Kategoriler
Özel Yazılım

Bilgisayarda Android Oyunları Oynama

Android Oyunlarını Windows PC’de Oynayın

Oyun oynamak her zaman insanları eğlendirmiştir. Fakat günümüzdeki oyunlar eski zamanlarınkinden çok daha ilginç, bağımlılık yapıcı ve eğlenceli. Ancak insanların çoğunun oyun oynadığı ve zaman geçiren cihazlar genellikle akıllı telefonlar. Zaten Android akıllı telefonlar için çok sayıda yenilikçi ve ilginç oyunlar mevcut ve çıkmaya devam etmekte. Injustice, Call of duty, Clash of Clans v.b. gibi PlayStore’da heyecan verici ve bağımlılık yapıcı çok sayıda oyun bulunuyor. Ama her ne kadar heyecan verici olsa da daha büyük bir ekranda oynamak isteriz. Örneğin bilgisayarda. Çünkü bilgisayarda oynanan oyunlar klavye, fare, joystick v.b. gibi birçok çevre birimi bulunan geniş ekran elde ettiğinde harika bir deneyim sunuyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bilgisayarda kolaylıkla Android oyunları oynamak için bir Andorid emülatör yazılımı gerekli. En iyi 5 Android emülatör yazılımını aşağıda sizlerle paylaşacağız. Windows bilgisayarınızda bu Andorid emülatörlerinden birini indirip en sevdiğiniz Android oyunlarını dizüstü bilgisayarda veya bilgisayarda oynamaya başlayın.

1 – BlueStacks

Bluestacks emülatörü, tüm Android oyunlarınızı bilgisayarda kolayca oynamanıza olanak tanıyan en iyi Android emülatörlerinden birisi. Tamamen ücretsiz olarak indirilebilen bir go-to emülatörüdür. İçerdiği özellikler Android oyunları doğrudan bilgisayarda oynarken sorunsuz bir deneyim sunmak için yeterlidir. Mac, Windows, Android, v.b. gibi birden çok platformu destekler. Bir başka güçlü özellik çok görevlidir. Oldukça kullanışlı ve yararlı özelliklere sahip oyunlar oynarken Whatsapp’ta sohbet etme gibi diğer etkinlikleri yapabilirsiniz. Bluestacks ayrıca Android uygulamalarını geliştiren ve test eden geliştiricileri de destekliyor.

Bluestacks kurulumu çok basittir. Yazılımı indirdikten sonra ayrı bir pencerede açabilirsiniz. Bu yazılımın ortamı ve arayüzü Android’e benziyor. PlayStore’a bağladıktan sonra herhangi bir oyun ya da uygulamayı indirebilirsiniz. Ayrıca Bluestacks ile Whatsapp gibi diğer uygulamaları kurmak da mümkündür. Artık Android oyunlarını bilgisayarda kolayca oynatabilirsiniz.

BlueStacks Resmi Web Sayfasından İndirin

2 – MirrorGo

MirrorGo emülatörü yardımıyla aslında Android telefonunuzu bilgisayarınıza yansıtabilirsiniz. Uygulama Wondershare’in bir yazılımıdır. Kurulumu ve çalıştırılması kolay kullanıcı dostu bir yazılımdır. Android telefonunuzu bilgisayarınızda tamamen aynaladığını söylerken ekran görüntüleri alabilir, telefonunuzu kaydedebilir ve bilgisayarda Android oyunları oynamanın yanı sıra başka şeyler de yapabilirsiniz. Hatta bilgisayarınızın verilerini hızlı bir şekilde Android cihazınıza aktarabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Android cihazınızı sisteme bağlamak oldukça kolaydır. Aynı şeyi WiFi veya bir veri kablosu kullanarak yapabilirsiniz. USB hata ayıklamasının telefonunuzda etkinleştirilmiş olduğundan emin olun. Aksi takdirde Android ile sistem arasında doğru bağlantı oluşturamazsınız. Bunu yaptıktan sonra sistemdeki Android cihazınızda bulunan herhangi bir oyunu oynayabilirsiniz. Artık oyunu bilgisayarınızın tam ekranında oynayabilirsiniz.

