Kategoriler
İnceleme Özel

Samsung Galaxy S9 Plus İnceleme

Samsung Galaxy S9 Plus İnceleme – Genel Bakış

Büyük boy 6.2 inçlik kavisli ekranı ve düşük ışık alan çift lensli kamerası sayesinde Samsung Galaxy S9 Plus’dan daha büyük ve daha iyi bir Android telefonu bulamayacaksınız. Elbette, geçen sene Samsung Galaxy S8 Plus gibi görünüyor ancak parmak izi sensörü konumu arkada orta hizalanmış ve hoparlörler şimdi stereo olarak düzeltilmiş. Ama yeni AR Emoji modu biraz abartılıyor ve daha yüksek fiyatı hak etmesi biraz zor. Samsung Galaxy S9 Plus, en büyük ekranı ve en iyi kamerayı tek bir telefonda isteyen kişiler içindir.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy S9 Plus tüm yıl boyunca Samsung Galaxy S8 Plus’a benzemesine rağmen büyük ekran ve mükemmel kameraları sayesinde bugün satın alabileceğiniz en gelişmiş büyük telefon modeli. Tasarımda çarpıcı değişiklikler olmadan yalnızca Samsung Galaxy S8 Plus’ın yinelemeli bir güncellemesi fakat bu, son 11 ay boyunca en iyi telefon modellerinin başında oturan bir Android telefon için yinelenen bir güncellemedir. Bunu durum önemli.

Samsung Galaxy S9 Plus İnceleme

Samsung Galaxy S9 Plus telefonun düşük ışıklı fotoğrafları ve büyük ekranı en belirgin iki özelliği. Yine de Samsung’un 5.8 inçlik Samsung Galaxy S9 modelinde daha pahalı olan bu telefonla satış yapan 6.2 inçlik kavisli Infinity ekranı var. Ayrıca her iki telefonun f/1.5 maksimum diyafram açıklığına sahip gelişmiş bir 12 MP kamerası bulunmakta.

Samsung Galaxy S9+ (Plus) Özellikleri ve Fiyatı

Bu kadar geniş açıklığa sahip ilk telefon olan bu model, Google Pixel 2’den bile daha iyi. Ayrıca düşük ışık ve gürültü azaltıcı özelliklere de sahip. Lila Mor renkli Samsung Galaxy S9+ ise bu yılın Galaxy telefonlarındaki çarpıcı ve etkileyici yeni rengi.

Samsung Galaxy S9 Plus, arkadaki çift objektifli fotoğraf makinesinden de yararlanarak geçen yılki Samsung Galaxy Note8 – ki Samsung Galaxy S9’un arka tarafında bir objektife sahip – ile aynı telefoto yeteneklerini sunuyor. 960 saniyede süper ağır çekim videosu çekebilir ve yüzünüzü AR Emoji sahne ve maskeleriyle boyamak için 8 MP ön yüzündeki kamerayı kullanabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung, geçen yılki telefonlarla ilgili olumsuz geri bildirimleri ciddiye aldı ve arka parmak izi sensörünü akıllıca hizalanmış bir konuma taşıdı. Daha güvenli bir yüz tanımlama kilidi ve İris tarayıcı mevcut. Samsung Galaxy S8 Plus’ın bir başka eksikliğini ele alan Samsung, nihayetinde en iyi ses kalitesi için amiral gemisi telefonlarına stereo hoparlörlere yer veriyor.

Stereo hoparlörler, yüz kilidi, AR Emoji ve dikey olarak yığılmış 12 MP çift kamera özellikleri ile sanki iPhone X özelliklerine sahipmiş gibi geliyor. Samsung Galaxy S9 Plus, Apple’ın yapabileceği her şeyi eşleştirmeye çalışıyor fakat daha büyük bir ekran boyutunda ve 3,5 mm kulaklık jakı ile çalışıyor ve aynı zamanda Google Pixel 2 XL’nin düşük ışıklı fotoğrafçılığını da en iyi şekilde kullanıyor.

