Kategoriler
İnceleme

Huawei Honor 9 Lite İnceleme

Huawei Honor 9 Lite İnceleme (Detaylı)

Huawei Honor 9 Lite inceleme yazımızda Türkiye’ye yeni giriş yapan bu modele yakından bakacağız. Ama önce kısaca özelliklerinden bahsedelim. Çift SIM kart yuvasına sahip bu telefonun ekranı 5.65 inç ebatında Full HD+ IPS LCD ekran. EMUI 8.0 arayüzü ile beraber Android 8 işletim sistemine sahip. 8 çekirdekli işlemcinin yonga seti ise Kirin 659.

Sponsorlu Bağlantılar

Ayrıca 32/64 GB depolama alanı, 3/4 GB RAM seçenekleri var. Türkiye’de satışa çıkan 32 GB hafıza ve 3 GB RAM modeli 1.299 TL fiyat etiketine sahip. Hem arkada hemde önde 13+2 MP çift kamera var. Batarya ise 3000 mAh kapasitesinde.

Huawei Honor 9 Lite Özellikleri ve Fiyatı

Huawei Honor 9 Lite İnceleme

Honor 9 Lite Ekran, Tasarım ve Donanım İnceleme

Honor 9 Lite, 428 ppi piksel yoğunluğa, 5.65 inç (2160 x 1080 piksel) Full HD+ 18:9 2.5D kavisli cam ekrana sahip. Ekran koruması hakkında bir açıklama yok. Ekran renkleri ile canlı, iyi görüş açılarına sahip ve metinler de keskin görünüyor. Parlaklık seviyesi daha yüksek ayarlandığında güneş ışığı okunabilirliği iyi.

Honor 9 Lite, orta menzilli akıllı telefonlarda nadir görülen metal çerçeveli, tamamı cam bir gövdeye sahip. Elde kompakt, premium ve hafif hissettiriyor. İyi görünse de dayanıklılığı, yapısı göz önüne alındığında sorgulanabilir.

Kullanmaya başlamadan önce üzerine bir kılıf koymak daha iyi çünkü cam gövde olduğu için hafif bir düşüş bile kolayca çatlamaya neden olur. Cihazın arka tarafı bir parmak izi mıknatısı gibi ve çizilmeye eğilimli de.

Sponsorlu Bağlantılar

Ekranın üst kısmındaki yerleşimlere baktığımızda 13 MP birincil ve 2 MP ikincil kamera, kulaklık ve her zamanki yakınlık ve ortam ışığı sensörleri ile birlikte manyetik sensör (manyetometre) ve jiroskop ile çift kamera kurulumu mevcut. VR kulaklıklı telefon. Ayrıca bildirim LED’i var.

Sağ tarafta ses tuşlarını ve güç düğmesini, solda hibrit SIM tepsisini görüyoruz. Cihazın alt kısmı MikroUSB portuna, hoparlör ızgarasına ve 3.5 mm kulaklık jakına sahip. Arkaya geçtiğimizde LED flaşla birlikte 13 MP + 2 MP ile çift kamera var. Parmak izi tarayıcısı kamera modülünün altına yerleştirilmiş ve oldukça hızlı.

Honor 9 Lite Performans İnceleme

Honor 9 Lite kaputunun altında MaliT830-MP2 GPU ile 8 çekirdekli Kirin 659 işlemci (2,36GHz’de 4 xA53 + 1,7 GHz’de 4 x A53) bulunmakta. Cihazda herhangi bir takılma veya gecikme olmamakta. 4 GB RAM, çoklu görevlerin her zamankinden daha kolay yapılmasını sağlamakta. Genel olarak bu telefon gündelik kullanım ve zaman zaman ağır kullanımda mükemmel.

Honor 9 Lite Kamera İnceleme

Honor 9 Lite modeli, Honor 9i’nin yanındaki dört kameralı kurulumla Honor portföyündeki ikinci akıllı telefon. Portre çekimleri için derinlik bilgilerini yakalamak amacıyla 13 megapiksel ana kameraya 2 megapiksellik bir ikinci ana kamera eşlik ediyor.

Kameranın arayüzü nispeten basit ve aynı zamanda kullanımı kolay. Üst flaş, geniş diyafram modu, portre modu, hareketli fotoğraf modu ve kamera seçeneği için geçişler var. Alt tarafta bir galeri, deklanşör düğmesi ve video modu var. Pro fotoğraf, HDR, Gece çekimi, Panorama, Hafif boya ve daha fazlası için sağa doğru kaydırın.

Sponsorlu Bağlantılar

Görüntü kalitesine gelince günışığı çekimleri ve Makro çekimler iyi. Makro çekim sırasında mobil konuya odaklanmak biraz zahmetli. Aynı problem düşük ışık koşullarında da devam ediyor. Düşük ışıklı çekimlerdeki görüntü kalitesi Gece Çekimi özelliği seçildiğinde oldukça iyi. Flaşlı görüntüler de iyi.

Ön kamera gündüz koşulları selfieler için iyi. Ön kamera iyi çalışıyor ve portre modunu çok iyi kullanıyor. Portre modları söz konusu olduğunda sınırları düzgün bir şekilde ve işarete kadar işliyor. Ayrıca cilt üzerindeki lekeleri çıkarmak için uygulamadaki güzellik modunu da ayarlayabilirsiniz.

Honor 9 Lite Yazılım İnceleme

Android 8.0 Oreo ile gelen orta sınıf akıllı telefonlardan bir tanesi de bu ve Aralık 2017 Android güvenlik yaması eki içeriyor. Aynı zamanda Honor’un EMUI 8.0 arayüzüne sahip. Bu kullanıcı arayüzü kullanıcılara ana ekran stilini seçme seçeneği sunar. Bunlar Standart ekran (ana ekrandaki tüm uygulamaları gösterme) ve Çekmece ekranı (tüm uygulamaları çekmece ekranında gösterme).

