Kategoriler
Ne & Nasıl

Twitter için İşlemlerinizi Kolaylaştıracak Araçlar

Twitter Yardımcı Araçlar

Ülkemizde milyonlarda twitter kullanıcısı olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Kullandığımız twitter sosyal paylaşım sitesinin yanında kullanıcıların işlerini oldukça kolaylaştıracak bazı servisler bulunmaktadır. Bunlardan haberleri olanlar bilgisayar başında çok daha eğlenceli zamanlar geçiriyorlar. Haberdar olmayanlar ise bir yerden sonra işkence çekmeye başlarlar. Peki işlerimizi bu kadar kolaylaştıran servisler neler?

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter Araçları ile İşlemler Hızlı ve Kolay

Twitter’ın bu kadar sevilmesi ve dolayısıyla popüler hâle gelmesinden sonra çeşitli fikirlerden doğan üçüncü parti araçlar ve uygulamalar Twitter’a entegre edilmeye başlandı. Ölçümler, siz takip ettiğiniz hâlde sizi takip etmeyenleri görebilme, fotoğraflarınızı yükleme vb gibi. Bu ve bunlar gibi yararlanabileceğiniz birçok farklı servis var. Biz de bu rehberimizde üçüncü parti Twitter araçlarını bir araya getirdik.

Twitpic

İlk olarak resim yükleme hizmetinden başlayalım. Twitter’a Twitpic isimli üçüncü parti araç sayesinde kolay bir şekilde fotoğraf yükleyebilirsiniz. Benzer bazı farklı servisler de elbette var. Fakat en fazla kullanılanı Twitpic olduğundan onu konu alıyoruz. Yukarıdaki adres üzerinden erişebileceğiniz web sayfasına Twitter hesabınızla giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen ekrandan yükleme yapabileceğiniz gibi, yine Twitter üzerinden de fotoğraf yükleme hizmetinden yararlanabiliyorsunuz.

Qwitter

Şu an beta sürümüyle ücretsiz şekilde hizmet veren bir diğer araç da Qwitter. Bu servisi ise sizin takip ettiğiniz fakat sizi takip etmeyen kişileri görmeniz için kullanabilirsiniz. Beta şekilde kullanmaya başladığınız bu araç üzerinden size haftalık olarak bildirimler mail olarak gönderiliyor. Siz de doğrudan bir hafta içerisinde Twitter’daki bildirimlerinizi otomatik olarak görüntülemiş oluyorsunuz.

ManageFlitter

Yine Qwitter’ın sizin takip ettiğiniz fakat sizi takip etmeyen kişileri bulmanın dışında ManageFlitter takip ettiklerinizi kolayca yönetme imkanını size tanıdığı gibi aynı zamanda istediklerinizi kolayca takibi bırakmanızı da sağlıyor. Bunlara ek olarak Analytics desteği sayesinde Twitter istatistiklerini de karşınıza getiren uygulama oldukça sade ve basit bir arayüzle tüm bu değerleri ve gerçekleştireceğiniz işlemleri karşınıza getiriyor.

Sponsorlu Bağlantılar

WeFollow

WeFollow dünya genelinde her çeşit farklı sektörden (sanat, haber, TV ve teknoloji gibi.) farklı kişilerin takip edilebilmesi için kullanılabilecek bir servis. Farklı sektörlerden istediğiniz kişilerin hesaplarına ulaşabileceğiniz bu servisin Türkçe versiyonu olarak da aşağıdaki aracı düşünebilirsiniz.

Twitturk

Türkiye’deki farklı sektörlerdeki isimlerin Twitter hesaplarını görüntüleyebileceğiniz yarar bir servis de Twitturk. Ayrıca bu sayfadan paylaşımlar, neler konuşulduğunu saat bazlı görme şansınız var. Aynı zamanda kişi adı girerek popüler tweet’leri görüntüleyebilme imkanı da sunuluyor.

SocialOomph

Twitter zamanlayıcı olarak düşünebileceğiniz SocialOomph adresi üzerinden kolay bir şekilde yazmış olduğunuz tweet’lerin belirli dakikalarda Twitter’a otomatik olarak gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Bu aracın en çok işe yaradığı servis peşpeşe birçok tweet girmektense zamanlama özelliğini kullanarak bu sayede tweet’lerinizi zamana yayarak girdilerinotomatik şekilde yapılmasını sağlamak işinize yarayabilir.

Tweetbeat.it

Bu adreste ise kullanıcı adı ya da hastag yazarak kolay bir şekilde profildeki son tweet’leri görüntüleyebilir, ufak melodik tonlamalarla tweet’leri okuyabilirsiniz. Yani servisin asıl amacı tweet’leri karşınıza getirip alttan ufak bir melodiyle okumanızı sağlamak. Web sayfasını açtığınızda karşınıza gelen arama kutucuğu üzerinden kullanıcı adı ya da konuya dair hastag’ı yazdığınızda karşınıza tweet’ler getiriliyor.

Tweetmeme

Tweetmeme tam olarak farklı konularda atılan tweet’lerin karşınıza getirilmesini sağlayan bir araç. Sitenin en üst kısmında karşınıza kategoriler geliyor. Web sayfası Türkçe içeriği kapsamadığından dünya genelinde atılan tweet’ler algılanıyor ve size onlar gösteriliyor. Kategori seçimi yaptıktan sonra zaten dökümler geliyor. Lakin isterseniz sadece videoları ya da fotoğrafları da görüntüleyebilme şansınız var.

Sponsorlu Bağlantılar

twitter

Twitter Grader

Diğer bir Twitter aracı da Twitter Grader. Twitter’la ilgili çeşitli istatistikleri görüntülemenize imkan tanıyan web sayfasına kullanıcı adınızı girdiğinizde bir süre tarama yapılıyor ve daha sonra istatistikler geliyor. Ardından Grade puanınız gösteriliyor ve buna ek olarak güncellenmeye dair, takipçi sayınız, sizi takip edenlerin sayısı, Twitter’da hesap açtığınız tarih gibi bilgiler de görüntülenebiliyor. Bunlara ek olarak hesabınızla bir başkasının hesabını grafikle kıyaslama şansınız da var.

Şimdilik dokuz adet Twitter aracını bir araya getirdik. Fakat ilerde daha çeşitli işlevler gerçekleştiren, ya da daha gelişmiş özellikler sunan araçlar olduğunda gerekli eklemeyi yapar ya da farklı bir konu daha hazırlarız.

Bu arada Mac OS kullanıcıları için bir süre önce sosyal ağ uygulamaları isimli bir konu hazırlamıştık, ona da aşağıdaki haberimizden erişebilirsiniz:

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com