Kategoriler
İnceleme

Samsung Galaxy C9 Pro İnceleme

Samsung Galaxy C9 Pro Hakkında Herşey

Samsung, Galaxy C serisi ailesine yeni bir akıllı telefon daha ekledi; Galaxy C9 Pro. Bu modeli 6GB RAM’e sahip ilk Samsung akıllı telefonu. 6 inçlik 1080p AMOLED ekrana ve 4000mAh’lik bir pil gücüne sahip. Peki Galaxy C9 Pro akıllı telefonun fiyatı uygun mu? Öncelikle özelliklerinden kısaca bahsedelim.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy C9 Pro Özellikleri – Kısaca

  • 6 inç (1920 x 1080 piksel) Full HD ekran
  • Adreno 510 GPU’lu 4 çekirdekli 1.9 GHz Cortex-A72 + 4 çekirdekli 1.4 GHz Cortex-A53 Qualcomm MSM8976 Snapdragon 653 işlemci
  • 64GB depolama alanı
  • 6GB RAM
  • Android 6.0.1 (Marshmallow)
  • Çift SIM kart
  • 16 MP, f/1.9, otomatik odaklama, çift LED (çift tonlu) flaş, Full HD video kaydı arka kamera, Coğrafi etiketleme, dokunmaya odaklanma, yüz tanıma, panorama, HDR
  • 16 MP, f/1.9, 1080p ön kamera
  • Boyutlar: 162.9 mm x 80.7 mm x 6.9 mm
  • Ağırlık: 189 gram
  • 4000mAh batarya (hızlı şarj özellikli)

Samsung Galaxy C9 Pro Özellikleri ve Fiyatı

Galaxy C9 Pro Ekran, Donanım ve Tasarım İnceleme

Galaxy C9 Pro, piksel çözünürlüğü 1920×1080 ve piksel yoğunluğu 367 ppi olan 6 inçlik Super AMOLED 2.5d kavisli cam ekrana sahip. Ekran parlak, iyi görüş açısı, canlı renk çıkışı sunuyor ve güneş ışığının görünürlüğü de iyi. AMOLED paneli sayesinde siyahlar mükemmel siyah. Ayrıca ekranın çizilmesini önleyen kavisli bir Corning Gorilla Cam koruması ve eğimli ekran da birinci sınıf bir görünüm sunmakta. Ekran çok parlamaz ve parmak izini kolayca bırakmaz.

Samsung Galaxy C Serisi Özellikleri ve Fiyatları

Ekranın renk aralığını, doygunluğunu ve netliğini optimize edecek ekran modunu değiştirme seçeneği var. Ayrıca Mavi ışık filtresine sahip. Bunu günbatımından gün doğumuna kadar zamanlayabilirsiniz. Telefon bekleme modundayken ekran daima kilit ekranında görüntülenir. Telefon AMOLED ekrana sahip olduğundan çok fazla enerji tüketmiyor ancak yine de biraz güç tüketimi var.

Telefonun yan tarafında yaklaşık %75 ekran-gövde oranı ve ince çerçeveler var. Ancak 6 inç ekrana sahip olduğundan tek elle kullanım için çok büyük. Ayrıca 188 gram ağırlığında. Ekranın üst kısmında ayrıca bir hoparlör, sol tarafta f/1.9 diyafram değerine sahip 16 megapiksel kamera ve sağ tarafta bulunan yakınlık sensörü ve ortam ışığı algılayıcılarının bulunduğu bir bölüm var. Sensörlerin yanında bir bildirim LED ışığı da var. Ön kamera, selfie ve video görüşmeleri için iyi. Ayrıca jiroskop ve manyetik sensör de var (diğer bir deyişle manyetometre olarak da bilinir).

Ekranın altında Ana Ekran butonu içine yerleştirilmiş parmak izi sensörü ve basılı tutulduğunda geri bildirim sunan arkadan aydınlatmalı her iki taraftaki menü/son ve geri tuşları var.

Sponsorlu Bağlantılar

Hibrid SIM yuvasına sahip birleşik tasarımı olan bazı akıllı telefonların aksine bu cihazın sağ tarafında çift nano SIM yuvaları ve üst kısmında ayrı bir microSD kart yuvası bulunuyor.

