Kategoriler
İnceleme Özel

iPhone 8 İnceleme

iPhone 8 Hakkında Herşey

Apple’ın devrim niteliğindeki akıllı telefonunun başlangıcından bu yana 10 yıl geçti. 10. yıldönümü etkinliğinde Apple, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modelleri ile birlikte ve oldukça benzer bir tasarıma sahip modellerini tanıttı. Dahili donanım geliştirmeleri alanında ise büyük ilerlemeler kaydetti. Aslında iPhone 8 modeli ile şirket gelecekteki Artırılmış Gerçeklik yani AR vizyonunu açıkça ortaya koydu. Öncelikle kısaca özelliklerinden bahsedelim.

Sponsorlu Bağlantılar

iPhone 8 Kısaca Özellikleri

  • 4.7 inç (1334 x 750 piksel) IPS LCD ekran
  • 6 çekirdekli Apple A11 işlemci
  • 64GB, 256GB depolama alanı, microSD kart ile artırılabilir hafıza
  • 2GB RAM
  • iOS 11
  • Tek SIM kart
  • 12 MP, f/1.8 arka kamera
  • 7 MP, f/2.2 ön kamera
  • Boyutlar: 138.4 mm x 67.3 mm x 7.3 mm
  • Ağırlık: 148 gram
  • 1821mAh batarya (Kablosuz şarj özelliği)

iPhone 8 Özellikleri ve Fiyatı

iPhone 8 Tasarım İnceleme

iPhone 8’in tasarımı konusunda çok şey değişmedi. Aslında ilk bakışta ön taraftan iPhone 6 ve iPhone 8 arasındaki farkı bulamazsınız. Boyutların az ya da çok benzer olması nedeniyle iPhone 7’deki durum bu cihaza uyacaktır. Bununla birlikte mevcut iPhone’u öncekinden ayırmak için cihazın arka tarafı alüminyum yerine camla değiştirildi. Yerleşime geçtiğimizde üstte 7MP ön kamera, kulaklık ve sensörler var. Ekranın hemen altında Apple’ın Touch ID entegrasyonuna sahip kendi Ana Ekran tuşuna var.

Sağ tarafta, güç/kilit tuşu, bir SIM yuvası var ve karşı tarafta hacim ses tuşları ve zil/sessize alma tuşları var. Cihazın alt tarafında ışık bağlantı noktası, hoparlör ve mikrofon ile meşgul oluyorken yukarıda hiçbir şey yok. Bu sefer de 3.5mm kulaklık girişi ise yok. Arka tarafa baktığınız zaman 12MP kamera, ikincil mikrofon ve altı taraflı bir mercekle Quad-LED True Tone yanıp sönüyor. Ve ortada her zamanki gibi yansıtılmış bir Apple logosu var. Genel olarak iPhone 8, kompakt bir boyutta sağlam bir yapı kalitesi ile tanıdık bir tasarım paketine sahip. Mevcut nesil akıllı telefonlar arasında iPhone 8 tek elle yapılan işlemlerde basit kalıyor.

iPhone 8 Ekran İnceleme

iPhone 8, 4.7 inç (1334 x 750 piksel) IPS ekrana sahip. Ekrana gelince 8. nesil iPhone’lar öncüllerinden bir ipucu almakta. Ancak son yıllarda iPad Pro 9.7-inç ile piyasaya çıkan True Tone teknolojisi ile de yararlanmış. True Tone teknolojisi tam olarak nedir? iPhone 8, ortam ışığı rengini ve parlaklığını ölçen bir grup dahili sensörle birlikte geliyor. Ardından cihaz telefonunuzun ekranında doğru tonlamayı sağlamak için çevrenizdeki aydınlatmaya dayalı olarak ekranı kalibre etmek için bu bilgiyi kullanıyor. Farkı yalnızca doğru Tonlu olmayan cihazlarla karşılaştırdığınızda görebilirsiniz.

iPhone 8 ve Google Pixel 2 – Hangisi Daha Hızlı

Sponsorlu Bağlantılar

Bunu söyleyen Apple bu teknolojiyi güzel bir şekilde yönetiyor. Ekran, iyi renk üretimi ve görüş açısı ile parlak ve aynı zamanda uzun süreli kullanım için de rahat. Güneş ışığı görünürlüğü de iyi.

iPhone 8 Performans İnceleme

iPhone 8’in performansı üzerinde durulmaya değecek bir konu. Üç çekirdekli GPU ve M11 hareket co-işlemcisine sahip altı çekirdekli A11 Bionic işlemci ile donatılmış olan, çabuk ve gerçekten kullanıcılar için bulunmaz bir nimet. Çok görevli akıcı ve her zamankinden daha kolay. Youtube ve Netflix’te video akışı, yoğun grafik oyunlar, Google Haritalar gibi her türlü zor işlemlerde bile iPhone 8’de herhangi bir yaşamazsınız. En fazla zor işlemler yapan kullanıcılar bunu fark edecek. Uygulamaları düzenleme (kullanışlılık, Adobe Photoshop Mix) ve tabii ki AR tabanlı uygulamalar da kullandığınızda işlemci gücü ortaya çıkıyor.

iPhone 8, 64GB ve 256GB depolama seçenekleriyle geliyor. 256GB’dan 247GB size kalıyor. Ayrıca 2GB LPDDR4 RAM ile birlikte geliyor. Ancak iPhone 8, Android akıllı telefonlara kıyasla sistemin yönetim şekli farklı olduğu için performans fazla etkilenmiyor.

iPhone 8 Yazılım İnceleme

iPhone 8 iOS 11 ile birlikte geldi. Bu yeni iOS sürümünde dikkat çeken özelliklerden bazıları ise AR uygulamaları, yeniden tasarlanan kontrol merkezi ve uygulama mağazası, geliştirilmiş Siri ve çok daha fazlası. Bildirim paneline üstten aşağı hızlıca kaydırılabilir ve ekranın altından yukarı doğru kaydırılarak kontrol merkezine erişilebilirsiniz. Kontrol merkezi seçeneklerini isterseniz düzenleyebilirsiniz.

