Kategoriler
Galeri

Dünyanın En Zenginleri

2013 Yılı İtibariyle Dünyanın En Zenginleri

2013 yılını geride bıraktığımız bu zamanlarda dünyanın en zenginlerini hemen herkesin merak ettiği ve ilgilendiği bir konudur. Dünyanın en zenginleri sıralamasında tanıdık isimler yine karşımızda. İlk sırada tabiki Microsoft’un sahibi Bill Gates. Amazon’un kurucusu, Dell’in kurucusu da var. Ayrıca ilk onda en genç zenginlerden olan ve Facebook kurucularından Mark Zuckerberg de var.

Kısa Bir Aradan Sonra Yine Bill Gates

1- Bill Gates

SOFTWARE- GATES

Sponsorlu Bağlantılar

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, 76 milyar dolarlık kişisel serveti ile dünyanın en zengin kişisi konumunda.

2- Larry Ellison

Larry Ellison

Oracle’ın kurucusu Larry Ellison 39.8 milyar dolarlık kişisel servetiyle teknoloji dünyasının en zengin ikinci ismi.

3- Jeff Bezos

Jeff Bezos

Amazon’un kurusu Amerikalı girişimci Jeff Bezos, e-ticaretin gelişimine büyük katkılar sağladı ve birçok girişimciye ilham kaynağı oldu. Bezos, 31.8 milyar dolarlık kişisel serveti ile en zenginler listesinin üst sıralarında yer alıyor.

4- Larry Page

Larry Page

Kurucusu olduğu dünyanın arama motoru devi Google’ın halen yönetim kurulu başkanlığını sürdüren Larry Page, 28.7 milyar dolar kişisel servete sahip.

5- Sergey Brin

Sergey Brin

Rusya doğumlu olan Sergey Brin, Google’ın iki kurucu ortağından birisi ve 28.4 milyar dolar kişesel servete sahip.

Sponsorlu Bağlantılar

6- Mark Zuckerberg

mark-zuckerberg-facebook

Facebook’un kurucularından ve şu anki CEO’su olan 1984 doğumlu Mark Zuckerberg, 22.8 milyar dolarlık kişisel serveti ile zenginler listesinin en genç ismi konumunda.

7- Steve Ballmer

Steve Ballmer

1980 yılında katıldığı Microsoft’ta 2000 yılında CEO koltuğuna oturan 17.8 milyar dolarlık kişisel servete sahip olan Steve Ballmer, 2013 Eylül’de emekliye ayrılacağını açıkladı.

8 – Paul Allen

Paul Allen

Microsoft’un kurucularından Paul Allen, 2000 yılında Microsoft’daki görevinden ayrılmış olmasına rağmen şirketin en büyük hissedarları arasındadır. Kişisel servetinin 15.8 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir.

9- Michael Dell

Michael Dell

Kurucusu olduğu Dell’in en büyük hissedarı ve CEO’su olan Michael Dell, 15.4 milyar dolarlık kişisel servetin de sahibi.

10- Azim Premji

Azim Premji

Hintli işadamı Azim Premji, 1945 yılında babasının kurduğu gıda şirketi WIPRO’yu dünyanın en büyük IT şirketlerinden birisine dönüştürmeyi başardı. Şu anda CEO’su olduğu WIPRO’nun çalışan sayısı 140 bini aşarken, Azim Premji’nin kişisel serveti 12.7 milyar dolara ulaştı.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com