İlginç olan ise Apple’ın ve Google’ın telefonlarının Samsung’un kendi telefonları olan Samsung Galaxy S9 Plus’ın en büyük rakibi olmadığı. Artık daha ucuz olan Galaxy S8 Plus, yüksek Samsung Galaxy S9 Plus fiyatından vazgeçen herkes için ideal. Fiyatı ABD ve İngiltere’de geçen yılki Samsung Galaxy S8 Plus’dan daha pahalı.

Samsung Galaxy S9 Plus Tasarım İnceleme

Samsung’un şık görünümlü cam ve metal akıllı telefon tasarımı, ortaya hizalanmış arka parmak izi sensörü, stereo hoparlörler öne çıkan ilk özellikler. Samsung Galaxy S8 Plus’ın boyut farklılıklarını fark etmeyeceksiniz. Samsung Galaxy S9 Plus, Samsung’un metal çerçeveli iki cam panelin eritilmesi ile ilgili tasarım anlayışını sürdürmesi sayesinde satın alabileceğiniz en şık görünümlü akıllı telefon. Samsung Galaxy S8 Plus’tan çok farklı görünmüyor ancak her yıl yükseltilmedikçe ve yıllık yenilik gerektirmedikçe bu önemli değil.

Samsung Galaxy S9 Plus ve Galaxy S9 hem toz hem de su geçirmez. Diğer Android’lerden daha küçük olsa bile, parmak izi sensörü artık daha iyi merkez hizalanmış bir konumda. Ancak cihazın arkası parmak izi lekeleri tutuyor. Samsung, yeni telefonlarının arkasında küçük ama anlamlı değişiklikler yaptı. Parmak izi sensörünü tekrar arkada kameranın altında, merkezde hizalanmış bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy S8 Plus, kameraya bitişik çok kötü bir tarayıcıya sahipti ve kameranın lensini lekeliyordu. Bu, diğer Android telefonlardakilerden daha küçük parmak izi sensör alanı bulmamıza rağmen bir gelişme.

Yeni standout Lila Mor dahil olmak üzere dört renkten birini seçebilirsiniz. Piyasaya sürülen diğer Samsung Galaxy S9 renk seçenekleri arasında ABD, İngiltere ve Avrupa’da Geceyarısı Siyahı ve Mercan Mavisi var. Diğer ülkelerde mevcut olan Titanyum Gri tonu da var. Telefon üzerindeki parmak izlerini görmek istemiyorsanız şık bir Samsung Galaxy S9 Plus kılıfına yatırım yapmanız gerekiyor.

Boyutlar alt ve üst kenar çerçevelerini azaltmak için birkaç milimetre değiştirdi. Bu da telefonun Samsung Galaxy S8 Plus’dan biraz daha kısa olmasını sağladı. Ekranın köşelerine dokunmak için parmaklarınızı uzatmak zorunda kalacaksınız. Hareket halindeyken Google Haritalar’da gezinmek hantal bir iş olabilir. Birçok rakiplerinden farklı olarak Samsung, hem 3.5 mm kulaklık jakı hem de microSD kart yuvası tarafından ayakta duruyor. Ayrıca dijital asistanını çağırmak için telefonun sol tarafındaki Bixby düğmesi var.

Samsung Galaxy S9 Plus Ekran İnceleme

6.2 inç Dörtlü HD + Süper AMOLED kavisli ekran, ön bölümde parmak izi sensörünün olmaması dikkat çeken ilk noktalar. Samsung’un Galaxy S9 Plus telefonundaki 6.2 inçlik ekranı etkileyici olduğu kadar geniş. Bu, şirketin önceki Infinity ekranından farksız. Ancak bu harika bir ekran olacak şekilde düzenlenmiş. Uzun 18.5:9 en-boy oranı, neredeyse tüm akıllı telefonlar için standart oldu. Bir Quad HD+ çözünürlüğü görüntüleyebilirsiniz ancak yine de varsayılan Full HD 1080p’de olağanüstü gözüküyor. Bu, kavisli kenarların, canlı renklerin ve onu öne çıkaran yüksek kontrast oranının birleşimidir.

