Kategoriler
iOS

iOS 7 İşletim Sistemli Cihazlar İçin İpuçları

Performansınızı Artırın

Eğer iOS 7 işletim sistemine sahip herhangi bir akıllı telefon veya tablet kullanıyorsanız bahsedeceğimiz küçük ipuçları ile akıllı telefonunuzu ve tabletinizi daha verimli kullanabilirsiniz. Mesela iOS 7 işletim sistemli cihazınızda yazılar küçükse büyütebilir yada büyükse küçültebilirsiniz. Veya Safari’deki sekmeleri daha kolay yoldan kapatmak. İşte iOS 7 için küçük ipuçları…

Sponsorlu Bağlantılar

iOS 7’de Küçük Detaylar ve Küçük İpuçları

iOS 7’de Yazı Boyutunu ve Kalınlığını Değiştirme

Genel / Erişebilirlik kısmından iOS’un yazı fontunu biraz daha değiştirme imkanı var. Burada kullanıcılar isterse büyük metin, kalın metin seçeneklerini aktif hale getirebilirler. Ancak kalın metin için iOS cihazı yeniden başlatmak gerekiyor. Ayrıca düğme şekilleri seçeneği ise menülerde üst kısımlarda geri dönüş veya ileri gibi düğme kısımlarını daha görünür hale getiriyor.

iOS 7’de Safari Sekmelerini Hızlı Kapatma

Safari’de sekmelerin kapamak için çarpıya basmanıza gerek yok. Sola kaydırma hareketi sekmeyi kapatabiliyor. Birden çok sekmeyi kapatmak içinse gizli dolaşmayı sağlayan “Özel” seçeneği işe yarayabilir. Özele basınca sekmelerin saklanması veya tamamen kapatılmasına dair seçenek çıkıyor. Buradan tüm seçenekler tek tıklamayla kapatılabilir.

iOS 7’de Mesajlaşma Zamanını Gösterme

Mesajlar kısmında konuşmaların ne zaman olduğu gizlenmiş durumda. Mesaj baloncukları sola çekildiği zaman saat gözüküyor. Mesaj baloncuğunun üstüne basılı tutunca kopyalama ve daha fazlası seçeneği çıkıyor. Buradan silme, kopyalama işlevleri yapılabiliyor.

iOS 7’de El Fenerini Hızlı Kapatma

iOS 7’le birlikte sunulan özelliklerden biri de el feneri. Kontrol merkezinden fenere ulaşılabiliyor. Kilit ekranındayken de el feneri kullanılabilir. Ama kilit ekranında feneri kapatmak için hızlı bir yol var. Fener yanık iken kilit ekranını hafifçe yukarı kaldırdığınızda fener de kapanıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

iOS 7 İpuçları

iOS 7’de Klavyeyi İkiye Ayırma

Aslında iOS’un bu özelliği iPad için geçerli. Sanal klavye ortadan ikiye ayrılabiliyor. Sadece sağa ve sol taraftan tutup çekmek gerekiyor. Bazı kullanıcılara göre klavyeyi böyle kullanması daha kolay.

iOS 7’de Hesap Makinesini Parmakla Silme

Hesap makinesinde yanlış girilen sayıyı silmek için C’ye basmaya gerek kalmayabilir. Parmağınızla sağa doğru kaydırdığınız zaman rakam silinebiliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com