Kategoriler
İnceleme Özel

Samsung Galaxy S9 İnceleme

Samsung Galaxy S9 inceleme konumuzda Galaxy S9 ile ilgili bütün detayları aktarmaya çalıştık. Fiyatı, alternatifleri, kullanım süresi gibi ekstra bilgileri de aktardık.

Samsung Galaxy S9 İnceleme (Detaylı)

Samsung Galaxy S9 inceleme yazımızda Samsung’un amiral gemisi Galaxy S9’u ele aldık. Öncelikle Galaxy S9 mükemmel boyutlu bir telefon. Avuçlarımız ile bu yumuşak 5.8 inçlik cihazın etrafına sarmak kolay. Parmaklarımız ergonomik olarak S9’un çerçevesi boyunca kavisli kenarlara yaslanıyor. Sağ kenardaki güç düğmesi, sol kenardaki Bixby düğmesi gibi kolay erişilebilen bir konuma sahip. Küçük boyuta rağmen, sol kenardaki ses tuşları, Galaxy S9 Plus’da olduğu gibi hala ulaşılması biraz zor. Telefonun alt kenarında hoparlör ve kulaklık jakı olan bir USB Type-C şarj bağlantı noktası bulunuyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung’un sonunda stereo ses kullandığını görmekten memnun olacaksınız. Kulaklık AKG ayarlı Dolby Atmos ses için hoparlörle çalışıyor. Müzik zengin ve net sese ama zayıf baslara sahip. Bu, Samsung’un önceki akıllı telefonlarından bir adım önde olduğunu gösteriyor ancak Pixel 2’deki çift ön yüzlü hoparlörler daha iyi.

Samsung Galaxy S9 Tasarım ve Ekran İnceleme

Samsung Galaxy S9’un arkası geçmiş yıllardan büyük ölçüde farklı değil. Samsung, yatay kamera ve parmak izi sensörü kurulumunu dikey olarak çevirdi ve parmağınızı daha kolay yerleştirdi.

Ne yazık ki parmak izi modülü kamera çerçevesinden yeterince ayırt edilemediği ve her ikisinin de birbirine çok yakın olduğu için kamera sensörüne dokunmak hala kolay.

Parmak izinden bahsetmişken mikrofiber bir bezi taşımaya hazır olun veya Samsung Galaxy S9 ile bir kılıf kullanın. Aksi takdirde parlak cam sırtındaki leke ve parmak izleri rahatsız edici olabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Büyüklük Samsung Galaxy S9’un gücü. Samsung Galaxy S9, geçen seneki Samsung Galaxy S8’den biraz daha kısa ancak ekranı çevreleyen daha küçük çerçeveler sayesinde 5.8 inçlik ekrana sahip.

Samsung Galaxy S9 Plus ve Samsung Galaxy S9 arasında kaldığınızda daha küçük telefonu tercih ediyoruz.

Büyük bir ekran ve mükemmel bir sese sahip harika bir eğlence cihazı olmakla birlikte rahat ve tutulması kolaydır. Bir yıl kadar olmuş olabilir ancak Samsung’un infinity ekranına bakmaya devam edemeyiz. Samsung, telefonun ön panelinde oturan tüm kameraları ve sensörleri maskeleme çabasıyla ekranın daha yumuşak bir görüntüleme deneyimi yaratan kenarlar ile karışmasını sağlıyor.

5.8 inçlik ekran boyutu Samsung Galaxy S8 ile aynı ancak AMOLED panelde bazı gelişmeler var. Renkler inanılmaz derecede canlı, ancak yine de doğru ve ekran parlak bir şekilde parlıyor.

Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9 Plus gibi bir Quad HD+ (2960 x 1440 piksel) çözünürlüğe sahip. Bu, daha büyük piksellerden daha keskin olduğu için daha da keskin olduğu anlamına geliyor (tam olarak 570 piksel/inç).