MirrorGo Resmi Web Sayfasından İndirin

3 – GenyMotion

GenyMotion emülatörü, Windows bilgisayarda Android oyunları oynamak için kolaylıkla kullanabileceğiniz bir başka büyük Andriod emülatörüdür. Aynı anda güçlü ve kullanımı kolay tam özellikli bir yazılımdır. En hızlı Android emülatörlerinden biri olduğunu unutmayın. Sadece indirip cihazınıza kurmanız yeterli. Sonrasında giriş yapın ve Sanal Android cihazınızı hemen oluşturun.

Bu Android emülatörünün en iyi özelliklerinden bazıları ekran döndürme ve LG, HTC, Samsung, Motorola, Google v.b. dahil geniş bir kütüphaneye sahip. Windows, Linux ve OS X için kullanılabilir. İster ücretsiz isterseniz birçok gelişmiş özellik içeren ücretli sürümünü alabilirsiniz. Bilgisayarda Android oyunları sorunsuz oynayabileceğiniz bir emülatör.

GenyMotion Resmi Web Sayfasından İndirin

4 – ManyMo

ManyMo emülatörü, diğer Android emülatör araçlarından biraz farklıdır. Aslında bu çevrimiçi bir hizmettir. Bu nedenle sisteminize bir yazılım indirmeniz veya yüklemeniz gerekmez. Yapmanız gereken tek şey sitelerini ziyaret etmek ve tarayıcıda emülatörü başlatmaktır. Ayrıca ekran çözünürlüğünü 1280X800, 800X1280, 720X1280 ve daha fazlasını seçmenizi sağlar. ManyMo emülatörü başlattığınızda içeriği sadece Android telefonun yaptığı gibi gösterir. Herhangi bir uygulamaya buradan erişebilirsiniz. Fakat bilgisayarda Android oyunları oynama konusunda bunu bu emülatörle kolayca yapabilirsiniz.

Ayrıca bu emülatörü kullanarak herhangi bir oyunu veya uygulamayı yerleştirmenize izin verir. Denemesi ücretsizdir ve herhangi bir ödeme yapmadan üye olabilirsiniz. Eğer beğendiyseniz temel sürümü için aylık 9 Dolar karşılığında tam sürümü satın alabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

www.manymo.com adresinden resmi siteye ulaşabilirsiniz. Ama site gizlilik uyarısı vermektedir.

5 – Android SDK

Bahsedeceğimiz son emülatör ise Android SDK. Android SDK emülatörü, bilgisayarda Android oyunları oynamak için indirebileceğiniz ve kurabileceğiniz başka bir harika Android emülatörüdür. Fakat diğer emülatörlere kıyasla bilgisayarda bu aracı kullanarak Android ortamı oluşturma süreci biraz karmaşıktır. Ama size kolaylık olması açısından sürecin tüm detaylarını anlatmaya çalışacağız.

Öncelikle Android SDK’yı bilgisayarınıza indirin. AVD Manager ve SDK Manager şeklinde iki ana dosya göreceksiniz. Önce SDK Manager çalıştırıp Android cihazını seçin ve yükleyin. Sonrasında ise ADV Manager açın ve her ayrıntıyı belirterek ADV Manager penceresinin “Create AVD (AVD oluştur)” butonuna tıklayın. Bundan sonra AVD Manager da yeni oluşturduğunuz ADV’yi görebilirsiniz. Üzerine tıklayıp “Start (Başlat)” butonuna tıklayın. İşte sanal Android cihazınız kullanıma hazır. Android oyunları oynamak için oyun mağazasından indirmeniz yeterlidir.

Android SDK Resmi Web Sayfasından İndirin

Yukarıda bahsettiğimiz Andorid emülatörleri ile Android oyunlarını bilgisayarınızın daha büyük ekranında kolayca oynayabilirsiniz. En sevdiğiniz emülatörü seçin ve oyunların tadını çıkarın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com