Kategoriler
İnceleme Özel

Huawei Honor 7X İnceleme

Huawei Honor 7X İnceleme (Detaylı)

Huawei Honor 7X inceleme yazımızda ülkemize giriş yapan bu modele yakından bakacağız. Ama önce kısaca özelliklerinden bahsedelim. Honor 7X, çift SIM kart ile geliyor. Dikkatimi çeken ilk özellik SAR değerinin 1’in üstünde olması. Bu durum bana göre ciddi bir sorun. Diğer yandan 5.93 inçlik Full HD+ IPS LCD bir ekran mevcut. Android 7.0 işletim sistemi ile birlikte EMUI 5.1 arayüzüne sahip. İşlemcisi 8 çekirdekli Kirin 659. 32/64/128 GB depolama alanı seçenekleri var ama RA seçeneği sadece 4 GB ve bu RAM değeri çok iyi olmuş. Arkada 16+2 MP çift, önde ise 8 MP değerlerinde kameralar var. Video kayıt özelliği ise Full HD. Bütün bunları taşıyan güç ise 3340 mAh kapasitesinde.

Sponsorlu Bağlantılar

Huawei Honor 7X Özellikleri ve Fiyatı

Huawei Honor 7X İnceleme

Honor 7X Ekran, Tasarım ve Donanım İnceleme

Honor 7X, 5.93 inç (2160 x 1080 piksel) Full HD+ 18:9 2.5D kavisli cam ekrana sahip. Ekran yeterince parlak, neredeyse Honor 9i ile aynı. Bazı bölümlerde renk reprodüksiyonu ile biraz soluk görünüyor. Görüntüleme açısı ve güneş okunabilirliği de eşit derecede iyi.

Honor 7X, videoları izlerken veya fotoğraflar arasında gezinirken eğlence faktörleri üzerinde iyi olduğunu kanıtlıyor. Görsel olarak konuşan Honor 7X arka kameranın yerleştirilmesi haricinde Honor 9i’ye benziyor.

Arka tarafta Siyah Mat Son kat dokuya ve yekpare bir metal tasarıma sahip. Telefonun ince, sağlam ve iyi bir tutuş sunuyor. Bazı kullanıcılar uzun boylu olarak tek elle kullanmakta zorlanabilirler. 156.5 x 75.3 x 7.6mm ölçülerinde ve 165 gram ağırlığında.

Yerleştirmeden bahsetmişken Corning Gorilla Glass korumalı 5.93 inç Full HD+ 18: 9 en-boy oranı 2.5D ekrana sahip. Ekran iyi görüş açılarıyla oldukça parlak. Ön kısımda kulaklık, normal sensör seti ve Honor Markası ile 8 MP ön kamera var. Aynı zamanda olağan bir dizi yakınlık ve ortam ışığı sensörleri içeriyor. Ayrıca bildirim LED’i ve manyetik sensör var ancak jiroskoptan yoksun. Ekranın altında sadece çerçeve logosu var.

Sponsorlu Bağlantılar

Sola hareket ettiğimizde melez bir kurulum olan SIM tepsimiz var ve sağ tarafta güç düğmesiyle birlikte ses tuşları var. Altta 3.5 mm kulaklık jakı, şarj için mikroUSB bağlantı noktası, gürültü giderme mikrofonu ve hoparlör ızgarası var.

Üstte ikinci bir gürültü önleyici mikrofonu var. Arka tarafa baktığımızda tek bir LED flaş ve hemen altında bir parmak izi sensörü ile birlikte çift arka kamera kurulumunu (16MP + 2MP) görmekteyiz.

Honor 7X Kamera İnceleme

Honor 7X’in dikkat çeken özelliklerinden biri optik özelliği. Cihaz 2 megapiksel ikinci bir kamera beraber 16 megapiksel bir arka kameraya ve 8 megapiksel ön kameraya sahip. Kameranın arayüzü basit ve ilk denemede kolayca anlaşılabiliyor. Üst flaş geniş diyafram modu, portre modu, hareketli fotoğraf modu ve kamera seçeneği için geçiş yapılabiliyor. Alt tarafta bir galeri, deklanşör düğmesi ve video modu var. Pro Foto, HDR, Gece çekimi, Panorama, Hafif boya ve daha fazlasına erişmek için sağa doğru kaydırmak gerekiyor.

Kameraya geldiğinde Honor 7X zengin kamera özelliklerine sahip. Bu cihazla arka kameralardan profesyonel bokeh tarzı efektler alabilirsiniz. Gerçek hayat kullanımı söz konusu olduğunda günışığı koşulları altında çıktı keskin bir görüntü, ince detaylar iyi ancak biraz yapay görünüyor.