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy S9 Performans İnceleme

Samsung Galaxy S9, HDR10’u destekliyor. Dolayısıyla Netflix, YouTube ve HDR10 içerikli HBO gibi uygulamalar bu telefonda en iyi şekilde görünüyor. Elbette Samsung Galaxy S9 Plus’ın daha fazla ekran payı var ancak biz de küçük Samsung Galaxy S9’da gösterileri ve filmleri izlemekten mutluluk duyuyoruz. Samsung Galaxy S9 ve Samsung Galaxy S9 Plus Qualcomm’ın Snapdragon 845 işlemcisine sahip ve yeni yonga setinin mükemmel performans sağlıyor. Uygulamalar hızlı bir şekilde açılıyor ve kullanıcı arabirimi boyunca hareket etmek çoğunlukla düzgündür.

Bizi daha çok etkileyen şey oyun performansı. Snapdragon 845 yongası daha büyük grafik geliştirmelerine sahip. Tekken ve The Sims gibi oyunlar takılma olmadan oynanabiliyor ve bir süre oynadıktan sonra telefon çok ısınmıyor. Skorlar Samsung Galaxy S9 Plus’ta aldığımızdan biraz daha düşük ve bu büyük telefondaki 6 GB RAM’e bağlı olabilir. Normal Samsung Galaxy S9 sadece 4 GB RAM’e sahip.

Çok sayıda çoklu görev yaptığınızda daha fazla RAM yararlı ve aynı zamanda telefonun geleceğine karşı korunmasına da yardımcı olur. Yine de 4 GB RAM çoğu insan için yeterli ve Samsung Galaxy S9’un puanları Pixel 2’den ve neredeyse 2017 yılındaki tüm Android akıllı telefonlarından daha yüksek. Sonuç olarak Samsung Galaxy S9 çok görev, oyun ve günlük görevleri kolaylıkla halledebilir. Bu telefondaki performanstan memnun kalacaksınız.

Samsung Galaxy S9 Kamera İnceleme

Samsung Galaxy S9 Plus ve Samsung Galaxy S9 arasındaki en büyük fark boyut hariç Samsung Galaxy S9 Plus’ın arkasındaki ekstra kamera. Diğer birçok akıllı telefon gibi çift kamera sistemi, 2x optik zoom ve bulanık arka plan efekti için bir Portre Modu ve LG V30 gibi bazı cihazlarda geniş açılı bir kamera gibi özellikler sunuyor. Küçük Samsung Galaxy S9’da bunlardan hiçbirini alamayacaksınız. Ama değişken açıklığa sahip tek bir 12 megapiksel kamera var. Ama şüphesiz fotoğraflardan çok memnun kalacaksınız. Değişken diyafram açıklığı, kameranın iki açıklık arasında geçiş yapabilmesidir. Samsung Galaxy S9’un durumunda f/1.5 ve f/2.4 arasında geçiş yapabilir.

Diyafram, kameranın sensöre ışık girmesini sağlayan deliktir. Samsung Galaxy S9’un f/1.5’i şu anda bir akıllı telefon üzerinde mevcut olan en geniş diyafram açıklığıdır ve bu durum ışığın daha büyük olması nedeniyle daha fazla ışık tutabileceği anlamına geliyor. Çünkü sayı ne kadar düşük olursa, diyafram o kadar geniş olur. Bu kadar geniş bir açıklığa sahip olmanın problemi fotoğraftaki detayların keskin olmamasıdır.

Sponsorlu Bağlantılar

Neyse ki bunların hiçbirini düşünmenize gerek yok çünkü Samsung tüm bu karmaşık mekanik makineleri kullanıcı arayüzünden uzak tutuyor. Sadece kamera uygulamasını açıp deklanşör simgesine dokunun. Samsung Galaxy S9 harika bir fotoğraflar çekiyor. Çoğu zaman f/2.4 diyaframı varsayılan olacak bu yüzden fotoğraflarınız keskin kalıyor ancak zayıf bir ışık algıladığında otomatik olarak f/1.5 diyaframa geçecektir. Bu fotoğraflar Samsung Galaxy S9’un rakiplerinden çok daha parlak ve biraz bulanık olsa da aydınlatma koşullarını dikkate alarak mükemmeldirler.