Tam ekran uygulamaları tam ekran olarak gösteren Tam ekran bir görüntü seçeneği vardır. Bunu yapmak için kullanıcıların seçilen uygulama için geçiş yapması gerekir. Ayrıca kullanıcılar bu cihazdaki ekran çözünürlüğünü sizin rahatlığınıza göre HD+ (1440×720) ve FHD+ (2160×1080) olarak ayarlayabilirler. Kullanıcılar ayrıca çözünürlüğü otomatik olarak düşürdüğü “Akıllı çözünürlük” seçeneğini de seçerek güç tasarrufu yapabilirler. Ekran seçeneğinin altında gözlerinizi zorlanmadan önlemek için mavi ışığı filtreleyen bir “Göz Konforu” seçeneği de var. Başlangıç ​​zamanını ve bitiş zamanını da programlayabilir ve renk sıcaklığını da ayarlayabilirsiniz.

Diğer akıllı telefonlar gibi tek el modu da mevcut. Ayrıca planlanmış bir güç açma ve kapatma seçeneğine sahip. Böylece gece boyunca telefonu kapatabilir ve pil tasarrufu için sabahları açabilirsiniz. Aynı uygulama için aynı anda iki farklı hesapta oturum açmanıza olanak veren bir Uygulama İkizi özelliği var. Ancak bu seçenek üçüncü taraf başlatıcılarda desteklenmeyecektir.

Sponsorlu Bağlantılar

Her zamanki faydalı uygulamalar ve Google uygulamalarının yanı sıra Facebook Messenger, Instagram, Facebook ve birkaç oyun ile birlikte geliyor ama isterseniz bunları kaldırılabilirsiniz. Müzik çalar Huawei Histen ses efektlerine sahip ve kulaklık bağlandığında da ekolayzırı görebilirsiniz. Ayrıca FM Radyo da var. Hoparlör ve üçüncü taraf kulaklık aracılığıyla ses iyi.

Honor 9 Lite Depolama ve Bağlantı İnceleme

Honor 9 Lite akıllı telefon, 32GB dahili depolama ile 3GB RAM ve 64GB dahili bellek ile 4GB RAM seçenekleri ile geliyor. microSD ile 256GB’a kadar genişletilebilir hafızaya da sahip. 64GB dahili depoda 4GB RAM seçeneğinde 4GB RAM’den yaklaşık 2,31GB RAM ve 64GB’lık bir alandan 53.66GB depolama alanı kalıyor.

Honor 9 Lite, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2 LE, GPS ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi bağlantı seçeneklerini desteklemektedir. Birçok bant desteğine sahip 4G bağlantısı ve ayrıca Reliance Jio için Voice-over-LTE (VoLTE) desteği de var ancak Airtel VoLTE desteği henüz mevcut değil. Çağrı kalitesi iyi ve kulaklık sesi de yüksek diyebiliriz.

Honor 9 Lite Parmak izi Tarayıcı İnceleme

Honor 9 Lite akıllı telefon, kamera modülünün hemen arkasına yerleştirilmiş bir parmak izi tarayıcısıyla birlikte geliyor. Yukarıda belirttiğimiz gibi parmak izi tarayıcısı saniyeler içinde cihazın kilidini açabiliyor. Diğer tüm telefonlarda olduğu gibi kullanıcılar 5 parmak izi ekleyebilirler. Ayrıca hangi parmak izinin hangi kimliğe ait olduğunu bulmasına yardımcı olan bir Parmak İzi Tanıma seçeneği de var.

Bildirim panelini görüntülemek için parmak izi sensörünü aşapı kaydırmak dahil bir takım parmak izi seçenekleri mevcut. Bunlar sola veya sağa kaydırarak fotoğrafa göz atma, aramaları cevaplama, alarmı durdurma, fotoğraf/video çekme.

Sponsorlu Bağlantılar

Honor 9 Lite Batarya İnceleme

Herhangi bir hızlı şarj teknolojisine sahip olmayan Honor 9 Lite, bir 3000 mAh kapasitesinde pil ile çalışıyor. Gündelik kullanımda mükemmel, bir gün boyunca sürüyor. Ancak bu durum yoğun kullanımda geçerli olmayabilir. %0’dan %50’ye ortalama 1 saatte şarj oluyor. %0’dan %100’e kadar şarj süresi ise ortalama 2.5 saat.

Huawei Honor 9 Lite Artıları

  • İyi tasarım
  • Android 8.0 Oreo
  • Hafif
  • 4 kamera

Huawei Honor 9 Lite Eksileri

  • Cam sırtı parmak izi mıknatısı
  • Çizilmeye eğilimli
  • Hibrid Çift SIM
  • Hızlı şarj yok
  • NFC yok

Huawei Honor 9 Lite İnceleme Sonucu

Genel olarak Honor 9 Lite, orta menzilli akıllı telefonlarda bekleyeceği tüm özelliklere sahip ve iyi çalışıyor. Muhteşem bir tasarıma, 4 kameraya ve iyi bir performansa sahip. Hızlı şarj ve özel SIM yuvalarının olmaması hayal kırıklığı. Honor 9 Lite Siyah, Mavi, Gümüş ve Siyah renklerde geliyor. 32GB alanına ve 3GB RAM’e sahip modelinin Türkiye’ye giriş fiyatı 1.299 TL oldu.

Huawei Honor 9 Lite Alternatif Telefonlar

Moto G5 Plus
Nokia 6

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com