Kategoriler
İnceleme Özel

Samsung Galaxy Note Fan Edition (FE) İnceleme

Galaxy Note Fan Edition (FE) İnceleme (Detaylı)

Samsung Galaxy Note Fan Edition (FE) inceleme ile Note 7’nin varisine yakından bakıyoruz. Kısa ömrülü Galaxy Note 7 yerine Galaxy Note FE (Fan Edition) modelini piyasaya sürdü. Galaxy Note7 ve Galaxy Note Fan Edition arasında pek bir fark yok. Aslında iki farktan bahsedebiliriz. Bu farklar batarya (3.500 mAh’dan 3.200 mAh’a düştü) ve işletim sistemi (Android Marshmallow’dan Android Nougat’a yükselme). Boyutlar aynı ama ağırlık çok az düştü. Bunların dışında tamamen aynı.

Sponsorlu Bağlantılar

Galaxy Note Fan Edition (Galaxy Note FE) adı orijinal Note 7 ile bağlantıyı engellemek için dikkatli bir şekilde yapılmıştır. Çünkü havayolları Galaxy Note 7 modellerini yasakladı. Dolayısıyla biraz daha düşük bir perakende satış fiyatı ile biraz yenilenen bir Galaxy Note 7 versiyonu.

Samsung Galaxy Note 7 Özellikleri ve Fiyatı

Ayrıca Samsung’un elinde milyonlarca geri çağrılmış Galaxy Note 7 telefonu vardı ve bunları çöpe atması israf olurdu. Bunların hepsini yeni ve daha güvenli bir bataryayla yeniden monte etmek yapılması gereken en mantıklı çözüm yolu idi.

Samsung Galaxy Note Fan Edition (FE) İnceleme

Galaxy Note FE Tasarım ve Donanım İnceleme

Bu, herkesin gerçekten sevdiği aynı eski Galaxy Note tasarımdır. Kompakt bir gövdede geniş bir ekran. 5.8 inçlik Galaxy S8 ve 6.2 inçlik Galaxy S8+, 5.7 inç ekranlı Galaxy Note FE’den uzak değiller. 18.5:9 en-boy oranına geçmeden önce Note FE, 16:9 en-boy oranına sahip en iyi görünümlü cihaz olarak kabul edilebilir.

Samsung Galaxy Note FE Özellikleri ve Fiyatı

Parmak izi sensörü ve ana ekran düğmesi hala önde olduğundan %79 ekran-gövde oranı aslında etkileyici. Ses kontrolleri solda iken güç düğmesi sağ tarafta bulunuyor. SIM kart yuvası ise gürültü önleyici mikrofonla birlikte yukarıda. Alt uçta 3,5 mm ses bağlantı noktası, birincil mikrofon, hoparlör ızgarası ve USB Type-C şarj bağlantı noktası mevcut. S Pen kalemi yuvası da sağ alt köşede bulunuyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Önde Gorilla Glass 5 tarafından korunan tamamen cam bir panel var. Kenarlar kavisliyken Galaxy S7 Edge’den daha belirgin veya daha hassas değiller. S7 Edge’e çok benziyor ama profil hala farklı. Ana kamera/parmak izi sensörü alt köşede iken ön kamera, sensörler ve hoparlör üst köşede.

Ön taraftaki fiziksel Home butonu ve parmak izi sensörü özlenmişti. Telefonu kullanmanın ve kilidini açmanın kolay ve hızlı bir yolu ve aynı zamanda kamera uygulamasını başlatmak için hızlı çift dokunma kısayol görevi de görüyor.

Arka panelde cam ve Gorilla Glass 5 tarafından korunmaktadır. Tek bir kamera ortadaki çift LED flaşın yanında bazı sensörler ile birlikte sağa sola çekilmiştir. Samsung logosu kamera modülünün altında oturuyor ve aşağı doğru kalın harflerle yazılmış “Galaxy Note Fan Edition” etiketli var. Samsung bunu daha önce yapmadı fakat Fan Edition’ı düzgün bir şekilde etiketlemek zorunda idi. Böylece insanlar hatırlayacağı Note 7 için hata yapmazlar. Örneğin havalimanında sorun yaşanmaz.

64 GB’lık bir depolama alanı var. Bu alan 256 GB kapasiteye kadar destekleyen bir microSD kart yuvası ile tamamlanmaktadır. Note FE ayrıca 30 dakika boyunca 1,5 metreye kadar toz ve su geçirmezlik derecesine sahip IP68 sertifikalı.

Galaxy Note FE Ekran ve Multimedya İnceleme

Samsung, 5.7 inçlik ekran boyutunu koruyarak Note FE’de aynı Super AMOLED teknolojisi, 2560 x 1440 piksellik bir dörtlü HD çözünürlüğü ve 534 ppi piksel yoğunluğunu kullanıyor. Hem ön panel hem de arka panel bir Gorilla Glass 5 tabakasıyla korunuyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Ekranda ayrıca özellikle ekranın karanlıkta görüntülenmesi sırasında gözlerin zorlanmasını kolaylaştıracak bir Mavi Işık filtresi bulunuyor. Alttaki tek hoparlör ızgarası gerçekten yüksek ve dengeli bir ses üretiyor.

Ses kalitesi, bir film veya YouTube videosu izlerken herhangi bir kulaklık kullanmadan oldukça iyi ve ideal. S Pen Stylus not almak, karalama veya çizim yapmak ve Galaxy Note serisine özgü üretkenlik özelliği eklemek için çok kullanışlı.

