Kategoriler
İnternet

Bilgisayardan Facebook Girerken Giriş Kodu İstiyor? Kod Nerede?

İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması Gerekiyor Nedir?

Eğer Facebook hesabınızın girişini 2 Farktörlü kimlik doğrulaması şeklinde ayarladıysanız bu kodu sorması normal. İnternet tarayıcınıza şifrenizi kaydetmezseniz ya da bir şifre kaydetme programı/eklentisi kullanmazsanız Facebook hesabınıza her girdiğinizde bu giriş kodunu ister. Nedeni de dediğimiz gibi 2 faktörlü kimlik doğrulaması şeklinde ayarladığınız için.

Sponsorlu Bağlantılar

Kodmatik Nerede? Giriş Kodunu Nereden Bulacağım?

Tarayıcının istediği giriş kodunu telefonunuzdaki Facebook uygulamasının Kodmatik bölümünden alacaksınız. Bunun için Facebook uygulamasına girin. Sol taraftaki 3 çizgiye dokunun.

Çıkan menüden Kodmatik seçeneğini bulun.

Kodmatik seçeneğine dokunduğunuz zaman size bir kod verecek.

Bu kodu 60 saniye içinde bilgisayarınızda Giriş Kodu istenen yere yazarak giriş yapmanız gerekir.

Bilgisayara Giriş Kodunu girdikten sonra Facebook sizden kullandığınız bu tarayıcıyı ayarlara kaydedeyim mi soracaktır. Eğer kaydet derseniz bu tarayıcı ile her girdiğinizde sizden Giriş Kodu istemeyecektir. Eğer kaydetme derseniz bir sonraki girişinizde tekrar sizden Giriş Kodu isteyecektir.

PC Facebook Onay Kodu İstiyor? Onay Kodu (Kodmatik) Nasıl Öğrenilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Neden Giriş Kodu İstiyor?

Facebook Giriş Kodu istemesinin 2 nedeni var. Birisi ilk defa bir tarayıcıda Facebook hesabınıza giriş yapıyorsunuzdur. İkinci nedeni ise kullandığınız internet tarayıcısının geçmişini el ile ya da CCleaner gibi program ile sildiğiniz içindir.

Aynı Kodu Telefonumda İsterse Nasıl Yapmalıyım?

Eğer 2 faktörlü kimlik doğrulaması ayarı açık ise aynı veya benzeri durum telefonunuz ile giriş yaparken de yaşanabilir. Bunun için ise aşağıdaki yazımızı okuyun.

Telefon Facebook Onay Kodu İstiyor? Facebook Onay Kodu Nasıl Alınır?

Yalnız bu ayar aktif ise sakın pasif yapmayın. Çünkü 2 faktörlü doğrulama güvenlikte en üst seviye. Böylece kimse Facebook hesabınızı ele geçiremez. 2 Adımlı Doğrulamanın ne olduğunu aşağıdaki yazımızdan okuyabilirsiniz.

2 Adımlı Doğrulama Nedir? 2 Adımlı Doğrulama Ekleme Nasıl Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Hepsi bu kadar…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com