Ayrıca Samsung’un Galaxy S9 Plus’ın ön yüzünün %90’ını dolduran bir ekran oluşturduğunu da takdir ediyoruz. Burada çok küçük bir çerçeve var ve hiçbir çentik yok. Bu da elinizde büyük, güzel bir ışık huzmesi tuttuğunuzu hissettiriyor. Bu güzel ışık demeti, kavisli ekranın bir araya gelmesi ve bu kadar büyük bir telefonun firmamızın kavraması sonucu yaşadığımız zaman zaman yanlış dokunuşlara eğilimlidir. Metin mesajlarının izlenmesi eğlenceli.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy S9 Plus AR Emoji İnceleme

Samsung’un Apple’ın Animoji’ye verdiği cevap diyebiliriz. Herhangi bir üçüncü taraf uygulamasında kaydetme ve paylaşma kolaylığı da var. Beğenmesin de Samsung’un, Apple’ın Animoji’ye verdiği yanıt AR Emoji ilk olarak Galaxy S9 Plus’ta. Bu, bir 2D görüntüsünü analiz etmek için ön 8 MP kamerayı kullanıyor ve daha sonra 100’den fazla farklı yüz özelliğini bir 3D avatarına eşliyor.

Samsung’un AR maskeleri, kişisel ifadeleri özelleştirilebilir bir avatar üzerine yansıtıyor. Fakat tek bir kamera ve yazılım tabanlı algoritmalarını kullanarak bunu oldukça sert bir şekilde yapıyor. AR Emoji hareketi, Apple’ın iPhone X TrueDepth kamera dizisiyle karşılaştırılamaz. İyi haber, AR Emoji mesajlarını arkadaşlara göndermenin kolay olması. Samsung, evrensel GIF biçiminde ifadelerinizi kaydetmeyi seçmiştir. Samsung marka telefon kullanmayan kullanıcılar, sabit AR tomfoolery’nizi keyifle kullanabilecekler.

Samsung Galaxy S9 Plus Bixby İnceleme

Bixby Voice, her zaman iyi dinlemeyen çok akıllı bir yardımcı iken Bixby Vision, iyi sonuçlarla canlı çeviriler sağlayabilir. Bunlar için internet bağlantısı gerekli. Samsung Galaxy S9 Plus, Bixby Voice ve Bixby Vision ile birlikte piyasaya sürüldü. İlk günden beri yapılmak istenen Siri ve Google Asistan’a rakip olmak için ikna edici bir sanal asistan geliştirmek. Gerçekte komutları takip ederek biraz daha fazlasını yapabiliyor.

Bixby Vision, canlı çeviri gibi özelliklere sahip. Ayrıca yer işaretlerini ve ayrıntılarını belirtmeye ve gıdaları tanımlamaya çalışacak ve gıdadaki kalori miktarını size bildiren yararlı sahip. Ancak yiyecekleri doğru bir şekilde adlandırma yeteneğigeliştirilmeli. Bir makyaj yapmak isterseniz, 8 MP ön kamera kullanılıyor. Bixby Vision, CoverGirl ve Sephora kozmetik markalarıyla ortaklıklar yoluyla çeşitli makyaj, maskara ve rujların üstlendiği yeni bir makyaj moduna sahip. Samsung, “satın alma akışı boyunca size rehberlik etmek için tasarlanmış bir artırılmış gerçeklik özelliği” diyor. Yeni telefonunuz için daha iyi bir teknik demo gibi görünüyor.

Geliştirilmiş Biyometri

Yüz kilidi ve iris tarayıcı artık aynı anda çalışıyor. Samsung Galaxy S9 Plus yüz kilidini ve iris tarayıcı biyometrisinin artık telefonun kilidini açmak için aynı anda çalıştırıyor. Bu özellik, Apple’ın Face ID teknolojisine cevabı. Çoğu zaman çalışıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

iPhone X’de Face ID ile benzer sorunlar yaşanabiliyor. Yüz kilidini açma girişiminin oldukça başarılı. Samsung Galaxy S9 Plus, artık tarayıcıların gözlerinizi ya da yüzünüzü tanıyana kadar isteğe bağlı olarak bildirim içeriğini gizlemenize izin veriyor. Bu gizlilik için harika ama sizi tanıdığı anda kilit ekranını atlayacak ve bildirim için geri dönmeniz gerekecek.