Beklendiği gibi düşük ışık koşulunun altındaki çıktı resmin üzerine yayılmış taneler ile orta seviyede. Ön kamera iyi çalışıyor ve portre modunu çok iyi kullanıyor. Ayrıca cilt üzerindeki lekeleri çıkarmak için uygulamadaki güzellik modunu da ayarlayabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Honor 7X Yazılım İnceleme

Honor 7X, Ekim 2017 için Android güvenlik yama ve EMUI 5.1 ile Android 7.0 (Nougat) işletim sistemine sahip. Şirket Android 7.1 veya Android Oreo güncellemesini ne zaman alacağı belli değil. Android 6.0 Marshmallow’da çalışan diğer Honor akıllı telefonlardan farklı olarak bu cihaz iki ana ekran stili ile birlikte geliyor. Bunlar standart ekranı (ana ekranda tüm uygulamaları gösterme) ve Çekmece ekranı (tüm uygulamaları çekmece ekranında gösterme).

Ayrıca ayarlardan çeşitli gezinme düğmeleri kombinasyonlarını seçebilirsiniz. Ekran seçeneğinin altında gözlerinizi yormamak için mavi ışığı filtreleyen bir “Göz Konforu” seçeneği de var. Başlangıç ​​zamanını ve bitiş zamanını da programlayabilir ve renk sıcaklığını da ayarlayabilirsiniz. Akıllı Yardım uygulaması (Dock) altında Geri, Ana Ekran, Son görevler, Ekran kilidi ve Tek dokunuşla optimizasyon seçenekleri var. Dock, ekranın sol veya sağ kenarlarına sürüklenebilir.

Ayrıca sesli komutları kullanarak hızlı arama için sesli kontrol de alırsınız ve kulaklığa bağlıyken gelen aramalar için sesli yayınlar var. Diğer akıllı telefonlar gibi tek el modu da var. Ayrıca planlanmış bir güç açma ve kapatma seçeneği mevcut. Böylece gece boyunca telefonu kapatabilir ve pil tasarrufu için sabahları açabilirsiniz.

Honor 7X Bağlantı, Çağrı Kalitesi ve Depolama İnceleme

Honor 7X, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1 LE, GPS ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi bağlantı seçeneklerini desteklemekte. Birçok bant desteği ile 4G bağlantısı ve ayrıca Reliance Jio için Voice-over-LTE (VoLTE) desteği de var. Çağrı kalitesi iyi ve kulaklık sesi de yüksek sesle geliyor.

Varsayılan uygulamalar arka planda çalışırken 4 GB RAM’den 2 GB, 64 GB depolama alanından 46 GB geriye kalıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Honor 7X Parmak İzi Tarayıcı İnceleme

Diğer Honor telefonları gibi parmak izi tarayıcısı da cihazın arka tarafında yer alıyor. Konumu gerçekten rahat ve telefonu da hızlı bir şekilde açıyor.

Bu telefondan 5 parmak izi ekleyebilirsiniz. Ek olarak parmak izi kullanarak parmak hareketlerini de kullanabilirsiniz. Bildirim panelini görüntülemek için parmak izi sensörünü aşapı kaydırmak dahil bir takım parmak izi seçenekleri mevcut. Bunlar sola veya sağa kaydırarak fotoğrafa göz atma, aramaları cevaplama, alarmı durdurma, fotoğraf/video çekme.

Honor 7X Performans İnceleme

Özellikler açısından Honor 7X kaputunun altında MaliT830-MP2 GPU ile 8 çekirdekli Kirin 659 işlemci yatıyor. Telefonda herhangi bir gecikme olmaksızın oldukça iyi performans gösteriyor. Ama zaman zaman, yoğun uygulamalarla çoklu görev sırasında klavyede bir gecikme yaşanabilir. Ek olarak cihaz oyun sırasında biraz ısınıyor.

Honor 7X Batarya İnceleme

Honor 7X hızlı şarj teknolojisi olmadan 3340 mAh dahili batarya ile çalışıyor. Beklendiği gibi bu cihaz sizi tek bir şarjla hem gündelik kullanımda hem de çok ağır kullanımda taşıyabilir. 3340 mAh batarya, bir telefon için hala iyi. Bununla birlikte hızlı şarj özelliğine sahip olmadığı için %0’dan %50’ye kadar şarj etmek ortalama 1 saat sürüyor ve tam şarj ortalama 2.5 saat sürebiliyor.

Huawei Honor 7X Artıları

  • İyi yapı kalitesi
  • Mükemmel ultra geniş ekran
  • Katı pil ömrü
  • Güvenilir genel performans
  • Esnek ve zengin özellikli EMUI 5.1 android ROM
  • Güzel portre çekimleri, bolca mod ve gelişmiş manuel kontrol seçenekleri ile çok yönlü kamera deneyimi
  • Hızlı ve doğru parmak izi okuyucu

Huawei Honor 7X Eksileri

  • Hibrid Çift SIM
  • Hızlı şarj desteği yok
  • NFC desteği yok

Huawei Honor 7X İnceleme Sonucu

Bu cihaz iyi bir ekrana, pürüzsüz bir performansa ve iyi bir kameraya da sahip. Honor 7X Siyah, Mavi ve Altın renkleri ile geliyor ve Türkiye’ye 64 GB’lık modeli 1.699 TL ile giriş yaptı.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com