Kategoriler
Ne & Nasıl

Facebook da Türkiye Kaçıncı Sırada? Ülkelerin Sıralaması

Türk İnsanı ve Facebook

Bilindiği üzere facebook çılgınlığı ger geçen gün artmaktadır. Özellikle gençlerin kendilerini bu konuda inanılmaz derecede kaptırmaları büyük sorun. Gençlerin zamanlarının çoğunu internet başında facebook da geçirmeleri ülke açısından büyük sıkıntı olsa gerek. Çünkü ülkenin üretkenliğinin azalması ve gelecek neslin tembel olması tehlikesi söz konusu.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu işin başka bir boyutu tabi ki. Peki özellikle gençlerimizin tiryakisi olduğu facebook kullanımında ülkemiz acaba dünyada kaçıncı. Yani sadece Türkiye mi facebook çılgını yoksa başka ülkelerde de facebook çılgınlığı var mı? İşte cevabı;

Facebook Kullanımında Ülke Sıralaması

Toplamda Facebook kullanıcı sayısı 901.000.000 kadar. Bu toplam kitlenin %54’üne, yani 488.000.000’e tekabül ediyor. iPhone ve iPad kullanarak Facebook’a erişenler %24 kadar. Bunlardan %19’lik kısım iPhone üzerinden sosyal ağa bağlanırken, geriye kalan %5’lik kısım ise iPad sayesinde Facebook’la bağlantıyı kurup, durum güncellemesi yapıyor.

facebook

Apple tarafındaki bu %24’lük pasta dilimine Android cihazlar ise %19’la karşılık veriyor. Blackberry, %8’la en düşük payı alan taraf. %17’lik kısımda Facebook kurulu olarak geliyor ve geriye kalan %32’lik kullanıcı kitlesi de “diğer” sınıfına giriyor.

Facebook’un satın aldıkları başlığı altında ilk sırada Instagram var. Ardından da Glancee ve Govalla geliyor. Kullanıcı kitlesine göre sıralama ise infografik sayesinde de rahatça görülebiliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Dünyada Facebook kullanımı ve kurumsal performanslara ilişkin son güncel rakamları kurumsal blogunda yayımlayan Socialbakers, ülkelere göre Facebook sıralamasını yaptı. Sıralama kullanıcı sayısına göre yapıldı. Türkiye ülke sıralamasında 7. sıraya gerilerken Brezilya hızlı bir yükselişle 2. sıraya oturdu. Rapora göre, Brezilya’da Facebook kullanıcı sayısı son üç ayda 8 milyon 432 bin kişi % 22 artarak 46 milyonu geçti. Türkiye’de ise aynı dönemde üye sayısı 496 bin 300 azalarak % 1.59 30 milyon 700 bin oldu. Türkiye böylece kullanıcısı 538 bin % 1.78 artarak 30 milyon 782 bine yükselen İngiltere ise gerisine düştü.

facebook dünya sıralaması

Hindistan ise ABD’den sonra uzun süre ikinci sırada kaldı ve kullanıcısı 2 milyon 276 bin arttığı halde 45 milyon 774 bin kullanıcıyla Brezilya’nın ardından üçüncülüğe yerleşti. İlk 30 ülkeyi gösteren listeyi aşağıda inceleyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com