Yeni Hoparlörler

Samsung Galaxy S8 Plus hoparlörden %40 daha yüksek ses veriyor. iPhone X hoparlörlere kıyasla yine de net değil. Bunu gerçekten göremezsiniz ancak Samsung Galaxy S9 Plus, Galaxy S9 ile birlikte Samsung’un amiral gemisi için bir ilk olan ve açıkçası dünyadaki akıllı telefon lideri için uzun süredir devam eden bir ek olan stereo hoparlörlere sahip.

Samsung’un sahip olduğu AKG kulaklıklar, yeni üst kulaklık hoparlörünü ve geri dönen alttan ateşlemeli hoparlörü, Samsung Galaxy S8 Plus’ın tek hoparlöründen %40 daha yüksek olacak şekilde hassas bir şekilde ayarladı. Dolby Atmos için destek yeni akıllı telefona 360 derecelik simüle edilmiş ses getiriyor. Bu iki Samsung Galaxy S9 Plus hoparlörü çok yüksek ve iPhone X hoparlörleri kadar net ses veriyor. Apple, telefonlarını iPhone 7’den bu yana stereo hoparlörlerle donatıyor. Bu yüzden Samsung’u yakından izlemekten memnuniyet duyuyoruz.

Samsung Galaxy S9 Plus Yazılım İnceleme

Yeni yonga setleri %30 daha hızlı ve 6 GB RAM var. Android 8.0 Oreo’ya sahip ve Android P’yi aylarca beklemeyeceksiniz. 64 GB veya 128 GB dahili depolama alanı seçenekleri de var. Galaxy S9 Plus, en hızlı Android telefon diyebiliriz. Hem 10nm yongaları şu anda en yeni ve en akıllı telefonlar ve 6 GB RAM ile eşleştirilmiş. 6.2 inçlik ekranda çok görevli olmak, kusursuz 3B oyun oynamanın ve Samsung Dex’te sanallaştırılmış uygulamaları çalıştırmak için daha fazla alanınız olacak.

Samsung Galaxy S8 Plus ve Note8 performansında %30’luk bir hız artışı mevcut. Samsung Galaxy S9, artık Samsung Experience olarak bilinen oldukça popüler bir Android 8.0 Oreo yazılımın bir parçası olarak menüleri akıcı hale getiriyor. Sadece bir yıl olmasa da Android P güncellemesini aylarca beklemeyin. Samsung’un varsayılan Android sürümü dışında Android’in sürümünden hemen hemen her şeyi beğeniriz.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy S9 Plus’ta 64 GB veya 128 GB dahili depolama alanı ve microSD kart mevcut. Böylece 400 GB’a kadar ek alan ekleyebilirsiniz. LG ve Apple artık cihazlarını 256 GB’a yükseltiyor. Çok miktarda 4K video çekmek istiyorsanız microSD kart bir zorunluluk haline geliyor.

Samsung Galaxy S9 Plus Kamera İnceleme

Dünyanın ilk f/1.5 diyafram açıklığına sahip telefonu. Çift diyafram teknolojisi insan gözü gibi çalışıyor. 960fps ağır çekim video yakalama eğlenceli. f/1.5 diyafram – ki budaha karanlık sahneler için daha fazla ışık çekiyor – arasında bir f/2.4 diyaframı – ki fotoğrafların aşırı pozlanmış hale gelmesini önlemek için çekilen ışık miktarını azaltıyor – arasında geçiş yapan Çift Diyafram teknolojisine sahip. Samsung, insan gözünün ışığa sağladığı uyumu taklit ettiğini belirtiyor.

Samsung Galaxy S9 Plus artık Samsung Galaxy S8 Plus’a kıyasla %30 daha az gürültü ile %28 daha fazla ışık alabilir. Ayrıca Samsung’un DRAM’i görüntü sensörü yığına ekleyerek fotoğrafların 3 kareden oluşan 12 karelik bir kompozitden oluşmasına imkan veriyor. Samsung, LG’nin yeni LG V30S ThinkQ ile saf yazılım AI yaklaşımının aksine önemli bir kamera donanımı değişikliği yaptı ve sonuçlar kendileri çok iyi.