Galaxy Note FE Kamera İnceleme

Samsung Galaxy S7’de aynı kesin kamerayı Note FE ile kullandı. Aynı çift piksel teknolojisi ve 12 MP arka sensörün içine yerleştirilmiş HDR video. Hatta Galaxy S8 ve S8+ ile bile kullandılar.

Bu nedenle bazı örnek fotoğrafların ve videoların yanı sıra cihazın yerel kamera uygulamasındaki gelişmeler haricinde bu bölümde daha fazla durmamız gerekmediğini düşündük. Kamera kısayolları ise şöyle; modlar için sola kaydırın, filtreler için sağa kaydırın, ön ve arka kameralar arasında geçiş yapmak için yukarı ve aşağı kaydırın. 30 fps’de 4K video kaydı yapılabiliyor.

Galaxy Note FE Yazılım İnceleme

Galaxy Note Fan Edition, Android 7 Nougat ile birlikte Samsung’un TouchWiz UI ile geliyor. Önceki sürümden bu kadar fazla tasarım iyileştirmesi olmasa da odak noktası S Pen’i daha kullanışlı hale getirdi ve tüm Edge Panellerini Note FE’ye dahil etti. Always On Display artık 3. taraf uygulamalarını destekliyor. Böylece ekran kapalı olsa bile sohbet uygulamaları ve gelen bildirimleri görebilirsiniz. Aynısı müzik çalarlarda da geçerlidir. Çalan müziği görebilir ve kapalı ekrandan oynatmayı kontrol edebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Note 5’de ilk gördüğümüz Smart Select’in yanı sıra Note 7, ayrıca Akıllı Video Seçme özelliğine de sahipti. Bu özellik videonun bir bölümünü seçmenize ve ardından Facebook veya Twitter yayınlayabileceğiniz animasyonlu bir GIF olarak kaydetmenize olanak tanıyor. Eski S Note, S Pen için daha entegre bir kısayol menüsü olan Samsung Notları ile değiştirildi.

İris Tarayıcı yazılımı aynı zamanda temelleri de kapsıyor ve inanılmaz derecede iyi çalışıyor. Bununla birlikte işlevsellik, bazen de takılma olduğu için yazılımla sınırlı ve sadece parmak izi taramasından daha hızlı olup olmadığından emin değiliz. Ayrıca uygulamalar için Güvenli Klasörü özelliği de yine mevcut özelliklerden.

Galaxy Note FE Performans İnceleme

Samsung hala Note FE için Exynos 8890 octa-core işlemcisini kullanıyor. Bu eskimiş bir Mali T-880 GPU, 4 GB RAM ve 64 GB depolama ile eşleştirilmiş. Daha iyi optimize edilmiş Android 7.1 Nougat’ın sağladığı destek test puanlarını biraz iyileştirdi. O zamanlar Mali-T880 GPU en iyi mobil grafik işlemcisi idi ama artık özellikle Mali’nin G71 ve G72 GPU’larını diğer birçok akıllı telefonlarda görebiliriz. Galaxy Note FE, günümüzün standartlarına göre bile iyi performans gösteren bir cihaz.

Galaxy Note FE Çağrı Kalitesi ve Bağlantı İnceleme

Çağrı kalitesi iyi ve sesli aramalar açık ve net. Çift nano-SIM tepsisi, her iki SIM’de LTE’yi 256GB microSD karta kadar tutabilen ikinci SIM ile destekler. Hızlı WiFi 802.11 ac, Bluetooth ve NFC var. Kalp Atış Hızı sensörü ayrıca cihazın arka LED flaşına da entegre edilmiştir. Note 7’nin fiziksel Home düğmesi de parmak izi sensörü olarak işlev görüyor. Artık S7 ve S7 Edge’deki gibi daha hızlı. Ekstra güvenlik için Samsung, bir İris tarayıcısını da eklemiş.

İris tarayıcı, kullanıcının retinal taramasını yapıp telefonun kilidini açmak için kullanıyor. Sensörler ekranın üst köşesinde bulunuyor. İris tarayıcı çok doğru ve hızlı. Karanlık bir odada dahi hala gözlerinizi tanımlayıp telefonu açtı.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy Note FE Artıları

  • İyi performans
  • Etkileyici kamera performansı
  • Mükemmel görüntü kalitesi
  • Güzel tasarım
  • İris tarayıcı
  • Daha az pahalı

Samsung Galaxy Note FE Eksileri

  • Ortalama pil ömrü

Galaxy Note FE Pil Ömrü İnceleme

Galaxy Note FE biraz daha düşük kapasiteli bir pile sahip. Kapasite 3.500 mAh’dan 3.200 mAh’a indirildi. Pil ömrünün biraz daha kısa olması bekleniyordu. Note FE, hızlı kablolu şarj ve kablosuz şarj desteğine de sahip.

Galaxy Note FE İnceleme Sonucu

Galaxy Note Fan Edition eski Galaxy Note serisine uygun bir model. Bu model geldi çünkü Note hayranları (Fanları) gerçekten yeniden canlanmasını ve pazara geri dönmesini istiyorlardı. Tasarım her zamanki kadar güzel ve etkileyici. Eski tasarım düzeni Galaxy S8, S8+ ve Note8 serisinin şu anki dizilişinden farklı olarak tasarlandı. Galaxy Note FE modeli 2017’nin diğer amiral gemisi modellerine rahatlıkla kafa tutabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com