Kategoriler
İnceleme

Samsung Galaxy Tab A (2017) İnceleme

Samsung Galaxy Tab A (2017) Nasıl Bir Tablet?

Galaxy Tab A (2016) tablet modelinden sonra 017 yılının son çeyreğinde Galaxy Tab A (2017) modelini çıkaran Samsung, Tab A daha önceki serisindeki tabletlere benzer özelliklere sahip olmasına rağmen bu model ilk VoLTE desteğini içermektedir. Ayrıca 5000mAh kapasitesinde büyük bir bataryada mevcut. Tabletin kutusunu açtığınız zaman karşınıza Samsung Galaxy Tab A 2017, 2 pinli şarj cihazı (5V-2A) USB Type-C Kablo, SIM ejektör aracı, Hızlı başlangıç kılavuzu ve garanti bilgileri çıkıyor. Gelin incelemeye geçmeden önce kısaca özelliklerine bakalım.

Sponsorlu Bağlantılar

Samsung Galaxy Tab A (2017) Kutu Açılışı
Standart bir mobil cihaz kutusuna sahip Samsung Galaxy Tab A (2017) tabletin kutusunu açtığınızda karşınıza ilk olarak…

Samsung Galaxy Tab A (2017) Kısaca Özellikleri

  • 8.0 inç (1280 x 800 piksel) IPS LCD ekran
  • Adreno 308 GPU’lu 1.4GHz 4 çekirdekli Snapdragon 425 işlemci
  • 16GB depolama alanı ile 2GB RAM (microSD ile genişletilebilir hafıza)
  • Android 7.1 işletim sistemi
  • Nano-SIM
  • LED Flash, f/1.9 diyafram, otomatik odaklanma, ile 8MP arka kamera
  • 5MP ön kamera
  • ivmeölçer sensörü
  • Boyutlar: 212.1 x 124.1 x 8.9 mm
  • Ağırlık: 364 gram
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, WiFi Direct, hotspot, Bluetooth 4.2, GPS, microUSB 2.0
  • Çıkarılamaz 5000mAh batarya
Samsung Galaxy Tab A (2017) Özellikleri ve Fiyatı
Bu modelin 8.0 inç ekranı, 8 MP arka kamerası, çıkarılamaz 5000 mAh bataryası bulunmakta. 4 çekirdekli işlemcisi olan…

Galaxy Tab A (2017) Ekran, Donanım ve Tasarım İnceleme

Tablet sadece 188 ppi değerinde bir piksel yoğunluğunda ve 1280 x 800 piksel çözünürlükte 8 inç TFT ekrana sahip. Ekran biraz parlak olduğu için güneş ışığı okunabilirliği en iyi değil ancak görüş açısı iyi. Ekran 16:10 en-boy oranına ve 124.1 mm genişliğe sahip olduğundan okumak ve tek elle kullanım için iyi ancak sesli aramalar için büyük bir tablet kullanarak garip görünmek istemezsiniz.

Diğer birçok tablete kıyasla biraz ağır olduğundan rahatça tutamıyorsunuz. Samsung, koruma için herhangi bir çizilmeye karşı dayanıklı cam kullanıp kullanmadığını ise belirtmedi. Ekranın üstünde bir kulaklık bölümü var. Bunun yanında selfie ve görüntülü sohbetler için iyi bir 5 megapiksel kamera mevcut. 1080p çözünürlükte videolar kaydedebilirsiniz. Yakınlık sensörü bulunmadığından dolayı arama yaptığınızda ekran pil tasarrufu yapmak için kapanmıyor.

Ayrıca otomatik parlaklık ayarı için bir ortam ışığı algılayıcısı yok. Otomatik yönlendirme için yalnızca ivmeölçer var. bildirim ışığı, jiroskop, manyetometre veya manyetik algılayıcıdan yoksun. Fiyat aralığındaki çoğu tablette en az ortam ışığı algılayıcı bulunmakta.