Telefonun metal çerçevesi 162.9×80.7×6.9 mm’dir. Güç düğmesi sağ tarafta ve ses tuşları sol tarafta. Çift taraflı nano SIM yuvası ve microSD kart yuvası ise sağ tarafta. 3,5 mm ses jakı, USB Type-C bağlantı noktası, birincil mikrofon ve hoparlör ızgarası alt kısımda. Bir Snapdragon SoC ile güçlendirildiğinden Qualcomm 4G etiketiyle birlikte ikincil bir mikrofon var.

Cam arkalı Galaxy A9 Pro’nun tersine metal bir gövdesi var. Aynı zamanda arka kısım ve altında da benzersiz anten bantları var. A9 Pro’nun cam sırtına benzer şekilde fırçalanmış metal arkalık da telefonu kayganlaştırıyor ve parmak izlerine de eğilimli. Samsung koruma amaçlı bir dava ekleyebilirdi. Hızlı şarj desteği ile 4000mAh yerleşik bir pile sahip. Genel olarak telefonun yapım kalitesi iyi.

Galaxy C9 Pro Kamera İnceleme

f/1.9 diyafram açıklığı olan 16 megapiksellik bir arka kamera ve f/1.9 diyafram açıklığı olan 16 megapiksel ön kameraya sahip. Kamera kullanıcı arayüzü sağdan sola doğru hızlıca kaydırdığınızda Etkileri (Etkisiz, Etkili Olmayan, Pastel, Monogram, Film, Retro, Gün doğumu, Altın, Nostalji v.b.) gibi çalışan diğer Samsung akıllı telefonlara benzer Zamanlayıcı, Galeri, video kaydı ve görüntü yakalama, ön kameraya kamera geçiş ve çeşitli modlar bulunuyor. Ön kamera ise güzellik moduna sahip.

Ayarlar seçeneği çözünürlüğü seçmenize, yer etiketini değiştirmenize, fotoğraf makinesini hızlıca açmak için Ana Ekran tuşuna iki kez basmanız, resim ve daha fazla resim çekmek için ses seviyesi tuşlarını kullanmanızı sağlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Telefonların ve Tabletlerin Listesi

Görüntü kalitesine gelince gün ışığı çekimi çoğu zaman iyi. Makro çekimler f/1.9 diyafram sayesinde iyi, HDR çekimler de iyi. Düşük ışıklı çekimler daha iyi olabilirdi. Flaşlı görüntüler oldukça iyi. Çünkü tekli LED flaş makro çekimlerinde dahi fazla baskı yapmıyor. Ön kamera kendini beğenenler için iyi. 1080p videoları yakalayabildiğinden görüntülü sohbetler için de yararlı.

Videoları 30 fps’de 1080p tam HD çözünürlükte kaydedebilir. Video kalitesi iyi, ancak OIS yok. İkincil mikrofon sayesinde ses de netleşiyor. Ne yazık ki yavaş çekim kaydı ve 4K video kaydı da yok.

Galaxy C9 Pro Yazılım, Kullanıcı Arayüzü ve Uygulama İnceleme

Yazılıma gelince Samsung’un kendi kullanıcı arayüzü ile birlikte Android 6.0.1 (Marshmallow) işletim sistemine sahip. Fakat Android 7.0 (Nougat) güncellemesini ne zaman alacağı açıklanmadı. Galaxy Akıllı Telefonlar için Android 6.0 OS, düzgün ve düz bir kullanıcı ara yüzü getiriyor. Çevirici ve kamerayı kilit ekranından kolayca başlatabilirsiniz. Açılır bildirim çubuğunda birkaç geçiş vardır ve buna göre özelleştirmenize izin veriyor. Ayrıca hızlı bağlantı ve arama, kısa mesaj, mobil veri ve çok daha fazlası için tercihi belirleme seçeneği bulunan parlaklık kaydırıcısı da var.

Gelişmiş özellikler seçeneği ana ekran tuşuna üç kez basarak ekran boyutunu kolayca azaltmak için tek elle çalıştırma moduna ve ayrıca klavyede tek elle giriş, kilit açma desenini girmek için kilit ekranı ve çeviricide bulunuyor. Akıllı uyarı, cevapsız çağrılar ve mesajlar hakkında sizi bilgilendirmek için telefonunuzu kaldırdığınızda telefon titriyor. Kolay susturma özelliği gelen aramaları ve alarmları cihazı ters çevirerek sessiz hale getirmenizi sağlar. Aynı anda iki uygulama çalıştırmak için çoklu pencere özelliği de var. Panik modu ise acil numaraları aramanıza izin veriyor.

