Kategoriler
İnceleme

Xiaomi Redmi Note 4 İnceleme

Xiaomi Redmi Note 4 Nasıl Bir Telefon?

Öncelikle Xiaomi’nin ülkemizdeki durumundan kısaca bahsedelim. Xiaomi, maalesef ülkemizde resmi distribütör açmış değil. Bu nedenle ülkemizde satılan Xiaomi modelleri ithalatçı garantili. Ama Xiaomi kullanan tanıdıklarımın hepsi telefonlarından memnun. Zaten şu anda Türkiye’de fiyat-performans açısından en iyi telefon markası Xiaomi. Son 1 yıla kadar bu başarı Huawei’e ait idi. Ama son 1 yılda Huawei fiyat politikasını değiştirdi ve ülkemizdeki diğer yüksek fiyatlı markalar arasına girdi. Gelelim konumuza. Daha önce Redmi Note 3, bu klasmanda en popüler akıllı telefonlardan biri haline geldi. İyi özellikler ve daha iyi fiyatlandırma arasında telefon eleştirmenlerden ve kullanıcılardan övgü aldı.

Sponsorlu Bağlantılar
Xiaomi Redmi Note 4 Kutu Açılışı

Aynı yolda ilerleyen modellerden birisi de Redmi Note 4. Bakalım beklenen başarıyı gösterecek mi? Ama incelemeye geçmeden önce kısaca özelliklerinden bahsedelim.

Xiaomi Redmi Not 4 özellikleri

  • 5.5 inç (1920 x 1080 piksel) Full HD 2.5D kavisli cam ekran, %72’ye kadar NTSC renk gamutu, 1000:1 kontrast oranı
  • Adreno 506 GPU’lu 2GHz 8 çekirdekli Snapdragon 625 14nm işlemci
  • 32GB ve 64GB depolama alanı ile 3GB ve 4GB RAM, microSD ile 128GB’a kadar genişletilebilir bellek
  • MIUI 8, Android 6.0’a (Marshmallow)
  • Hibrid Çift SIM (mikro + nano / microSD)
  • PDAF ile 13MP arka kamera, çift tonlu LED Flaş, f/2.0 diyafram
  • 5MP ön kamera, f/2.0 diyafram, 85 derece geniş açılı mercek
  • Parmak izi sensörü, Kızılötesi sensörü
  • Boyutlar: 151x76x8.45 mm ve Ağırlık: 165 gram
  • 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS + GLONASS
  • 4100mAh batarya

Xiaomi Redmi Note 4 Özellikleri ve Fiyatı

Xiaomi Redmi Note 4 Tasarım İnceleme

Redmi Note 4, Note 3 gibi belli bir tasarım geleneğini sürdürüyor. Ama doğru yerlerde değişiklikler var ve donanımla biraz zaman geçirdikten sonra iyileştirmeler açıkça görülüyor. Tasarım konusunda özellikle cesur hiçbir şey yok ama yakışıklı ve yumuşak görünüş, günlük olarak kullanılması düşünülen bir cihazda iyi çalışıyor. Ön cephe çoğunlukla 5.5 inç ekranın hakimiyeti altında. Tüm ön panel kenarları çevresinde 2.5D eğrileri ile son bulana dek hafifçe eğiriyor. Ekranın üst kısmında yakınlık ve ortam ışığı sensörünün yanında 5MP bir ön kamera bulunuyor. Aşağıda Xiaomi cihazlarında görülen menü düğmelerinin standart aralığını göreceksiniz. Kapasitif tuşlar arkadan aydınlatmalı olup Menü, Home ve Geri tuşlarından ibaret.

Telefonun sağ tarafında Güç tuşunun yanı sıra üste yerleştirilmiş bir ses tuşu bulunuyor. Tuşlar metalden yapılmış ve büyük geribildirim sunuyor. Tuşlar çok iyi tanımlanmış bir hareket sergiliyor ve cebinizde olduğunda bile kolayca basabilirsiniz.

Karşı bölümde Hybrid SIM yuva tepsisi göreceksiniz. Beklenmedik olmasa da bir USB Type-C konektörünün eklenmesi çok iyi olurdu. Hoparlör ızgarası arasına yerleştirilen mikroUSB bağlantı noktası da mevcut. Üst kenarda dizilmiş bir kulaklık girişi ve IR Blaster var.

Sponsorlu Bağlantılar

Telefonun arka kısmı köşelere sıkışıyor ve köşeleri sarıyor. Telefonun üst ve alt kenarları boyunca uzanan anten hatlarını fark edeceksiniz. Kamera modülü ve parmak izi algılayıcı mükemmel simetrik ve aralarında ikili LED flaşla hizalanmış.

Telefonun ağırlığı önceki nesilden çok fazla değişmedi. 165 gram’da Redmi Note 4 sağlam inşa edilmiş ve oldukça yoğun hissettiriyor. Redmi Note 4’ün boyutları 151 x 76 x 8,35 mm ölçülerinde küçük değişiklikler oldu. Telefon ergonomik ve elde mükemmel boyut ve ağırlık hissi veriyor.

Xiaomi Redmi Note 4 Yazılım İnceleme

Redmi Note 4’teki yazılım, arayüz paradigmasının çoklu nesiller arasında hiç değişmedi. Dolayısıyla telefon aşina geliyor. Tüm uygulamalar, widget’lar ana ekranın kendisine yerleştiriliyor. MIUI 8 arayüzü çok ağır bir özel skin ve Android stok tercih edenler için. Bununla birlikte bunlar daha önce gördüğünüz özelliklerin aynısı. Ancak varlığını kesinlikle aynı derecede takdir ediyoruz. Telefon aynı zamanda birden fazla uygulama kopyasını korumanıza izin veriyor. Aynı telefonda iki ayrı WhatsApp hesabı çalıştırmak istiyorsanız ikili uygulamalar özelliğini kullanabilirsiniz. Benzer şekilde uygulamalarınızı şifre koruması kullanarak kilitleyebilirsiniz.

