Kategoriler
İnceleme

Samsung Galaxy A9 Pro İnceleme

Samsung Galaxy A9 Pro Hakkında Herşey

Samsung, Galaxy A9 Pro akıllı telefon modeli Galaxy “A” serisinde en üst düzey akıllı telefon modeli. Bu aynı zamanda 6 inçlik 1080p AMOLED ekran ve büyük bir 5000mAh batarya içeren ilk Samsung akıllı telefonu. Bu yazımızda bu modelin incelemesini yapacağız ama öncesinde kısaca özelliklerini bir hatırlayalım.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy A9 Pro Kısaca Özellikleri

  • 6.0 inç (1920 x 1080 piksel) Super Amoled ekran
  • Adreno 510 GPU’lu 8 çekirdekli Snapdragon 652 işlemci
  • 32 GB depolama alanı
  • 4 GB RAM
  • Android 6.0.1 (Marshmallow) işletim sistemi
  • Tek/Çift SIM kart
  • 16 MP, f/1.9 arka kamera
  • 8 MP, f/1.9 ön kamera
  • Boyutlar: 161.7 mm x 80 mm x 7.9 mm
  • Ağırlık: 210 gram
  • 5000mAh batarya (hızlı şarj özelliği)

Samsung Galaxy A9 Pro Özellikleri ve Fiyatı

Galaxy A9 Pro telefonun kutusunu açtığınız zaman kutu içinden çıkanlar şunlar; Samsung Galaxy A9 Pro akıllı telefon, Mikrofonlu kulak içi kulaklık, Adaptif hızlı şarjlı 2 pinli hızlı şarj cihazı (9V-1.67A / 5V-2A), Mikro USB kablosu, SIM ejektör aracı, Kullanım kılavuzu.

Samsung Galaxy A9 Pro Kutu Açılışı

Galaxy A9 Pro Ekran, Donanım ve Tasarım İnceleme

Galaxy A9 Pro’nun piksel çözünürlüğü 1920×1080 ve piksel yoğunluğu yaklaşık 367 ppi olan 6 inçlik Super Amoled ekrana sahip. Ekran parlak, iyi görüş açısı, canlı renk çıkışı sunuyor ve güneş ışığının görünürlüğü de iyi. Amoled paneli sayesinde siyahlar mükemmel siyah. Ayrıca ekranın çizilmesini önleyen kavisli bir Corning Gorilla Glass 4 koruması var ve kavisli ekran da birinci sınıf bir görünüm sunmaktadır. Ekran çok parlamıyor ve kolay kolay parmak izi bırakmıyor. Telefonda ekranın gövde yüzdesi yaklaşık %75 ve ince kenarlar yan tarafta olmasına rağmen 6 inç ekrana sahip olduğu için tek başına kullanım için çok büyük. 210 gram ise oldukça ağır. Bu nedenle uzun süre tek elle kullanmak rahat değil.

Ekranın üstünde sağ tarafta f/1.9 diyafram açıklığına sahip 8 megapiksel bir kamera ve sol tarafta normalde yakınlık ve ortam ışığı sensörleri seti bulunan bir kulaklık var. Ancak burada bir bildirim LED ışığı mevcut değil. Ön kamera selfie ve video görüşmeleri için iyi. Ayrıca manyetometre olarak bilinen jiroskop ve manyetik sensöre de sahip.

Ekranın altında, Ana Ekran tuşu içine yerleştirilmiş parmak izi sensörü ve basılı tutulduğunda geri bildirim sunan arkadan aydınlatmalı her iki taraftaki menü/son ve geri tuşları var.

Sponsorlu Bağlantılar

Birlikte tasarlanmış karma SIM yuvasına sahip akıllı telefonlardan farklı olarak bu cihazın sağ tarafında çift nano SIM yuvaları ve üst kısmında ayrı bir microSD kart yuvası bulunuyor. Telefonun metal çerçevesi 161.7×80.9×7.9mm’dir. Güç tuşu sağ tarafta, ses tuşları ise sol tarafta bulunuyor. Üstte microSD kart yuvası ve ikincil bir mikrofon bulunmakta. Ayrıca bir Snapdragon SoC ile güçlendirildiğinden Qualcomm 4G etiketi de var. 3.5 mm ses jakı, mikro USB portu, hoparlör ızgarası ve birincil mikrofon tabanda bulunmaktadır. Anten bantları üstte ve altta görülebilir.

