daha iyi. Her zamanki yakınlık ve çevre ışık sensör setine ek olarak telefon ayrıca VR kulaklıklar için manyetometre olarak bilinen manyetik sensör ve jiroskopa da sahip Ama bir LED bildirim ışığı yok. Sağ tarafta ses ve güç tuşları, solda SIM ve microSD yuvası, üstte 3.5 mm ses jakı, birincil mikrofon, mikro USB girişi var. Hoparlör ızgarası ise altta.

Moto G5 Plus, tek bir tepsiye yerleştirilmiş özel çift SIM ve microSD yuvalarına sahip ancak Motorola hayal kırıklığı yaratan G5S Plus için tekrar melez çift SIM yuvalarına geçti. Telefonda 64GB depolama alanı bulunmakla birlikte bazıları çift SIM kullanırken bazıları ise daha fazla depolama alanı kullanmak isteyeceklerdir.

Sponsorlu Bağlantılar

Telefon birleşik metal bir tasarıma sahip ve anten hatlarının sırtın üst ve alt kısmında ilerlediğini görebilirsiniz. Arkada çift tonlu LED flaş ile çift 13 megapiksel kameravar. Ancak telefonu düz bir yüzeye yerleştirirken cam çizilmez. Kameranın altında her zamanki Moto logo çukuru var. Telefon fırçalı bir metal gövdeye sahip olduğundan kaygan bir yüzey var. Dolayısıyla bir kılıf ile kullanılması iyi olur. G5 Plus benzeri 3000mAh yerleşik bir pile sahip. Telefonun diğer Moto telefonlarına benzer su geçirmez nano kaplaması var. Genel olarak telefonun yapım kalitesi iyidir.

Motorola Moto G5S Plus Kamera İnceleme

G5 Plus’ın f/1.7 diyafram açıklığına sahip tek 12MP arka kameradan farklı olarak bir tanesi tek renkli mercekli diğeri de RGB lensli, f / 2.0 diyafram açıklığı, ikili tonlu LED flaşı olan 13 megapikselli çift arka kamera ve f/2.0 diyafram açıklığı ve LED flaşlı 8 megapiksel ön kamera var. Kamera kullanıcı arayüzü beyaz dengesini, deklanşör hızını, ISO ve daha fazlasını ayarlamanızı sağlayan görüntü, panorama, derinlik ve manuel mod seçeneklerinden oluşan bir menü mevcut.

Sağ tarafta bir kamera deklanşörü, video seçeneği ve ön ve arka kameralar için geçişler var. Sol tarafta düşük ışık, zamanlayıcı (3-10 saniye), Flaş geçiş (Otomatik, Açık, Kapalı) ve HDR geçiş (Otomatik, Açık, Kapalı) için seçenek1er var. Kamerayı açmak veya ön ve arka kameralar arasında geçiş yapmak için telefonu iki kez sıkmanızı sağlayan hızlı çekim modu var. Ayrıca telefon kilitliyken bile güç tuşuna iki kere bastığınızda kamerayı da başlatabilirsiniz. Önkamera, HDR seçeneğinin yanı sıra yüz güzelliği seçeneğine de sahip.

Derinlik etkin modu çekimden önce odağı ayarlamanızı sağlıyor. Görüntü kaydedildikten sonra görüntülerin bir bölümünü seçerek odağı ayarlamanıza izin veren derinlik editörü ile düzenleyebilirsiniz. Ayrıca ön planın veya arka planın rengini Siyah Beyaz olarak değiştirmenizi sağlayan “Siyah ve Beyaz” özelliğini kullanın. Ya da isterseniz arka planı başka bir resimle değiştirin. Telefonda tek renkli objektif olmasına rağmen siyah-beyaz görüntüleri doğrudan Honor 8 Pro gibi almanıza izin vermez.