Aynı zamanda bu telefondaki Aygıt bakımı adlı Smart Manager seçeneği de bulunuyor. Bu, cihazınızın pil ömrünü, saklama alanını, RAM kullanımını ve güvenliğini tek bir yerden ve Opera Max’in desteklediği Ultra veri koruma modundan yönetmenizi sağlıyor. Uygulama kullanımı zaman çizelgesi ve bir gün veya bir ayda ne kadar veri kaydedildiğini sunar. Ayrıca veri tasarruflarını tek tek uygulamalarla da kontrol edebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy C9 Pro Kutu Açılışı

Kişisel verilerinizi ve bilgilerinizi kaydetmenizi sağlayan Samsung Güvenli Klasör var. Bir uygulama veya veriler güvenli klasöre taşındığında Sand Box haline gelir. Daha koruyucu ve şifrelenmiş demektir ki kötü niyetli saldırılara karşı güvenlik ve gizlilik için başka bir katman eklenmektedir.

En sevdiğiniz uygulamalarınızın kopyalarını oluşturabilir ve alternatif profiller yoluyla kolayca erişebilirsiniz. Güvenli Klasör’de depolanan uygulamalardaki tüm notlar, fotoğraflar, kişiler veya tarama geçmişi, Güvenli Klasör dışındaki aynı uygulamalardan ayrı kalacaktır. Bu özellik, Xiaomi aygıtlarında ve Lenovo cihazlarındaki ile neredeyse aynı. S Health uygulaması ve Galaxy Apps mağazası ad var ve başka herhangi bir bloatware veya ek oyunlar bulunmamaktadır.

6GB RAM’den 5,84GB boş RAM elde ediyorsunuz. Varsayılan uygulamalar arka planda çalışırken yaklaşık 4,2GB RAM boşta. 64GB dahili bellekten 51,78GB depolama alanı kullanılabilir. Uyumlu uygulamaları SD karta taktığınızda dahili bellek olarak biçimlendirmeden SD karta da taşıyabilirsiniz. Her zamanki gibi yardımcı program uygulamaları ve Google Apps seti dışında akıllı telefon, Ultra veri koruma moduna ve Microsoft Apps’a (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive ve Skype) güç veren Opera Max ile birlikte gelir.

Galaxy C9 Pro Parmak İzi Sensörü İnceleme

Telefonun Ana Ekran butonuna yerleştirilmiş bir parmak izi sensörü var. Parmağınızı Ana Ekran butonu üzerinde tutarak telefonun kilidini açabilirsiniz. Böylece basmanız gerek kalmaz. Eğer parmağınız ıslak ise sorun çıkıyor. En fazla 3 parmak izi ekleyebilirsiniz. Ayrıca servisin bulunduğu bazı pazarlarda Samsung Pay için de kullanılabilir.

Galaxy C9 Pro Müzik Çalar ve FM Radyo İnceleme

Özel bir müzik çalarınız yoksa bu nedenle Google Play Müzik’e güvenmeniz gerekiyor. Ayarlardan etkinleştirilebilen ekolayzer, UHQ upscaler, Surround ve Tube Amp ses efektlerine sahip. Tüm bunlar kulaklıktan dinlerken sesi geliştirir. Bununla birlikte paketlenmiş veya üçüncü taraf kulaklıklardaki ses ve hoparlör çıkışı iyi. Kulaklığın içine ikinci bir hoparlör takıldığından medya oynatma için ve ses ayarlarından stereo modunu etkinleştirerek oyun oynarken etkinleştirebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hoparlör alt bölümde bulunduğundan telefonu düz bir yüzeye yerleştirdiğinizde ses boğuklaşmaz. FM Radyo’nun yeni bir kullanıcı arayüzü var. Kaydedilen dosyaları telefon belleğine veya SD kartta saklamanızı sağlayan otomatik tarama ve kayıt özelliğine sahip.