Ayrıca diyaframları kameranın Pro modunda manuel olarak değiştirebilirsiniz. Daha da etkileyici olan şey Samsung’un çok ses çıkarıcı gürültü azaltma görüntü işlemesi olması. İlginç gelmeyebilir ancak önemli. Hepimiz sadece geceleri fotoğraf çektirerek fotoğrafı bozan çok fazla gürültü elde ederiz. Samsung Galaxy S9 üzerindeki deklanşör simgesine dokunduğunuzda telefon 12 fotoğraf çeker ve daha sonra mümkün olduğunca fazla paraziti ortadan kaldırmak için derler. Örneğin düşük ışıklı fotoğrafları Google Pixel 2 ile karşılaştırdığınızda gürültüdeki farklılık şaşırtıcı ve her zaman daha iyi bir fotoğraf elde edilmesini sağlar.

Ayrıca gerçek hayattan 32 kat daha yavaş olan 720p videoları alabileceğiniz Süper Ağır Çekim özelliği de var. Bu, hızlı hareket eden sahneleri yakalamaya çalışırken alışması biraz zaman alsa da kamera uygulamasına eğlenceli bir ekleme. Samsung ayrıca Apple X’de çıkarılan Animojis’i taklit eden kitabını da AR Emojiyini paylaştı. Daha da önemlisi AR Emoji videoları oluşturmak ve göndermek için kullanılan hareket yakalama teknolojisi hiç de iyi değil. Animojis çok daha üstün. Ancak Animojis gibi bir ay sonra bu özellik hakkında kimsenin konuşmasını beklemiyoruz.

Samsung’un yeniden yapılandırılmış kamerasıyla düşük ışıklı başarılardan gerçekten çok etkilendik ve Süper Ağır Çekim eklenmesi gerçekten eğlenceli. Yine de Samsung Galaxy S9 Plus’ın ikinci kamerasının ekstra paraya değeceğini düşünüyoruz. Canlı Odaklama da kullanışlı ve eğlenceli bir özellik ve Samsung Galaxy S9’daki Selective Focus yazılım sürümü özelliği karşılaştırılamaz.

Bu son iki özellik sizin için önemli değilse Samsung Galaxy S9’un kamerasıyla çok memnun kalacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy S9 Yazılım İnceleme

Samsung Galaxy S9, Android 8.0 Oreo’yu çalıştırıyor ancak Samsung Experience 9.0 kullanıcı arayüzü ile katmanlanıyor. Yazılım, Samsung’un eski TouchWiz arayüzünden çok daha iyi görünüyor ve Samsung Galaxy S9’unuzu kişiselleştirmek için birçok özelleştirme seçeneği var. Örneğin saatin tam rengini kilit ekranında değiştirebilirsiniz. Çok sayıda kişiselleştirme seçeneği harika ve bunaltıcı değiller. Çoğu insan bu ayarlara pek dokunmuyor ancak orada olduklarını bilmek bizi mutlu ediyor.

Bununla birlikte tüm bu özelleştirme ile Samsung’un insanların Bixby düğmesini yeniden oynatmasına izin vereceğini düşünürdünüz. Bixby, Samsung’un ilk kez Galaxy S8’de tanıtılan yapay zeka asistanıdır. Telefonunuzdaki geleneksel dokunma işlevlerini sesinizle gerçekleştirmenin kolay bir yolu olması gerekir. Bazen kullanışlı olabilir ancak genellikle ana sayfa düğmesini basılı tutarak erişebileceğiniz Google Asistan kadar güvenilir ve yavaş olma deneyimini bulduk. Ana ekranın Bixby Home’u açmak için sağa kaydırılması durgun bir hal alıyor ve burada hiçbir zaman yararlı bilgiler bulunmuyor.

Bixby Vision’a (makyaj, yiyecek ve geliştirilmiş anında dil çevirisi de dahil olmak üzere) Bixby kamera parçası için birkaç yeni ekleme var. İkincisi asla tamamen güvenilir değil ama biz Makyaj’ı eğlenceli ve kullanışlı bulduk. ModiFace adı verilen bir şirketten teknolojiyi kullanıyor ve makyaj ürünlerini yüzünüzde katmanlamanıza izin veriyor. Bir ürünün yüzünüze bakma şeklini seviyorsanız bağlantıya dokunup web sitesinden satın alabilirsiniz. Şu anda Makyaj Sephora ürünleri var ama Samsung yakında daha fazlası gelecek.

