Kategoriler
Mobil Özel

Sakar İnsanlar İçin En Dayanıklı Üst Seviye 4 Akıllı Telefon

Sakar İnsanlara Amiral Gemi (Premium) Akıllı Telefon Önerileri

Akıllı telefonunuz gittiğiniz her yerde yanınızda. Bu yüzden kahve dökmek veya yere düşürmek bir zaman meselesi. Bazılarınız için belki de birkaç kez zaten olmuştur. Bu yüzden hangi amiral gemisi telefonların uzun ömürlü olduğunu öğrenmek önemli. Akıllı telefon sigorta şirketi Squaretrade’e göre ABD’de cep telefonu her iki saniyede bir kırılıyor. Araştırmalar, iPhone kullanıcılarının %26’sının ekranlarını bir noktada kırdığını ve %15’inin çatlamış bir ekranla yaşadığını gösteriyor. Bu istatistiklerin büyük olasılıkla Android akıllı telefonlar için çok benzer.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiçbir cihaz gerçekten kırılmaz değildir. Bu nedenle tüm bu bozuk telefonların bir şekilde sabitlenmesi gerekir ve beceriksizliğimiz akıllı telefon onarım endüstrisine yol açmakta. Önde gelen bir pazar araştırması şirketi olan IBISWorld, akıllı telefon tamir endüstrisinde yıllık %3’lük bir büyüme yaşanmakta ve yıllık geliri 4 milyar dolar seviyesinde.

Bu yüzden en popüler premium telefonlardan bazıları test edildi ve sakar kişilere en çok dirençli olan 4 cihaz ortaya çıktı. Oldukça fazla araştırma yaptıktan sonra kaza geçirme olasılığı en yüksek olan telefonlar bunlar.

Karşılaştırma Tablosu

ModelOnePlus 5TGoogle Pixel 2 XLiPhone 7BlackBerry KEYone
Fiyat499 Dolar849 Dolar549 Dolar499 Dolar
Tanıtım Tarihi2017 – Kasım2017 – Ekim2016 – Eylül2017 – Nisan
İşletim SistemiAndroid 7.1.1. NougatAndroid 8.1 OreoiOS 11.2Android 7.1.1 Nougat
GövdeUzay sınıfı aliminyumCam&Plastik Kaplı MetalAliminyum 7000 serisiAliminyum ve Plastik
Cam PanelCorning Gorilla Glass 5Corning Gorilla Glass 5İyon Güçlendirilmiş CamCorning Gorilla Glass 4
Parmak İzi SensörüSeramikCamCamPlastik
Kamera LensiSafir CamCamSafir CamCam
Su GeçirmezlikYokIP67IP67Yok
Şarj Portu DeğişimiZorZorNormalÇok Zor
Ekran Montaj FiyatıBiraz PahalıPahalıUcuzNormal
Düşme TestiİyiİyiHarikaİyi
Suya DaldırmaGeçti (Sisli Kamera)GeçtiGeçti (Hoparlör Zarar Gördü)Normal

Karşılaştırma Kriterleri

Birincil amacımız piyasada bulunan en popüler amiral gemisi el cihazlarının hangi dördünün beceriksiz eğilimli sahip insanlar için ideal olduğunu belirlemekti. Aşağıdaki kriterleri kullanarak listemizi daralttık.

Gövde

Telefon estetik ve dayanıklılık arasındaki bu ince dengeyi sağlamak için iyi bir şekilde inşa edilmelidir. Uzay sınıfı ve uçak alüminyumları hafif ve güçlü oldukları için bilinir. Telefonun dayanıklılık faktörüne yardımcı olan iki özellik.

Sponsorlu Bağlantılar

Cam Panel

Güçlendirilmiş cam paneller her iterasyonda daha dayanıklı hale gelmekte. Örneğin Corning’in Gorilla Glass 4’ü selefinin (Gorilla Glass 3) iki katı koruma sunuyor. Hem Gorilla Glass hem de Apple’ın iyonla güçlendirilmiş camları kuvvetlerini arttırmak için iyon değişimi yoluyla kimyasal olarak değiştirildi. Uygulamalı Bilime göre işlem, yüksek sıcaklıkta daha büyük potasyum iyonları ile cam malzemede sodyum iyonlarının değişimini içeriyor. Sonuç normal camdan daha darbeye ve çizilmeye dayanıklı bir malzeme.