Arkada OIS, f/1.9 diyafram değeri ve tekli LED flaşlı 16 megapiksel bir kamera var. Telefonun arkasında Galaxy S7 serisine benzer bir cam vardır. Üstün bir görünüm sunsa da bu telefonun kaygan olmasını sağlıyor ve ayrıca parmak izlerine eğilimli. Samsung koruma amaçlı bir kılıf ekleyebilirdi.

Hızlı şarj desteği ile 5000mAh yerleşik bir pil içeriyor. Genel olarak telefonun yapım kalitesi iyi.

Galaxy A9 Pro Kamera İnceleme

f/1.9 diyafram değerine sahip 16 megapiksel bir arka kamera, optik görüntü sabitleme (OIS), tekli LED flaş ve f/1.9 diyafram değerine sahip 8 megapiksel ön kamera ile donatılmış. Kamera kullanıcı arayüzü, Efektler, Zamanlayıcı, yanıp sönme geçiş oranı, en-boy oranı, Galeri, video kaydı ve görüntü yakalama geçişleri, selfie kamera geçiş ve çeşitli modlar, Panorama, sürekli çekim gibi Android Marshmallow ile çalışan diğer Samsung akıllı telefonlara benziyor. HDR modu, Gece modu ve isteğe bağlı Spor çekimi, Güzellik yüzü, Hareketli GIF ve bazı selfie modları ücretsiz indirilebiliyor. Ön kamera selfie çağrıları için güzellik moduna sahip.

Ayarlar seçeneği çözünürlüğü seçmenizi, yer etiketini değiştirmenizi, fotoğraf makinesini hızlıca açmak için Ana Ekran tuşuna iki kez basmanızı, resim ve daha fazla resim çekmek için ses seviyesi tuşlarını kullanmanızı sağlıyor. Görüntü kalitesine gelince gün ışığı çekimi çoğu kez iyi ancak bulutlu koşullarda sıkıcı. Makro çekimler (f/1.9 diyafram sayesinde) ve HDR çekimler iyi.

Sponsorlu Bağlantılar

Flaşlı görüntüler oldukça iyi çünkü tekli LED flaş makro çekimlerinde dahi fazla baskı yapmıyor. Ön kamera kendi fotoğrafını çekmeyi sevenler için iyi ve ayrıntılar net. 1080p video kaydı özelliği sayesinde görüntülü sohbetlerde kaliteli. Videoları 30 fps’de 1080p tam HD çözünürlükte kaydedebilirsiniz. Video kalitesi canlı renklerle iyi geliyor ve OIS sayesinde çoğunlukla kararlı. İkincil mikrofon sayesinde ses de net. Ne yazık ki yavaş çekim yani slow-motion özelliği yok.

Galaxy A9 Pro Yazılım, Kullanıcı Arayüzü ve Uygulamalar İnceleme

Yazılıma gelince Samsung’un kendi kullanıcı arayüzü ile birlite kullanılan Android 6.0.1 (Marshmallow ) işletim sistemi var. Samsung, telefonun Android 7.0 (Nougat) güncellemesini ne zaman alacağı ise belli değil. Galaxy Akıllı Telefonlar için Android 6.0, düzgün ve düz bir kullanıcı ara yüzü getiriyor. Arama yapma ve kamera, kilit ekranına kolayca eklenebiliyor.

Samsung Galaxy A9 Pro Hakkında Herşey

Gelişmiş özellikler seçeneği ana ekran tuşuna üç kez basarak ekran boyutunu kolayca azaltmak için tek elle çalıştırma moduna sahip. Akıllı uyarı, cevapsız çağrılar ve mesajlar hakkında sizi bilgilendirmek için telefonunuzu kaldırdığınızda telefonu titretiyor. Kolay susturma özelliği ile gelen aramaları ve alarmları cihazı ters çevirerek sessiz hale getirmenizi sağlıyor. Aynı anda iki uygulama çalıştırmak için çoklu pencere özelliği de var.