Tüm bu çığır açan kamera teknolojisi, birileri loş ışıklı pub ve moody restoran fotoğraflarınızda daha fazla ışık yakıyormuş gibi görünüyor. Aslında Galaxy S9 Plus’ı kullanarak bir akıllı telefonda en parlak fotoğrafları göreceksiniz. Bununla birlikte bunun dezavantajları da var. Fotoğraflar, pürüzsüz veya mumlu bir cilt ve gece genel bir doku eksikliği ile aşırı işlenmiş görünebiliyor. Ayrıca nesnelerin zor hareket etmesine rağmen göz kamaştırıcı hareket bulanıklığını tespit etmek de daha kolay. Fotoğraflar, iPhone X ve Google Pixel 2 XL ile çekilen fotoğraflardan daha parlak. Ama Samsung’un kamerası, parlaklık adına dokuyu çıkarmayı seviyor.

Kameralar Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus arasında farklı. Samsung’un daha büyük telefonu Note8’in çift objektifli kamera özelliğini devralıyor ve bu da ona optik olarak yakınlaştırılmış fotoğraflar için bozulma olmadan bir telefoto lens veriyor. Bu ikinci mercek aynı zamanda hiç de kusursuz görünmeyen fakat Google Pixel 2 ve iPhone X’in yapabildiği arka plan bulanıklığı efektleriyle eşit olan bokeh açısından zengin “Canlı Odak” portre fotoğraflarına olanak tanıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy S9 Plus Ön Kamera İnceleme

Ön kamera, Samsung’un telefonlarına şimdiye kadar benzersiz olan otomatik netleme özelliğine sahip 8 MP sensör kullanarak Galaxy S8 Plus’tan Galaxy S9 Plus’a geçmedi. Bu selfie kamerasından çekilen fotoğraflar parlak ama doygunlukta çok yüksek. Samsung’un renkleri yumuşatma eğilimi, arka kamerayı kullanan manzara çekimleri de dahil olmak üzere her şey için çalışıyor. Cilt tonlarının iPhone X’in daha doğal tonlarından biraz daha kırmızı görünmesine neden olabilir.

Samsung’un en iyi yaptığı şey, Apple ya da Google’ın ürettiği her şeyden çok daha iyi olan sağlam ve kullanımı kolay bir kamera uygulaması yapması. Mod değiştirme, 6.2 inçlik vizörde hemen hemen her yerde kolay bir soldan sağa kaydırma ile yaılıyor. Ön ve arka kameraları değiştirmek için ekranda yukarı veya aşağıya doğru sezgisel bir kaydırma yapmakla birlikte selfie kamera zamanlayıcısını tetiklemek de zahmetsiz bir açık el hareketi ile mümkün. Belki de en iyi özellik kamera uygulamasını başlatmak için en hızlı yolu kullanmak. Sadece fiziksel uyku/uyanma tuşuna iki kez basmanız yeterli.

4K@60fps Video ve Süper Yavaş Çekim Video

Samsung, saniyede 60 kare çözünürlükte 4K çözünürlükte video kaydetmek için beş dakikalık makul bir limit ekledi. Bu mod keskin olsa da optik görüntü sabitlemesine sahip değil ve izleme otomatik netlemesini desteklemez. Kararların geri kalanı, 4K@30 fps’den aşağı, OIS’e sahip ve görüntüleri geçen yılki gibi akışkan görünüyor. Samsung ayrıca yerden tasarruf etmek için yeni HEVC formatında normal hızlı video kaydetme seçeneği sunuyor.

Görünüşe göre daha düşük 720p HD çözünürlükte de olsa kaygan görünümlü süper yavaş çekim videosunu 960fps’de yakalayabilirsiniz. Eğer ışık ideal değilse grenli olur. Ama yavaş hareket efektleri kesinlikle büyüleyici. Sony Xperia XZ1 ve XZ1 Compact ile eşleştiriyor. 240fps normal yavaş video, 1080p Full HD’ye kadar çıktı. Samsung bize, ağır çekimin otomatik olarak en popüler video modu olduğunu ve burada kullanmaya devam etmenin bir nedeninin daha olduğunu söyledi. Samsung Galaxy S9 Plus, hareket algılandığında yavaş çekim videosunu kaydetmeye başlayabiliyor.

