Kategoriler
Mobil

Yeni Bir Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Kriterler

Yeni Bir Akıllı Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yeni bir akıllı telefon satın almaya mı karar verdiniz? Öncelikle teknolojinin her geçen gün geliştiği su götürmez bir gerçek. Akıllı telefonlar son derece gelişmiş ve son teknolojilere sahip olması gerektiğinde de hemfikiriz. Ama eğer akıllı telefonlara yabancı iseniz ve ilk dokunmatik telefonunuzu satın almak istiyorsanız yeni bir akıllı telefon satın almaya karar vermeden önce göz önüne alınması gereken birkaç şey olduğunu bilmelisiniz. Bu yüzden burada akılda tutulması gereken en önemli yani zorunlu beş kriterden bahsedeceğiz. Neden 5 kriter diyoruz? Çünkü bu 5 kriterinn dışında kalanlar biraz ya da tamamen keyfi olmakta.

Sponsorlu Bağlantılar

Ne Kadar Para Harcamalıyım?

Her şey gibi telefonda da ödeme yapacaksınız. Ama satın alacağınız akıllı telefonun fiyatı ne olmalı? 1000 TL’nin altındaki herhangi bir akıllı telefon fiyat etiketi yüzünden daha cazip gelebilir ancak bunlar uzun vadede genellikle kötü fikir olmakta.

Bunun nedeni yazılımın ve donanımın hızla gerilemesi, RAM’ın ve belleğin oldukça zayıf kalması ve kamera kalitesinin bazen fotoğraf çekmeye değmeyeceğidir. Bu nedenle kendinize önce şunu sorun; “Ben bir telefona ne sıklıkla para harcıyorum?” Bu soru belirleyici bir faktör olacaktır. Ancak özellikle Samsung S6 veya iPhone 6 gibi biraz daha eski fakat üst segment modelleri düşünürseniz yaklaşık 2000 TL veya daha fazla para ödemelisiniz.

Akıllı Telefon İçin Sigorta Almalı mıyım?

İnsanların yeni bir telefon satın almasının en önemli nedenlerinden biri de kullandığı telefona talihsiz bir şey olması. Yani kullandığı telefon çalınabilir, düşürülebilir, kırılabilir veya hatta yangın veya suyla hasar görmüş olabilir.

Satın Alınacak En İyi 10 Akıllı Telefon! (Nisan 2017)

Sebep ne olursa olsun sıfırdan başlamak zorunda olduğumuzu ve tamamen yeni bir akıllı telefon satın almamız gerektiğini unutmayın. Bununla birlikte kazaya eğilimli olduğunuzu veya sürekli hırsızlıktan endişe duyduğunuzu düşünüyorsanız bu korkular olmadan yaşayabilmeniz için akıllı telefon sigortası şart.

Sponsorlu Bağlantılar

Hangi Akıllı Telefon Markasını Seçmeliyim?

Apple, Samsung, HTC, LG, Nokia, Sony v.b. Kaç tane telefon üreticisinin bulunduğunu görmek oldukça zor olabilir. Geçmişte Apple akıllı telefon kullandıysanız ve sevdiyseniz o zaman iPhone’a yanlış değildir. Samsung ve HTC her zaman güvenilir ve harika akıllı telefonlar üretme konusunda kendilerini kanıtladılar. Ancak Google, Asus, Huawei ve OnePlus gibi yeni gelen üreticiler, kendi akıllı telefonlarıyla güçlü bir şekilde ortaya çıktılar ve kesinlikle değerlendirmeye etmeye değer.

Akıllı Telefon Alma Rehberi

LG, Nokia ve Sony muhtemelen rakiplerinin popülaritesinden dolayı eskiden olduğundan daha az yaygın ancak fiyat uygun ise düşünülebilir.

Depolama Alanı Ne Kadar Önemlidir?

Kısaca çok önemli. 16GB kağıt üzerinde büyük görünse de aslında düşündüğünüzden daha hızlı tükenebiliyor. Bazı uygulamalar ve oyunlar yüklenen müzik ve video dosyalarını indirdikten sonra fotoğraf çekmeye başlar başlamaz 16GB’lık bir alanın neredeyse bittiğini görebilirsiniz. 32GB ise sahip olması gereken daha iyi ve daha adil bir depolama alanı ancak bugünün akıllı telefonlarının çoğunun standart olarak bu boyuta sahip olduğunu göreceksiniz. Yine de mümkün olduğunca fazla depolama alanına sahip olmanız sizin yararınıza olacaktır. Bazen daha fazla alan için bir microSD kart kullanabilirsiniz.

1000-1500 TL Arası Alınabilecek En İyi Telefonlar (Ekim 2017)

Ama her akıllı telefonun microSD kart desteği olmadığını unutmayın. Son olarak eğer telefon kamerası ile özellikle 4K video çekimleri yapacaksanız ya da en yüksek kalite de fotoğraflar çekecekseniz en az 64GB depolama alanına ve microSD kart desteği olan bir model tercih edin.

Batarya/Pil Ömrü Ne Kadar Olmalı?

İnanılmaz ekran çözünürlüğü, geniş ekran, hızlı işlem hızı, canlı renkler ve olağanüstü ses kalitesi yeni bir akıllı telefonda olmasını istediğimiz şeylerin neredeyse hepsi Ancak pil ömrü çok kötüyse bunların hepsi iyi olur mu? Birçok akıllı telefon kullanıcılarına bir nebze yardımcı olmak için bir “batarya tasarruf modu” ile birlikte geliyor ancak gün boyunca telefonunu sık kullanan birisi iseniz önemli bir pil ömrüne sahip bir modele ihtiyacınız olacak. Ama ekstra bir pil ömrü istiyorsanız o zaman Powerbank satın alabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Satın Alınabilecek En İyi Powerbank Modelleri

Diğer Kriterler

Başta işlemci, kamera, ekran boyutu olmak üzere diğer kriterler biraz veya tamamen keyfidir. Örneğin aynı işlemciye sahip birden fazla model olabilir ya da iki tane 16 MP ön kameraya sahip akıllı telefon arasında kalabilirsiniz. Sizin burada fiyat, batarya, marka gibi kriterleri göz önüne alarak tercih yapmalısınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com