Bixby can sıkıcı olsa da yazılım açısından en büyük hayal kırıklığı güncellemeler. Bu nedenle Pixel 2 XL modeli en iyi Android telefonumuz olmaya devam ediyor. Çünkü sürüm ve güvenlik güncellemeleri bizim için önemli. Android 8.0 Oreo Ağustos 2017’de çıktı ve Galaxy S8 ve S8 Plus hala bir beta sürümde. Android P’nin ilk geliştirici önizlemesi kullanıma sunulduğunda Samsung Galaxy S9 veya Samsung Galaxy S9 Plus’da 2019’a kadar bekleyeceğinizi unutmayın. Hızlı yazılım güncellemelerini önemsiyorsanız bir Google Pixel edinin.

Samsung Galaxy S9 Pil Ömrü İnceleme

Bir güç kullanıcısıysanız Samsung Galaxy S9’u şarj etmeden bir güne geçirmeyi beklemeyin. YouTube videolarını izlemek, fotoğraf çekmek, video oyunları oynamak ve internette gezinmek için yoğun bir şekilde kullandıktan sonra tam bir gün geçmeyebilir ama özellikle Huawei Mate 10 Pro ile rekabette daha iyi pil ömrü bulabiliyorsunuz. Telefonu fazla kullanmıyorsanız daha iyi pil ömrü göreceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Pili optimize etmek ve mümkün olduğunca fazla zaman elde etmek için cihaz yöneticisi ayarlarına da gidebilirsiniz. Hafif bir kullanımda tam bir günü geçmekte. Telefon hızlı kablosuz ve kablolu şarjı destekliyor. Böylece hızlı bir şekilde tam güce geri şarj etmek için birçok yolunuz vardır.

Samsung Galaxy S9 Fiyat İnceleme

Samsung Galaxy S9, 4.000 TL’den başlayan fiyatlar satın alabilir ya da telefon operatörlerinin aylık ödemelerinden faydalanabilirsiniz. Samsung Galaxy S9, fantastik bir kamera ve mükemmel performans sunan rahat ve kompakt bir telefon. Samsung Galaxy S9 Plus’ın ikinci, çok yönlü kamera için buna değer olduğunu düşünüyoruz. Ancak Samsung Galaxy S9’un mükemmel boyutu göz ardı edilmesini zorlaştırıyor. Daha iyi bir alternatif var mı? Belki. Google Pixel 2 sıvı performansına ve mükemmel bir kameraya sahip olan küçük bir telefon ve hızlı Android sürümü ve güvenlik güncellemeleri elde ediyor. Sorun, çerçevesiz bir tasarıma sahip olmaması. Bu yüzden oldukça eski görünüyor.

İşletim sistemi ile ilgilenmiyorsanız iPhone 8 Plus veya iPhone 8’den daha küçük olan iPhone X her zaman vardır. Her ikisi de Google Pixel 2 ile benzer güçlü özelliklere sahip mükemmel telefonlar ve iPhone X’in de istediğiniz şık bir görünümü var. Sony Xperia XZ2 Compact modeli ise bir başka telefon.

Samsung Galaxy S9’u Kaç Yıl Kullanabilirim?

Samsung Galaxy S9’u 3 yıl ya da daha uzun bir süre kullanmayı bekleyin. IP68 suya ve toza dayanıklı. Bu nedenle su problemlerinden kurtulacaktır. Ancak camla kaplı olduğu için bir kılıfla korumak isteyebilirsiniz. Samsung, yazılım güncellemelerini 2 yıl boyunca yayınlıyor. Bu nedenle performans düşüşlerini görmeye başlayacaksınız. Özellikle de batarya değer kaybetmeye başlayacağında.

Samsung Galaxy S9’u Satın Almalı mıyım?

Evet. Samsung Galaxy S9 Plus’ın ekstra kamerasıyla ilgilenmezseniz Galaxy S9 harika kamera, mükemmel performans ve mükemmel bir donanıma sahip mükemmel bir cihazdır.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy S9 Alternatif Telefonlar

Galaxy S9+
iPhone X
Galaxy S8

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com