Xiaomi Redmi Note 4 Performans İnceleme

Redmi Note 4 telefon 2.0 GHz hızında çalışan bir Snapdragon 625 işlemcisi ile güçlendirilmiş. Bu bir varyanta bağlı olarak 3GB-4GB RAM’e ek olarak bir Adreno 506 GPU ile eşleştiriliyor. İşlemcinin kendisine gelince yonga seti Snapdragon 652’den daha düşük ve 8 çekirdekli Cortex-A53 yapılandırması var. Performans harika. Arayüz canlandırıcı derecede pürüzsüz ve 64GB varyantda 4GB RAM birkaç aylık kullanımdan sonra bile harika. En yoğun uygulamalardan oyunlara kadar herhangi bir performans kısıtlaması yok. Telefonda oyun açarken bazı diğer cihazlardan biraz daha uzun sürüyor.

Samsung Galaxy J7 Prime ve Xiaomi Redmi Note 4 – Hangisi Daha Hızlı

Xiaomi Redmi Note 4 Ekran İnceleme

5.5 inç boyunca uzanan 1080p’lik bir panel göreceksiniz. IPS paneli Redmi Note 3’ten hiç de fazla değişmedi ve Note 3’ün en iyi ekranlardan birini paketlediği için bu çok güzel. Xiaomi panelin NTSC gamutunun %72’sini kapladığını ve 1000:1 kontrast oranına sahip olduğunu iddia ediyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Belki MIUI arayüzünün özelleştirilebilirliğine teşekkür etmeliyiz ancak telefonun içine yerleştirilmiş bir yardımcı program kullanarak ekran panelinin sıcaklığını değiştirmek mümkün. Ayrıca renk profilini ayarlamanıza yardımcı olan kontrast ayarı mevcut. Parlaklık seviyeleri iyileşmiş ancak oldukça yansıtıcı ekran doğrudan güneş ışığı altında görüntülenmesini zorlaştırmaya devam ediyor.

Dikkat etmeniz gereken nokta Xiaomi Redmi Note 4’te koruyucu camın kullanılıp kullanılmadığını belirtilmiyor ve bu nedenle ekran koruyucusu ile kullanmanızı öneririz.

Xiaomi Redmi Note 4 Kamera İnceleme

Arka kamera 13MP modül ve Faz Algılamalı Otomatik Odaklama (PDAF) ile donatılmıştır. Yazılımın ön yüzünde telefon ISO ve Beyaz Dengesi ayarlamanıza izin veren manuel mod var. Otomatik çekim moduna çekmenizi öneririz ki çekimleri hızlı bir şekilde çekiyor. Burada sadece seçenekler LED flaş ve HDR modu için geçiş var. Video çekimi 1080p’den başlıyor. Tahmin edilebileceği gibi bu kategorideki telefonlar için iyi aydınlatmaya sahip olduğunuz sürece kamera kalitesi oldukça iyi.

Kamera kalitesinin Redmi Note 3’ten küçük bir adım olduğunu gözlemledik. Görüntüler genelde aşırı derecede doymuş durumda ve gölge bölgelerinde bile ayrıntılar iyi korunuyor ancak gürültü biraz var. Belirgin değere sahip olan keskinliği çarpıcı derecede arttıran HDR modu da mevcut. Bazı çekimler HDR’nin açılmasıyla daha görsel olarak çekici görünse de sürekli olarak keskinleşiyorlar.

Xiaomi Redmi Note 4 Bağlantı ve Batarya İnceleme

Redmi Note 4, Xiaomi’nin en yeni cihazlarıyla aynı bağlantı özelliklerine sahip. 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.1 LE ve GPS+, GLONASS standart özellikler. Xiaomi bir IR Blaster’ı içeren son birkaç üreticiden biri olmaya devam ediyor. Çevrenizdeki diğer elektronik cihazları kontrol etmek için Redmi Note 4’te yerleşik olanı kullanabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

64GB depolama alanına sahip modelde yaklaşık 52.4GB kullanılabilir alan var. SIM kart yuvalarından birini vazgeçerseniz depolama alanını genişletebilirsiniz. Telefon USB OTG’yi de destekliyor. Redmi Note 4 çoğu kullanıcıya neredeyse 1.5 gün sürecek kadar iyi 4100 mAh pil ile donatılmış olarak geliyor. Çok çok yoğun kullanımda dahi şarj, tam bir gün yetiyor.

Xiaomi Redmi Note 4 İnceleme Sonucu

Redmi Note 4 kendi başına harika bir cihaz. Yapım kalitesi doğru yerlerde iyileşme sağlamış, pil ömrü ve performans her zamankinden daha iyi ve hatta kamera daha iyi duruma gelmiş. Eğer orta sınıf bir cihaz arıyorsanız Redmi Note 4 alanındaki en iyilerden biri. 64GB varyantı internet üzerinden 1.000 TL civarında bir fiyatla satılmakta. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Xiaomi telefonlar ithalatçı garantili. Bu nedenler MediaMrkt, Hepsiburada.com gibi güvenilir satış yerlerinin garantisi ile satın almanız.

Xiaomi Redmi Note 4 Alternatif Modeller

Motorola Moto G4
Lenovo K6 Note
Lenovo P2
Galaxy J7 Prime

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com