Galaxy J3 (2016) ile ilk kez piyasaya sürülen yeni S bisiklet moduna da sahip. Bu NFC etiketi kullanarak veya telefonun Hızlı değiştirme Panelindeki S bisiklet simgesine basarak etkinleştirilebilir. S bisiklet modunu etkinleştirdikten sonra önceden kaydedilmiş bir mesaj, arayan kişiye halihazırda bisiklet kullandığınızı bildiriyor. Çağrı acilse arayanın geçmesi için 1 tuşuna basmayı seçebilirsiniz. Ayrıca cihazınızın pil ömrünü, saklama alanını, RAM kullanımını ve güvenliğini tek bir yerde ve Opera Max’in desteklediği Ultra veri tasarruf modunda yönetmenizi sağlayan Akıllı Yönetici uygulaması va. Bu hücresel verileri, videolar, fotoğraflar, medya, neredeyse tüm uygulamalar ve web siteleri gibi tüm içerikler arasında sıkıştırır.

Samsung Galaxy A9 Pro Format Atma

Bir uygulamadaki verilerin sıkıştırılmasını istemiyorsanız uygulama istisnaları da ekleyebilirsiniz. Uygulama kullanımı zaman çizelgesi ve bir günde veya bir ayda ne kadar veri kaydedildiğini sunar. Ayrıca veri tasarruflarını tek tek uygulamalarla da kontrol edebilirsiniz. 4GB RAM’den 3,58GB kullanılabilir. Varsayılan uygulamalar arka planda çalışırken yaklaşık 2.5GB RAM boşaltılır.

Sponsorlu Bağlantılar

32GB dahili depolama alanından 23.5GB depolama alanı kullanılabilir. Uyumlu uygulamaları SD karta taktığınızda dahili bellek olarak biçimlendirmeden SD karta da taşıyabilirsiniz. Her zamanki gibi yardımcı program uygulamaları ve Google Apps seti dışında akıllı telefon Ultra veri koruma moduna ve Microsoft uygulamalarına (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive ve Skype) güç veren Opera Max ile birlikte geliyor. S Health uygulaması ve Galaxy Apps mağazası da var ve başka herhangi bir bloatware veya ek oyunlar bulunmamakta.

Galaxy A9 Pro Performans İnceleme

Galaxy A9 Pro akıllı telefon, çekirdek başına 1.8GHz hızında dört ARM Cortex A72 çekirdeği ve çekirdek başına 1.4GHz hızında dört ARM Cortex A53 çekirdeğe sahip bir Octa-Core Qualcomm Snapdragon 652 (MSM8976) 64-bit 28nm işlemci ile güçlendirilmiştir. Performans herhangi bir gecikme olmadan iyi. 4 GB RAM, arka planda birkaç uygulama çalıştırmak için yeterli. İyi bir oyun performansı sunan 600 MHz Adreno 510 GPU’ya sahip. 4G kullanımı veya oyun sırasında herhangi bir ısıtma sorunu yaşanmıyor.

Galaxy A9 Pro Batarya İnceleme

Pil ömrüne ulaşan 5000mAh pil 4G, oyun, video oynatma ve video kaydı gibi yoğun kullanımda bile bir günden fazla sürüyor. Ortalama kullanımda 2 gün sürer. Minimum kullanımda ise 2 günden fazla sürer. Güç tasarrufu modu ve aşırı güç tasarrufu modu pil ömrünü uzatmanıza olanak tanıyor. Aynı zamanda Samsung’un kendi adaptif hızlı şarj desteğine sahip olup sadece 30 dakika içinde% 32’ye kadar şarj etmenizi sağlıyor.

Galaxy A9 Pro Diğer İncelemeler

Galaxy A9 Pro Parmak İzi İnceleme

Telefonun Ana Ekran tuşuna yerleştirilmiş bir parmak izi sensörü var. Güç tuşuna veya Ana ekran tuşuna basmanız ve daha sonra kilidini açmak için parmağınızı koymanız gerekiyor. Eğer parmağınız ıslak ise doğru bir şekilde tanımıyor. En fazla 3 parmak izi ekleyebilirsiniz. Ayrıca servisin bulunduğu bazı pazarlarda Samsung Pay de kullanılabilir.

