Kategoriler
Teknoloji

Telefon, Tablet ve Bilgisayarların Kullanım Süreleri Artıyor

Bilgisayarların Kullanım Süresi Arttı

Intel CEO’su olan Krzanich, bilgisayarların kullanım süreleri ile ilgili bir detayı belirtti. Buna göre insanlar sahip oldukları bilgisayarları yenilemeden uzun bir süre kullanmaktalar. Hatta şimdiye kadar 4 yılda bir bilgisayar yenileyen PC kullanıcıları artık bilgisayarlarını 6 yılda bir yeniliyor. Bu durum iPad modellerinde de benzer. İnsanlar satın aldıkları iPad tabletlerini yıllarca kullanmakta ve yenileme süresini uzatmakta.

Sponsorlu Bağlantılar

iPhone Satışları Düştü

İnsanların kullandıkları bilgisayarları yenileme süresi artması artması tablet ve akıllı telefonlara da yansıdı. Hatta iPhone marka akıllı telefonların satışı dahi düştü. Bunun nedeni hem insanların telefonlarına daha çok dikkat etmesi hemde daha ucuz olan Android telefonlar.

Yüksek Özellikli Telefonlara İhtiyaç Yok

Telefon Tablet ve Bilgisayarların Kullanım Süreleri Artıyor

İnsanlar 3.500 TL değerindeki iPhone ile de 1.000 TL değerindeki bir Android telefon ile de YouTube, Spotify, Facebook, Twitter, Instagram v.b. kullanabilmekteler. Dolayısıyla yüksek özellikli telefonlara pek ihtiyaç yok gibi. Ayrıca akıllı telefonları Chromecast gibi cihazlarla TV’de, akıllı saat gibi başka cihazlarda kullanabilmekte bu telefonların ömürlerini uzatmakta.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com