Kategoriler
Android

Android Auto Nedir?

Araçlara Özel Android

Google, birkaç gün önce düzenlediği I/O 2014 etkinliğinde birçok yenilik tanıttı. Bunlardan birisi de Android Auto hizmeti. Android Auto ile birlikte Android işletim sistemi arabalara da giriyor. Android Auto işletim sistemi yeni Android L sürümünün arabalara göre düzenlenmiş halidir. Android Auto hizmeti ne zaman araba içinde olduğunuzu artık bilecek.

Arabalar İçin Android İşletim Sistemi

Temelde bir Android cihazı üzerinde çalışarak Apple CarPlay’den ayrılan Android Auto, bu arayüzü otomobilin ön panelindeki dokunmatik bir arayüze yansıtıyor. Kullanıcılar Android sistemiyle ister dokunmatik ekrandan, isterlerse de sesli komutlardan etkileşim kurabiliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Google Maps ve Google Now İle Hızlı Ulaşım

Otomobilin ekranına bağlandığında, sürüş alışkanlıklarınıza uygun olarak Google ve Google Now tarafından toplanan verilere göre ihtiyaç duyacağınızı öngördüğü bilgileri sunan Android Auto, örneğin sabah vakti işinize giden rotayı, akşam ise evinize dönen yolu kestirmeleriyle birlikte sergiliyor.

Google Haritalar’ın navigasyon özelliğini kullanmak, yol veya kişi aramak ya da mesajlara erişmek için tek yapmanız gereken, aracın direksiyonuna veya dokunmatik ekrandaki tuşa dokunarak sesli komutu girmek olacak. Android Auto özellikle bu yönleriyle Google Now servisini yoğun biçimde hatırlatıyor. Üstelik uygulamanın esasen otomobil üzerinde değil de Android cihaz üzerinde çalışması, otomobil üreticilerinin işini oldukça kolaylaştırıyor.

Android Auto
Android Auto

 

Android Auto uygulamaları, cihazdaki uygulamalar güncellenince güncelleniyor. Ayrıca üçüncü parti geliştiriciler de Android Auto SDK’sına erişerek, sesli komut ile aktif edilebilir uygulamalarını Android Auto’ya eklemek için sırada bekliyor. Android Auto’nun geliştiricilere sunulacağı tarih henüz belli değil.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com