Gün ışığı çekimleri iyi ancak bazı görüntüler bulutlu veya zayıf aydınlatma koşullarında donuk. Makro çekimler de iyi ve görüntüler çabucak odaklanıyor. Arka planı mükemmel şekilde bulanıklaştırıyor ve derinlik editörü faydalı. Derinlik modu her kamera için iki çekim yakaladığından ve derinlik efekti oluşturmak için bunları birleştirdiğinden görüntüyü kaydetmek birkaç saniyenizi alıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Geliştirilmiş kontrast ve doygunluk ile HDR çekimleri oldukça iyi. Düşük ışıklı çekimlerde gürültü var ancak düşük ışıklı modda gürültüyü az. Birden fazla çekim yapıldığı zaman bunları işlediği için modda fotoğraf çekerken telefonu sabitli tutmanız gerekiyor. Flaşlı görüntüler iyi ve flaş yakın çekimlerde dahi fazla baskı yapmıyor. Çift tonlu LED flaş sayesinde çekimlerinizde cilt tonu korunuyor. Ön kamera selfie sevenler ve görüntülü sohbetler için oldukça iyi ve flaş kötü aydınlatma koşullarında kullanışlı.

30fps’de maksimum 4K çözünürlükte video kaydı, 60 fps çözünürlükte 1080p video kaydı ve 720p çözünürlükte yavaş çekim (slow motion) video kaydı yapabilirsiniz. Arka taraftaki ikincil mikrofon sayesinde ses net.

Motorola Moto G5S Plus Yazılım, Kullanıcı Arayüzü ve Uygulamalar İnceleme

Moto G5S Plus, 1 Haziran 2017 için Android Security yaması ile birlikte Android 7.1.1 (Nougat) işletim sistemine sahip ve Moto uygulaması gibi Moto özellikleri eklendi. Oreo güncellemesini ne zaman alacağı açıklanmadı. Tüm uygulamaları görmek için hızlıca kaydırın. Hızlı ayarlar simgelerini düzenleyebilir, konumu değiştirebilir ve seçeneklerden daha fazlasını ayarlayabilirisiniz.

Yalnızca 64GB depolama alanı varyantına sahip 4GB RAM ile geliyor. Arka planda çalışan varsayılan uygulamalarla 3.64GB kullanılabilir RAM elde edersiniz. İşletim sistemi ve uygulamaların kullandıkları depolama alanından sonra 64 GB dahili depolama alanından size yalnızca 53,7 GB kalıyor. Ayrıca microSD’yi dahili depolama olarak kullanabilirsiniz.

Her zamanki gibi yardımcı program uygulamaları ve Google uygulamaları seti dışında LinkedIn ve Outlook gibi Microsoft uygulamaları ile birlikte geliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Parmak izi okuyucusuna basit bir dokunuş ile işlevler tetiklenebilir. Bu bir eylem gerçekleştirildiğinde geri bildirim de verir. Tek tuşla navigasyon, el feneri açma/kapatma, hızlı kamera için telefonu sıkma, ekranı küçültmek için sola/sağa kaydırma, ekranı küçültme, telefonu sessize alma ve rahatsız etmeyin için telefonu ters çevirme şeklinde 6 özelliğe sahip. Gece görüntüleme seçeneği sayesinde belirli bir saatte uykuya, alarm, gün batımına dayanarak mavi ışığı otomatik olarak azaltır.

Motorola Moto G5S Plus Performans İnceleme

Çekirdek başına 2.02GHz hızında sekiz ARM Cortex A53 çekirdeği bulunan bir Octa-Core Qualcomm Snapdragon 625 64-bit işlemci tarafından desteklenmektedir. Performans iyi. Adreno 506 GPU sayesinde düzgün. Oyun oynarken grafikler de iyi. 4GB RAM, arka planda birkaç uygulama çalıştırarak çoklu görev için yeterli. Turbo şarj cihazı ile şarj edilirken ve 4G kullanıldığında telefon biraz ısınıyor ama fazla değil. Telefon, diğer Snapdragon 625 destekli akıllı telefonlarla paralellik gösteriyor ve tüm ölçümlerde G5 Plus’dan biraz daha iyi.

