Kategoriler
Ne & Nasıl Özel

Uzak Bilgisayardaki Gmail Hesabınızı Uzaktan Oturum Kapatma

GMail Oturumunu Açık Unutma

Google mail hizmeti olan gmail hesabı olanlar bazen herhangi bir bilgisayarda gmail hesaplarına girdikten sonra çıkış yapmadan yani oturumu kapat demeden direk olarak sayfayı kapattığı için oturum açık kalıyor. Ardından başka bir bilgisayarda gmailini amak istediğinde gmail doğal olarak “başka bir bilgisayarda açık oturum var” gibisinden buna benzer bir uyarı veriyor.  Böyle bir durumda oturumu açık unuttuğunuz bilgisayardaki gmail hesabınızın oturumunu kapatmanız gerekiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Uzak Bilgisayardaki Açık GMaili Kapatma

Malum artık birçok kişi maillerini Outlook ya da benzeri bir e-posta istemcisini kullanmak yerine Gmail’i tercih ediyor. Ki zaten web tabanlı bu servise birçok farklı e-posta adresimizi bağlayarak gelen iletileri tek bir pencere üzerinde görüntüleme şansına sahibiz. Gün içerisinde birden fazla bilgisayardan e-postalarınıza bakmak zorunda kalıyorsanız muhtemelen kendi bilgisayarınız haricinde de bilgisayarlar kullanıyorsunuz ve e-posta adresinizle beraber şifrenizi de girip oturum açıyorsunuz.

Gmail-uzak-oturum

Fakat bu oturumun kapatılması bazen unutuluyor. İşte tam da bu sırada Gmail ekibinin zekice düşündüğü “uzaktan oturum kapatma” özelliği imdadınıza yetişiyor.

gmail111

Gmail penceresinde sayfanın en altına indiğinizde sağ kısımda “Son hesap etkinliği:” bölümü yer alıyor. Burada “Ayrıntılar” düğmesine tıkladığınız anda karşınıza farklı bir pencere getiriliyor ve bu pencere üzerinden son zamanlarda hesabınızda gerçekleştirdiğiniz etkinlikleri görebiliyorsunuz.

IP adresi farklı bir bilgisayarla karşılaşırsanız ya da ters bir durum sezerseniz üstte yer alan “Diğer oturumları kapat” tuşuna basabilirsiniz. Bu sayede şu an açık olan Gmail hesabınızın yanı sıra farklı bir bilgisayardan açıp, kapatmayı unuttuğunuz hesabınızı doğrudan uzaktan kapatmış oluyorsunuz.

Sponsorlu Bağlantılar

Basit ve işe yarar bir ipucu. E-postalarınızı başkaları tarafından görüntülenmemesi için kritik önem taşıdığını da belirtmekte yarar var.

gmail222

Sponsorlu Bağlantılar

“Uzak Bilgisayardaki Gmail Hesabınızı Uzaktan Oturum Kapatma” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com