Kategoriler
İnceleme

Xiaomi Redmi Note 5A İnceleme

Xiaomi Redmi Note 5A İnceleme (Detaylı)

Xiaomi Redmi Note 5A inceleme yazımızda Xiaomi Redmi Note 5A modelini ele alacağız. Xiaomi’nin Redmi Note serisi belki de bütçe akıllı telefonlar arasında en başarılı olanlardan biri oldu. Şuan için Türkiye’de ithalatçı garantili olarak satılmakta ve fiyatı 800 TL civarında.

Sponsorlu Bağlantılar

Redmi Note 5A Tasarım ve Ekran İnceleme

Tasarım devam ettiği sürece Redmi Note 5A sade bir görünüşe sahip ve Redmi 4A’ya çok benzemektedir. Telefon tamamen plastikten yapılmış ama yapı kalitesi mükemmel.

5.5 inç ekran sadece 720p çözünürlüğe sahip ama yine de günlük kullanım için oldukça keskin. Bir IR blaster, bir bildirim LED ışığı ve 5 MP selfie kamerası var ve düğmeler arkadan aydınlatılmamış.

Bu telefonda parmak izi tarayıcısı bulunmazken Prime modelinde bu özellik var. Kameraya gelince tek bir LED flaş ile 13 MP kamera var.

Kulaklık jakı üzerinden ses kalitesi de oldukça iyi ve hoparlör telefonun fiyatı için hiç de kötü değil.

Sponsorlu Bağlantılar

Redmi Note 5A Donanım ve Performans İnceleme

Donanım konfigürasyonu Redmi Note 5A’da gerçekten etkileyici değil ama bu fiyat noktasında belki de en iyisi diyebiliriz. Telefonun Snapdragon 425 yonga seti, sadece 2 GB RAM ve 16 GB depolama alanı var. Harika olan şey ise çift SIM kart tepsisiyle birlikte özel bir microSD kart yuvası olmasıdır.

Her telefonun standart bir özellik olması gerektiğini düşündüğümüz bir özellik. Oyun performansı genel olarak oldukça iyi. Ancak en yüksek grafik ayarlarında oynatırsanız bazı 3D oyunlarda bazı atlanmış kareleri beklemeniz gerekir.

Redmi Note 5A Yazılım İnceleme

MIUI 8.5 kullanıcı arayüzü, Android 7.1 ile birlikte ve daha önce herhangi bir Xiaomi telefonu kullandıysanız hiçbir şeyin gerçekten değişmediğini göreceksiniz. Çok sayıda uygulama yüklemenize rağmen telefon hızlı ve duyarlı bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Redmi Note 5A Kamera İnceleme

Bu 800 TL civarı bir telefon olduğu gerçeğini göz önünde bulundurursak görüntü kalitesi oldukça iyi. Ancak bu fiyat noktasında bile resimlerde daha fazla ayrıntı ve netlik görmeyi çok isteyebilirsiniz. Düşük ışık kamera performansı oldukça iyi ama yine de bu bir bütçe dostu telefon kamerası. Selfie’ler ise güzel ve net görünüyor.

1080p video ortalamanın üzerinde. Çünkü çekimler daha keskin görünebiliyor fakat bu fiyat aralığındaki telefonların çoğunda durum böyle. 1080p selfie videosu ise harika görünüyor. Ses kayıt kalitesi iyi olabilirdi ancak gürültü azaltma veya diğer şeylerin zayıf bir şekilde uygulanmasından kaynaklanan çok fazla arka plan gürültüsü var. Bağlantı devam ettiğinde hiçbir şikayet söz konusu değil. Wifi, Bluetooth ve GPS dahil her şey iyi çalışıyor. Ayrıca çağrı kalitesi ve sinyal alımı iyi.

Sponsorlu Bağlantılar

Redmi Note 5A Batarya İnceleme

Xiaomi telefonlarının çoğu gibi 3080 mAh pil çok iyi performans gösteriyor. Telefonu nasıl kullandığınıza bağlı olarak 8 veya 9 saatlik bir ekran süresi elde edebiliyorsunuz. Telefon, hızlı şarj (Qualcomm Quick Charge 2.0) teknolojisini destekliyor ama normal bir şarj cihazı ile gönderiliyor. Cihazı tamamen şarj etmek yaklaşık 2 saat sürmekte.

Redmi Note 5A İnceleme Sonucu

Redmi Note 5A, Xiaomi’den bir başka bütçe telefonu daha. Yine fiyat için oldukça fazla değer sunuyor ama maalesef son nesil modellerde önemli bir yükseltme görünmüyor. Zaten eski Xiaomi telefonları kontrol ederseniz birbirlerine benzer olduklarını göreceksiniz. Bu fiyat noktasında bile biraz daha iyi bir kamera ve bir parmak izi tarayıcı görmek çok daha iyi olurdu ama genel olarak Xiaomi Redmi Note 5A, bu fiyat için sağlam bir telefon diyebiliriz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com