Samsung Galaxy A9 Hakkında Herşey

Galaxy A9 Pro Müzik Çalar ve FM Radyo İnceleme

Özel bir müzik çalarınız yok. Bu nedenle Google Play Müzik’e güvenmeniz gerekiyor. Ayarlardan etkinleştirilebilen ekolayzır, SoundAlive+ ve Tube Amp ses efektlerine sahip. Bu özellik kulaklıktan dinlerken sesi geliştiriyor. Hoparlör çıkışı iyi. Hoparlör alt kısmında bulunduğundan telefonu düz bir yüzeye yerleştirdiğinizde ses boğuk çıkmaz. FM Radyo’nun yeni bir kullanıcı arayüzü var. Kaydedilen dosyaları telefon belleğine veya SD kartta saklamanızı sağlayan otomatik tarama ve kayıt özelliği de mevcut.

Sponsorlu Bağlantılar

Galaxy A9 Pro Arama ve Mesajlaşma İnceleme

Tuş çevirme bölümü ve mesajlaşma kullanıcı arayüzü Android Marshmallow’da çalışan diğer Samsung akıllı telefonlara benziyor. Bu model, çift SIM telefon olduğundan arama yaparken ya da kısa mesaj gönderirken SIM’leri seçme seçeneğine de sahipsiniz. Kulaklık ses seviyesi iyi.

Galaxy A9 Pro Çift SIM Kart ve Bağlantı İnceleme

Wi-Fi 802.11ac (2.4 + 5GHz), Bluetooth 4.2, GPS+GLONSASS gibi normal bağlantı özelliklerine sahip ve ayrıca NFC, çok sayıda bant desteği ile 4G bağlantıya, Reliance Jio için Voice-over-LTE (VoLTE) desteğine de sahip. Her iki SIM kartta 4G’yi destekliyor. Ama aynı anda sadece bir SIM kart 4G kullanabilir. Diğeri en fazla 3G’ye geçebilir.

Samsung Telefonların ve Tabletlerin Listesi

SIM kart yöneticisinden sesli arama, metin ve veri için tercih edilen SIM’i ayarlayabilirsiniz. Her zamanki gibi diğer son Samsung Dual SIM akıllı telefonlara benzer Smart Dual SIM özelliği var. Bu özellik SIM 1’in numarasına sahip bir kullanıcı telefonda olsa bile aramaları otomatik olarak SIM 2’deki telefon numarasından iletir. Ayrıca USB on-the-go (OTG) desteği de vardır.

Galaxy A9 Pro Artıları

  • İyi görüntü
  • İyi performans
  • Katı yapı kalitesi
  • Özel çift SIM kart ve microSD yuvaları
  • Parlak pil ömrü

Galaxy A9 Pro Eksileri

  • Bildirim LED’i yok
  • Kaygan tutuş
  • Bazıları için büyük ve hantal olabilir
  • Yüksek fiyat politikası

Galaxy A9 Pro İnceleme Sonucu

Galaxy A9 Pro özelliklerine göre fiyatı biraz yüksek. Çünkü ortalama aynı özelliklere sahip daha uygun fiyatlı başka modeller mevcut. Galaxy A9 Pro’nun ana vurgusu, medya kullanımı için iyi olan 6 inç büyük 1080p Süper AMOLED ekran ve mükemmel bir pil ömrü sunan 5000mAh büyük batarya. Geniş bir ekrana ve büyük bir pille çalıştığı için 210 gram ağırlığında ve bu nedenle uzun süre tek elle kullanılamaz.

Snapdragon 652 işlemci iyi ama Snapdragon 820 SoC ile paralellik göstermiyor. Samsung, bütçesinden ve orta menzilli akıllı telefonlarından farklı olarak otomatik parlaklık ve diğer önemli sensörler için ortam ışığı algılayıcıyı esirgemedi ancak bildirim LED’ini esirgedi. Büyük bir ekrana ve devasa bir pile sahip bir telefon için para harcamaya hazırsanız Galaxy A9 Pro tam size göre.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com