Galaxy C9 Pro Arama ve Mesajlaşma İnceleme

Tuş çevirme ve mesajlaşma kullanıcı arayüzü Android Marshmallow’da çalışan diğer Samsung akıllı telefonlarına benziyor. Bu çift SIM kartlı telefon olduğundan arama yaparken ya da kısa mesaj gönderirken SIM’leri seçme seçeneğine de sahipsiniz.

Galaxy C9 Pro Bağlantı İnceleme

Wi-Fi 802.11ac (2.4 + 5GHz), Bluetooth 4.2, GPS + GLONSASS gibi normal bağlantı özelliklerine, çok sayıda bant desteği ile 4G bağlantıya sahip ve ayrıca NFC ve Reliance Jio için Voice-over-LTE (VoLTE) desteği ile birlikte geliyor. Her iki SIM 4G’yi destekliyor. Ancak aynı anda yalnızca bir SIM kartta 4G etkinleştirilirsiniz. Diğeri en fazla 3G olur. SIM kart yöneticisinden sesli arama, metin ve veri için tercih edilen SIM’i ayarlayabilirsiniz. Her zamanki gibi, diğer son Samsung Dual SIM akıllı telefonlara benzer Smart Dual SIM özelliği vardır. Bu SIM 1’in numarasına sahip bir kullanıcı telefonda olsa bile aramaları otomatik olarak SIM 2’deki telefon numarasından iletir.

Aramalar için tercih edilen SIM kartın çağrı veya mesajlar için en son kullanılan SIM kartla eşleşmesi halinde telefon günlüğünüzdeki, mesajlarınızdaki veya bildirimlerinizde yapılan aramalarda hangi SIM kartı kullanacağınızı seçmenize olanak tanıyan yeni Uyarlanabilir bir geri arama özelliği bulunuyor. Ayrıca USB on-the-go (OTG) desteği de vardır.

Galaxy C9 Pro Performans İnceleme

Galaxy C9 Pro, çekirdek başına 1.95GHz hızında dört ARM Cortex A72 çekirdeği ve çekirdek başına 1.4GHz hızında dört ARM Cortex A53 çekirdeğe sahip bir 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 653 (MSM8976Pro) 64-bit 28nm işlemci ile güçlendirilmiştir. Herhangi bir gecikme olmuyor. 6GB RAM arka planda birkaç uygulamayı çalıştırmak için yeterli değil. Ama iyi oyun performansı sunan 621 MHz Adreno 510 GPU’ya sahip. 4G kullanımı veya oyun sırasında herhangi bir ısıtma sorunu yaşamıyor ancak telefon şarj olurken biraz ısınıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Galaxy C9 Pro Batarya İnceleme

4000mAh bataryası 4G, oyun, video oynatma ve video kaydı gibi ağır kullanımda bile bir gün sürüyor. Ortalama kullanımda 2 gün sürer. Minimum kullanımda 2 günden fazla sürer. Bu da oldukça iyi. Güç tasarrufu modu ve aşırı güç tasarrufu modu pil ömrünü uzatmanızı sağlar. Aynı zamanda Samsung’un kendi adaptif hızlı şarjı aleti de bulunuyor.

Galaxy C9 Pro Artıları

  • Katı yapı kalitesi
  • İyi görüntü
  • İyi performans
  • İyi pil ömrü

Galaxy C9 Pro Eksileri

  • Kaygan kaygan
  • 4K video kaydı yok
  • Yavaş çekimli (slow-motion) video kaydı yok
  • Yüksek tarafta fiyatlandırılmış

Galaxy C9 Pro İnceleme Sonucu

Galaxy C9 Pro daha iyi performans sunan ve daha ucuz bir oranda daha iyi bir kamera sunan OnePlus 3 de dahil olmak üzere bu aralıktaki diğer akıllı telefonlarla kıyaslandığında kesinlikle çok pahalı.

6 inç 1080p Süper AMOLED ekran, medya kullanımı ve 4000mAh pil ile iyi bir pil ömrü sağlıyor. Snapdragon 653 işlemci iyi ama Snapdragon 820 SoC ile paralellik göstermiyor. Şimdi Lenovo Z2 Plus gibi telefonlarda bile bulunuyor. İhtiyacınız olan tüm önemli sensörlere sahip ve ayrıca Galaxy A9 Pro’da bulunmayan bir bildirim LED’ine sahip. Ancak slow-motion ve 4K video kaydı desteği yok.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com