Ekranın altında her iki tarafta da menü ve geri düğmeleri ile birlikte Samsung imzalı Home tuşu var. Bunlar arkadan aydınlatmalı değil. Sağ tarafta güç tuşu ve ses tuşları var. Üstte 3.5mm ses çıkışı ve ikincil bir mikrofon var. Tablet bir Snapdragon SoC ile güçlendirildiğinden Qualcomm 4G etiketini de görebilirsiniz. Alt kısmında bir hoparlör ızgarası, birincil mikrofon ve USB Type-C bağlantı noktası bulunur. Nano SIM yuvası ise sol tarafta tek bir tepside düzenlenmiş bir microSD yuvası ile birlikte bulunuyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Tabletin arkasında orta kısımda metal benzeri bir yüzey, antenlerin bulunduğu üst ve alt kısımlarda plastik kaplama var. Arka bölümde, altındaki LED flaşlı 8 megapikselli otomatik odaklı bir kamera bulunmakta. Ayrıca bir Samsung markası da yer alıyor. Arka kapağın altında 5000mAh büyük bir pil bulunuyor. Böylece 364 gram ağırlıkla önceki Galaxy A serisi tabletlerden daha ağır. Genel olarak yapım kalitesi iyi ama daha iyi olabilirdi.

Galaxy Tab A (2017) Kamera İnceleme

8 megapiksel otomatik odaklamalı arka kamera bir tablet için günışığında iyi görüntüler yakalayabilir ancak bulutlu koşullarda bazı görüntüler donuk olacaktır. f/1.9 diyafram sensörü sayesinde makro çekimler oldukça iyi.

Ayrıca HDR seçeneği de var. Düşük ışık koşullarında ise LED flaş yardımcı oluyor. Pro, Panorama, Sürekli çekim, Gece, Spor, Ses ve Atış ve Hareketli GIF dahil olmak üzere farklı filtreler ve modlar yer almakta. 30 fps’de 1080p HD çözünürlükte videolar kaydedebilirsiniz. Son olarak ikincil mikrofon sayesinde video düzgün ve ses net.

Galaxy Tab A (2017) Yazılım İnceleme

Ağustos 2017 için Android güvenlik düzeltme eki ile Android 7.1.1 (Nougat) işletim sistemine sahip. Samsung tabletin Oreo güncellemesi alıp almayacağını belirtmedi. Arayüz olarak TouchWiz UX’e kıyasla daha rafine olan Samsung’un yeni arayüzü Samsung Experience 8.5 sürümü var.

Açılır bildirim gölgesi üstte sekiz geçiş ve daha sonra aşağı hızlıca kaydırdığınızda daha fazla seçenek gösteriyor. Varsayılan olarak ayrı uygulamalar düğmesi yerine varsayılan olarak dikey kaydırma arayüzü vardır. Dolayısıyla ana ekran ile uygulama tepsisi arasındaki gezinme için yukarı veya aşağı doğru hızlıca kaydırmanız gerekiyor. Ayrıca giriş ekranına uygulamalar ekranı düğmesini ekleme seçeneğiniz de var.

Sponsorlu Bağlantılar

Aynı anda birden çok uygulamayı bir klasöre kolayca taşıyabilirsiniz. Uygulamayı açmaya gerek kalmadan uygulamaları kaldırma gibi görevleri gerçekleştirmenize olanak tanıyan hızlı seçenekler menüsünü açmak için bir uygulama simgesine dokunup basılı tutmanız yeterli. Uygulama simgeleri ve tipografi de yeni tasarım diline göre değiştirilmiş. Gelişmiş özellikler seçeneği Galaxy Apps ve Play Store’dan indirilen oyunlarınızı kolay erişim için bir yerde toplayan Oyun Başlatıcı’ya (Game Launcher) sahip. Diğer Android cihazlarına benzer şekilde “Çoklu Pencere” modu da bulunuyor.

Diğer seçenekler ekran görüntüsünü yakalamak için Palm hızlıca kaydırma, cihazınızı cevaplamadığınızda çağrıları cevaplamanızı veya yeni mesajları almanız için cihazınızı ayarlamanız için Akıllı uyarı, avuç içi hareketlerini kullanarak veya cihazın ekranına bakarak gelen aramaları veya alarmları susturmak için sessize almayı içeriyor. Alıcılara mesajla birlikte ses kayıtları da dahil olmak üzere Güç tuşuna üç defa basarak SOS mesajı göndermek için Panik modu ve Doğrudan Paylaş seçenekleri de mevcut.