Sony Xperia XZ1 Compact ve iPhone 8 – Hangisi Daha Hızlı

Sponsorlu Bağlantılar

Kilit ekranından kamera uygulamasına ve widget ekranına da erişebilirsiniz. Ayrıca gece görüşlerini zorlayabilecek sert mavi ışıkları kesip ekranın rengini otomatik olarak daha sıcak bir tonda değişen Gece kaydırma seçeneği de edinebilirsiniz.

Bazı ince ayarlar yapıldıktan sonra bile iOS’un düzeni önceki iterasyonlarla aynı kalıyor. Artırılmış Gerçeklik, iOS 11’in ayrılmaz bir parçası ve çoğu zaman doğal ve çekici görünmekte. Bilinmeyen bir şekilde Artırılmış Gerçeklik, gerçek zamanlı olarak kullanıcının çevresiyle dijital bilgi dayatan bir teknoloji. Bu durumda hem donanım hem de yazılımdan en iyi şekilde yararlanmak için birbirlerini tamamlıyor.

iPhone 8 Kamera İnceleme

iPhone 8, f/1.8 diyafram değeri, OIS, Altı elementli lens Quad-LED True Tone flaş, 60fps’de 4K video kaydı ve 240fps’de Slo-mo 1080p ile 12MP’lik bir kamera çekiyor. Ön taraf 7MP selfie ile Retina Flash var. Kamera uygulamasının kullanıcı arayüzü basit, flash için bir geçiş tuşu, canlı fotoğraflar, zamanlayıcılar ve filtreler en üstte yer alırken, alt kısmında bir mini galeri, deklanşör düğmesi ve kamera geçişi yapmanız çok kolay. Ayrıca Time Lapse, Slo-Mo, Video, Fotoğraf, Kare ve Pano gibi çeşitli modlara sahip olursunuz. Genellikle iPhone’lar mükemmel fotoğraflar çekerler.

Aynı şey iPhone 8 için de geçerlidir. Gün ışığı koşullarında, yüksek nokta ve çekim kameraları ile paralellik gösteren bazı şaşırtıcı fotoğraflar çekiyor. Bunu çeşitli koşullar altında test edildi ve sonuç memnun edici. Çıktı, ek yapay işleme olmadan doğal, canlı ve canlı bir üründür. Aslında her iPhone kamerası giderek önceki gezilerden daha iyi hale geliyor.

iPhone 8 Batarya İnceleme

iPhone 8 1821mAh bir pil ile geldi. Bir önceki model olan iPhone 7’nin 1960mAh pili ile karşılaştırıldığında daha küçük bir pil içeriyor. Bununla birlikte telefonu 30 dakika içinde %50’ye kadar şarj edebilen hızlı şarj desteği ve Qi kablosuz şarj için de destek sunuyor. Ama iPhone 8, kutusunda sadece standart bir şarj cihazıyla birlikte geliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Apple Telefonların ve Tabletlerin Listesi

Daha küçük bir pile sahip olmasına rağmen pil ömrü pek etkilenmemiş gözüküyor. Ama telefonu yoğun kullanan birisi iseniz bir Powerbank taşımanızı öneririz.

iPhone 8 Artıları

  • A11 biyonik Güçlü İşlemci
  • Mükemmel kamera
  • İyi yapı kalitesi
  • Hızlı şarj ve kablosuz şarj özellikleri

iPhone 8 Eksileri

  • Tasarım fazla değişmedi
  • Fiyatı yüksek

iPhone 8 İnceleme Sonucu

Genel olarak iPhone 8 oldukça tanıdık bir tasarımla gelmiş, pürüzsüz bir işletim sistemi ve güçlü bir işlemci, şık bir kamera karışımına sahip. Ayrıca iPhone 8 Plus’ı daha büyük bir ekran ve daha büyük pil ile düşünebilir veya iPhone’un 10. yıldönümünü işaretleyen iPhone X’i de değerlendirebilirsiniz. Android’den iOS’a geçmeyi planlıyorsanız iPhone 8’in sizi hayal kırıklığına uğratmayacağına bahse gireriz. Ayrıca Android ile ilgileniyorsanız dikkate değer bazı diğer seçenekler HTC U11, Galaxy S8 veya S8 Plus, Sony Xperia XZ1 modellerini de değerlendirebilirsiniz.

Apple iPhone 8 Altın, Gümüş ve Uzay Grisi renk seçenekler mevcut. iPhone 8 64GB versiyonu için 4.199 TL, iPhone 8 256GB versiyonu için 4.999 TL ödemeniz gerekiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji6.com