Parmak İzi Sensörü

Parmak izi sensörü gibi daha küçük bileşenlerde üst düzey malzemelerin kullanılması yalnızca telefonun birinci sınıf hissine katkıda bulunmaz. Aynı zamanda el cihazının genel sağlamlığına da katkıda bulunuyor. Çizik veya çatlamış bir sensör, bir telefonun parmak izlerini okuma yeteneğini engelleyebilir.

Kamera Merceği

Çizilen bir kamera lensi, bir telefonun fotoğraf kalitesini etkileyebilir ve bir telefonunun suya ve diğer kirletici maddelere karşı direncini tehlikeye atmanın yanı sıra çatlamış bir lens de aynı şeyi yapabilir. Bir safir kristal lensi camdan daha zordur. Bu da bu bileşeni daha dayanıklı hale getiriyor.

Su Direnci

IP derecesi, el cihazlarının elemanlara olan direncini ölçmek için Uluslararası Elektroteknik Komisyonu tarafından hazırlanan bir standarttır. İlk basamak kir ve toza karşı direnci ölçerken ikincisi sıvılara karşı direnci ölçer. Örneğin bir IP68 sınıfına sahip bir telefonda sekiz saatlik bir testin ardından toz ve kirden tam koruma sağladığı anlamına gelir. 8 ise su direncinin tamamen 30 dakikaya kadar 1.5 metrelik bir derinlikte battığını gösterir.

Ekran Değiştirme

Bir telefonun onarım için gelmesinin bir nedeni olarak bir telefonun ekran aksamını kırılma durumunda değiştirmenin ne kadar kolay olduğunu belirlemek önemli. Bir ekranı değiştirmek ne kadar kolay olursa onarım yapılırken diğer bileşenlerin kırılmasında daha az risk olacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Şarj Bağlantı Noktası Değişimi

Şarj bağlantı noktası tıkanma ve fişten çekmenin sabit döngülerinden kaynaklanan aşınma ve yıpranma nedeniyle kırılması muhtemel bir başka önemli bileşendir. Neyse ki çoğu amiral gemisi telefonları değiştirilmesi kolay modüler şarj portlarına sahip olacak şekilde tasarlanmıştır.

Ekran Montajı Fiyatı

Ekran montajlarını AMOLED veya LCD ekran ve koruyucu cam panelden oluşan birincil örnek olarak kullanıldı. Lütfen listelenen fiyatların sadece tek parça için geçerli olduğunu ve değişime tabi olduğunu unutmayın.

Düşme Testleri

Bir el cihazının fiziksel hasara ne kadar dirençli olduğunu belirlemek için düşürme testleri yapılır. Bu telefonlarda yapılan düşürme testleri çeşitli YouTube kanallarında var.

Suya Daldırma Testi

İsminden de anlaşılacağı gibi suya batırma testleri sıvı hasarına karşı ne kadar iyi korunduğunu belirlemek için belirli bir süre boyunca farklı derinliklerde bir el cihazını su altında bırakmayı içeriyor. Yine bu testler çevrimiçi olarak çeşitli YouTube kanallarında var.

Ergonomi

Kullanım kolaylığı her akıllı telefonun sahip olduğu önemli bir özelliktir. Bir el ile kullanması kolay bir telefonun kazara kayma ve düşme olasılığı daha azdır. Bir el cihazının ergonomisini belirlemede önemli etkenler kavramanın ne kadar kolay olduğu ve ekranın tüm köşelerine ve harici tuşlara tek el ile ulaşabilme kolaylığıdır.

Sponsorlu Bağlantılar

Diğer Amiral Gemisi Telefonlar Neden Listede Değil

-> Apple iPhone 8 (cam muhafaza, çok pahalı parçalar)

-> Apple iPhone X (cam muhafaza, çok pahalı parçalar)

-> Essential Phone (onarım için sökülmesi son derece zor)

-> Google Pixel 2 (bükülmüşse anten hattında çatlamaya müsait çerçeve)

-> HTC U11 (cam muhafaza, zayıf dayanıklılık)

-> LG G6 (cam muhafaza)

-> LG V30 (cam muhafaza)

-> OnePlus 5 (5T ile değiştirilir, yakında piyasaya sürülecektir)

-> Samsung Galaxy S8 (cam muhafaza, çok pahalı parçalar)

-> Samsung Galaxy Note 8 (cam muhafaza, çok pahalı parçalar)

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com