Kategoriler
Mobil Özel

Müzik Dinlemek İçin En İyi Telefonlar

Müzik Dinlenebilecek En İyi Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon satın alırken hepimiz hemen o akıllı telefonun belli başlı özelliklerine bakarız. Örneğin ekran, batarya, kamera, tasarım v.b. Ama bazı insanların akıllı telefon satın almadaki ilk amacı kaliteli müzik dinlemek. Peki günümüzde hangi akıllı telefonlar müzik dinlemek için en uygun? Eğer sizde akıllı telefonunuz ile daha çok müzik dinliyorsanız son derece dikkatli olmalısınız. Çünkü bilindiği gibi son yıllarda bazı telefonlarda kulaklık girişi yok. Kablosuz bağlantı üzerinden kulaklıklar ile müzik dinleyebiliyorsunuz. Diğer yandan kulaklık girişi olan modellerde de hoparlörler çok kötü olabiliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

En İyi Müzik Dinleyebileceğiniz Telefonlar

Akıllı telefon üreticileri artık modellerinde müzik dinleme kalitesini artıracak adımlar atıyorlar. Özellikle bazı amiral gemisi modeller bu konuda kendine hayran bıraktırıyor. Peki şuan da (Ocak 2018 dönemi için) müzik dinlenebilecek en iyi akıllı telefonlar hangileri?

NOT: Listemizde yer verdiğimiz modeller Türkiye’de satın alabileceğiniz modeller. Ses konusunda çok olduğu halde ülkemizde satışa sunulmayan modellere yer vermedik.

HTC 10

Bu telefonda 24-bit Digital to Analog Converter ya da kısaca DAC modülü ar. Ayrıca HTC 10’da bulunan Headset AMP özelliği DAC özelliği ile bir araya geldiğinde kaliteli ve yüksek bir ses ortaya çıkıyor.

iPhone 7

iTunes’daki bütün parçaları rahatlıkla dinleyebilirsiniz. Ayrıca dahili hoparlörler olduk.a güçlü ses çıkartıyor. Telefonda iki adet ses çıkış var. Kulaklıklar ile de ses kalitesi oldukça iyi.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy S8

Bluetooth 5 ile gelen ilk telefon olma özelliğine sahip Galaxy S8, Bluetooth Dual Audio özelliğine sahip. Böylece telefona aynı anda 2 adet Bluetooth kulaklık bağlayabiliyorsunuz. Aynı zamanda Hi-Res Audio özelliği de mevcut.

LG V20

Kayıpsız ses çalma ve ses kaydetme özelliklerine sahip V20, Quad-DAC modülüne sahip. LG V20 benzersiz ses deneyimi sunuyor.

LG G6

Bu telefonda da HTC 10 gibi bir DAC (Digital to Analog Converter) modülü var. Quad-DAC modülü ile ses hem çok güçlü hemde etkileyici. Aynı zamanda müzik dosyaları üzerinde geliştirme yapabileceğiniz ek özelliklere de sahip. Ama maalesef telefonun 32-bit DAC modülü varyantı sadece Güney Kore’de.

Sony Xperia XZ Premium

Bu modelde DSEE HX yani Digital Sound Enhancement Engine HX özelliği var. Bu özellik sayesinde müzikler Hi-Res kalitesine yakın bir kalite ortaya çıkıyor.

LG G5 (Modül İle Birlikte)

Bilindiği gibi LG G5 akıllı telefon birden fazla modül ile gelen ve standart telefon geleneğini bozan bir model. G5, müzik modülü sayesinde ses kalitesi çok iyi. B&O (Bang & Olufsen) işbirliği ile geliştirilen modülü ile gelen mükemmel ses kalitesinin yanı sıra B&O Play kulaklıklar ile de müzik dinleme deneyimi en üst seviyeye çıkıyor diyebiliriz.

Sponsorlu Bağlantılar

ZTE Axon

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ses kalitesi iyi olan telefonlar genellikle amiral gemisi modeller. Ama bu geleneği ZTE Axon bozuyor. Çünkü 3D Stereo Sound özellikli çift hoparlöre sahip. Ayrıca Dolby Atmos özelliğini unutmayın. Ayrıca Axon Mini modelinin de aynı kalitede olduğunu unutmayın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com