Aygıt bakım seçeneği aygıtınızın pil ömrünü, depolama alanını, RAM kullanımını ve güvenliğini tek bir yerde yönetmenizi sağlıyor. Kişisel verilerinizi ve bilgilerinizi kaydetmenizi sağlayan “Samsung Güvenli Klasör”e de sahipsiniz. 2GB RAM’den 1.85GB kullanılabilir durumda. Varsayılan uygulamalar arka planda çalışırken yaklaşık 936MB RAM size kalıyor. 16GB dahili depolama alanından 9.5GB depolama alanı kullanılabilir.

Galaxy S8 serisinde ilk kez tanıtılan Bixby Assistant da tablette bulunuyor. Bixby ekranını görüntülemek için sola kaydırın. Her zamanki gibi yardımcı program uygulamaları ve Samsung Apps dışında Microsoft Uygulamaları (Word, Excel, PowerPoint, OneDrive, OneNote ve Skype) ile birlikte geliyor.

Varsayılan müzik çalar Google Play Müzik. Ayarlardan etkinleştirilebilen ekolayzır, Surround ve Tube Amp Pro ses efektlerine de sahip. Tüm bunlar kulaklıktan dinlerken sesi geliştiriyor. Kulaklık üzerindeki ve hoparlör çıkışındaki ses iyi. Yerleşik video oynatıcı çeşitli biçimlerde oynatılabiliyor. FM Radyosu ise yok.

Sponsorlu Bağlantılar

Numara tuşlama ve mesajlaşma bölümü tanıdık bir kullanıcı arabirimine sahip. Mesajlaşma bölümü bir tablet olduğundan iki bölmeli düzene sahip. Varsayılan olarak Samsung klavyesi ile birlikte geliyor. Bağlantı seçenekleri ise şunları içeriyor; WiFi a/b/g/n (2.4 + 5 GHz) HT40, Bluetooth 4.2 ve GPS + GLONASS/Beidou. Reliance Jio için Voice-over-LTE (VoLTE) desteğiyle 4G bağlantı özelliği ve USB OTG desteği de var.

Galaxy Tab A (2017) Performans İnceleme

Performansa gelince tablet dört çekirdekli Snapdragon 425 işlemci seti ile güçlendiriliyor. Bu da çekirdek başına 1.4GHz hızında saatte dört ARM Cortex A53 çekirdeğe sahip ve ekranı çalıştırmak için fazlasıyla yeterli olan 2GB RAM içermektedir. Uzun süreli 4G kullanımında ve oyunlarda tablet biraz ısınıyor ancak ele alınmayacak kadar çok sıcak olmaz. Performansı herhangi bir gecikme olmadan iyi. Aynı zamanda 500MHz Adreno 308 GPU’ya sahip. Bu güçlü bir SoC olmadığından GPU sadece ortalama seviyede. Yani oyun performansı diğer tabletlerle paralellik göstermiyor.

Galaxy Tab A (2017) Batarya İnceleme

5000mAh kapasitesindeki pil ile şarj, düşük çözünürlüklü bir ekrana sahip olduğu için ortalama kullanımda bir günden fazla sürer. Dizi izleme, internete göz atma ve gündelik oyun gibi yoğun kullanımlarda 1 günün altına düşebilir. Hızlı şarj desteğine sahip olmadığı için şarj etme süresi biraz uzun sürüyor.

Galaxy Tab A (2017) Artıları

  • VoLTE ile 4G desteği
  • İyi pil ömrü
  • İyi performans

Galaxy Tab A (2017) Eksileri

  • Ortam ışığı ve yakınlık sensörleri yok
  • Fiyat biraz yüksek olmuş

Galaxy Tab A (2017) İnceleme Sonucu

Genel olarak tablet, Samsung’un orta sınıf bir tablet modellerinden birisi. Ancak 1080p ekran sunan diğer tabletlere kıyasla biraz daha pahalı. Tabletlerde nadir bulunan iyi performans ve iyi pil ömrü sunan 4G VoLTE arama desteği var ancak en önemli sensörlerden yoksun. Ülkemizde henüz satışı yok ve fiyatı 199 Dolar. Türkiye’ye geldiğinde vergilerle beraber fiyatı da biraz yüksek olacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com