Samsung Galaxy S9 Plus Pil Ömrü (Batarya) İnceleme

3.500 mAh batarya kapasitesiyle Galaxy S8 Plus ile aynı pil ömrüne sahip. Ama hızlı şarj daha hızlı. Daha yeni bir Samsung amiral gemisinde alabileceğiniz en büyük batarya. Samsung Galaxy S9 ve S9 Plus’a güç veren yeni ve daha verimli yonga setlerinden birkaç saat daha fazla yararlanmak mümkün değil.

Samsung, belki de anlaşılabilir bir şekilde patlamaya yatkın Galaxy Note 7 ile yaptığı hatalar göz önüne alındığında pil kapasitesinin sınırlarını zorlamıyor. Samsung Galaxy S9 Plus ile birlikte verilen şarj cihazıyla 15 dakika %0’dan %19’a, 30 dakika ise %38’e şarj ediliyor. 45 dakika sonra telefonun şarjı %58 oldu. %100’e ulaşmak için yaklaşık 1 saat 45 dakika sürüyor. Samsung ayrıca hızlı kablosuz şarj etmeyi de destekliyor ve bir dizi kablosuz şarj aksesuarı satıyor. Onun Qi kablosuz şarj yöntemi hala kablolu şarj hızları kadar hızlı değil ama bir iPhone X’i kablosuz olarak şarj edebileceğinizden daha hızlı.

Samsung Galaxy S9 Plus Artıları

  • Etkileyici düşük ışık kamerasına sahip.
  • İyi ve düzgün hizalanmış parmak izi sensörü var.
  • Loud stereo hoparlörler ile geldi.

Samsung Galaxy S9 Plus Eksileri

  • Galaxy S9’a göre yüksek fiyat farkı var.
  • Bixby performansı iyi değil.

Samsung Galaxy S9 Plus İnceleme Sonucu

Samsung Galaxy S9, Samsung’un gerçekten büyük boyutta sunduğu en iyi ürünü. 6.2 inçlik kavisli ekranı hiçbir şey değişmemiş gibi görünse bile geniş ve zarif görünümlü. Parmak izi sensörü şimdi arkada ideal ve orta hizalı bir noktada. Hoparlörler nihayet Samsung amiral gemisi üzerinde gecikmiş bir stereo ses veriyor ve en önemlisi düşük ışık odaklı kamera karanlıkta parlak fotoğraflar çekiyor. Süper ağır çekim kamerasından da kurtulduk. Kesinlikle en iyi kameralı telefon yarışması.

Galaxy S9 Plus aynı zamanda yeni çipleri daha hızlı performans sağlıyor. Daha fazla RAM’i var ve sanal asistanı daha akıllı. Ama yine de eksiklikleri var. AR Emoji’de sürpriz olmayan bir özellik. Galaxy S9 Plus’a sahip olmak için üç büyük engel var. İlk olarak, büyük eller için kullanılan büyük bir telefon. Eğer bu sizin için sorun ise ama ekstra ekran alanı, RAM ve pil ömrünü beğendiyseni tek elle kullanım için normal boyuttaki Samsung Galaxy S9’ı tercih edin. İkincisi Samsung Galaxy S9’dan daha pahalı. 0,4 inçlik ekstra ekran alanı ve daha fazla güç için çok fazla fiyat farkı var. Üçüncüsü ise Galaxy Note 9’un Ağustos ayında tanıtılması bekleniyor ve Note telefonları, Samsung’un S seviyesindeki amiral gemilerinden tarihsel olarak biraz daha büyük ve dikkate değer ölçüde daha iyi ve kullanışlı bir S Pen içerir.

Samsung Galaxy S9 Plus Alternatif Telefonlar

iPhone X
Galaxy S9
Galaxy S8 Plus
Mate 10 Pro
LG V30

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com