Motorola Moto G5S Plus Batarya İnceleme

Moto G5S Plus, G5 Plus ile aynı 3000mAh pil içeriyor. Telefonun şarjı, ortalama kullanımda bir günden fazla sürüyor. Ağır kullanımda şarj, tam gün sürecektir. Pil zayıfladığında pil ömrünü uzatmak için pil tasarruf modunu etkinleştirebilirsiniz.

Motorola Moto G5S Plus Diğer İncelemeler

Motorola Moto G5S Plus Parmak İzi Sensörü İnceleme

Parmak izi sensörü G5 Plus ile aynı şekilde ekranın altında bulunuyor. Parmağınızı sensöre yerleştirdiğiniz anda çoğu kez telefonun kilidi hızlı bir şekilde açılır. Kilidini açtıktan sonra ve yanlış parmak izi tespit ederse de haptik geribildirim sunar. En fazla 5 parmak izi ekleyebilir ve parmak izinizi Google Play satın alımlarında yetkilendirmek için de kullanabilirsiniz.

Motorola Moto G5S Plus Müzik Çalar ve FM Radyo İnceleme

Google Play Müzik uygulaması varsayılan müzik çalar. FM kaydı olan FM Radyosu var. 1080p Full HD videoları düzgün biçimde oynatabilir. Hoparlör, G5 Plus’daki ön-portlu hoparlörün aksine telefonun alt kısmında bulunuyor. Kalite iyi ancak daha iyi olabilirdi. Telefon altta olduğu için düz bir yüzeye yerleştirildiğinde ses boğuk çıkmıyor. Ama telefon ile birlikte verilen kulaklık iyi değil.

Sponsorlu Bağlantılar

Motorola Moto G5S Plus Bağlantı, Arama ve Mesajlaşma İnceleme

Reliance Jio için 4G VoLTE desteği ile 4G bağlantısı ve her iki SIM yuvasında da 4G desteği var. Ancak aynı anda sadece bir SIM kartta 4G’yi kullanabilirsiniz. Diğerinde en fazla 3G’yi kullanabilirsiniz. Data veya Ses’i seçmenizi sağlayan bir bağlantı önceliği seçeneği de var. Data seçeneğini tercih ederseniz veri etkin olmayan SIM’den gelen çağrıları aldığınızda sesli mesaja gidecektir. Diğer bağlantı özellikleri arasında WiFi 802.11 a/b/g/n (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 4.2 ve GPS yer alıyor. Ayrıca USB OTG (on-the-go) ve NFC desteği de var. Bu çift SIM telefon olduğundan iki SIM’den SMS alma veya SMS gönderme seçeneğine sahipsiniz. Varsayılan klavye olarak Gboard’la birlikte geliyor.

Motorola Moto G5S Plus İnceleme Sonucu

Genel olarak Moto G5S Plus akıllı telefon, G5 Plus için iyi bir yükseltme. Birincil kamera etkileyici olmasa da bokeh efektli derinlik çekimlerini çekmek için çift kamera iyi ama yine de resmi işlemek 5-6 saniye sürüyor.

Motorola Moto G5S Plus Artıları

  • İyi performans
  • İyi yapı kalitesi
  • İyi pil ömrü

Motorola Moto G5S Plus Eksileri

  • Çift kamera yavaş
  • Metal geri kaygan
  • Hibrit SIM yuvası

Motorola Moto G5S Plus Alternatif Modeller


Motorola Moto G5 Plus Özellikleri ve Fiyatı

Sony Xperia XA1 Özellikleri ve Fiyatı

Huawei Honor 9 Özellikleri ve Fiyatı

Motorola Moto G5S Özellikleri ve Fiyatı

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com