Kategoriler
Bilim

Güneş Sisteminde 2 Yeni Gezegen Keşfedildi

Güneş Sisteminde 2 Gezegenin Olduğu Belirtildi

Arizona Üniversitesi astronomlarından Kathryn Volk ve Renu Malhotra, Güneş sisteminde iki gezegenin daha olma ihtimalini iddaa ettiler. Onlar bu olasılığı asteroitler olağanüstü hareketleri ve Koyper kemerindeki cüce gezegenlerin hesabından iddaa etmekteler. Bilim adamlarının belirttiğine göre X gezegeni, Dünya’dan 10 kat daha fazla kütleye sahip ve o, Güneş’ten 41 milyar kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Güneşin Etrafını 15 Bin Yılda Tamamlıyor

Bu gezegen, Güneş etrafında tam turu ise 15.000 yılda tamamlıyor. Bu nedenle onu tespit etmek çok zor. Diğer gezegen ise Mars gezegeni ile aynı boyutta. Bilim adamları, Koyper kemerinin çeşitli bölümlerinde bulunan nesnelerin yörüngelerini gözlemlediler ve bu gözlem sırasında onlar cüce gezegenlerden oluşan iki grup keşfettiler. Bu gezegenler ilginç eğilmeye sahipler ve Güneş sisteminin sınırlarında bulunan nesnelere nazaran daha gergin şekilde yörüngelere sahiptirler.

Birinci olağanüstü özelliğe sahip cüce gezegenler grubu, X gezegeni ile, ikinci olağanüstü özelliğe sahip cüce gezegenler grubu ise diğer büyük gezegen ile ilişkili. Mars boyutunda olan gezegen, Koyper hattına yakın bölümde yer alıyor. Muhtemelen, galaksimizin parlak yüzeyi aynı gezegenin parlaklığını yansıtmaya imkan vermediği için hala o, teleskoplar aracılığıyla tespit edilememiştir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com