Kategoriler
Teknoloji

Titan Zeus TV – 370 inç İle Dünyanın En Büyük ve En Pahalı Televizyonu

Dünyanın En Büyük Televizyonu

Şimdiye kadar nadiren de olsa çok büyük ekranlı televizyonlar gördük. Samsung, dünyanın en büyük televizyonlarını yapan şirketlerden birisi. Bu yıl başında yapılan CES 2014 teknoloji fuarında da bu büyük ekranlı televizyonlarını görücüye çıkarmıştı.

Bunlardan birisi 110 inç boyutunda (detaylar burada), diğeri ise 105 inç ebatında kavisli (detaylar burada) televizyonlardı. Ama bütün bunlar artık geride kaldı. Çünkü 350 inçlik televizyon herkesi hayretlere düşürdü.

Sponsorlu Bağlantılar

Maliyeti 1.6 Milyon Dolar

İngiliz bir marka olan Titan Screens, kimliğinin gizli kalmasını talep eden bir müşterisi için dünyanın şimdiye dek gördüğü en büyük televizyonunu üretti. 1 milyon İngiliz Sterlini (1.6 milyon dolar)’a mâl olan Titan Zeus adlı TV tam tamına 370 inç boyutlarında! Benzeri boyutlardaki bir akıllı televizyonu en son Panasonic tarafından üretilirken görmüştük.

Titan Zeus
Titan Zeus

Panasonic’in dev televizyonu 150 inç boyutunda ve 4K görüntü teknolojisine sahipti. 370 inç’lik canavar Titan Zeus, 8 metreye 5 metre boyutunda, tek kelime ile heybetli bir cihaz. İç mekanlarda kullanımı sıkıntı yaratması muhtemel Titan Zeus TV’nin kime üretildiği sır gibi saklanırken, cihazın Cannes’ta ikinci bir versiyonla karşımıza çıkacağını hatırlatalım. İkinci televizyon Cup Media adlı şirket tarafından 2014 FIFA Dünya Kupası’nı canlı olarak yayınlamak amacıyla da kullanılacak.

Dünyanın En Büyük Televizyonunun Fiyatı Ne Kadar?

Aslına bakarsanız bu TV’nin gerçek fiyatı açıklanmadı ancak tam olarak 1.6 milyon dolara mal edildiği söylendi. Ayrıca 4:3 ekran oranına sahip olan Titan Zeus TV, 4K çözünürlük sunuyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com